Rådgiver: Private firmaer er elendige til at købe it-ydelser

Set i forhold til offentlige myndigheders måde at købe it-konsulentydelser på, så dumper private virksomheder. Stik imod fordommen, påpeger ekspert.

Normalt taler folk i it-branchen om, at offentlige myndigheder køber it-konsulentydelser med hovedet under armen - og at private virksomheder er meget bedre til det.

Men det er slet ikke tilfældet, mener ekspert i konsulentindkøb, CEO Christian Harbo fra rådgivningsfirmaet Consulting League.

"Det er omvendt. Det er de private, der ikke kan finde ud af det," siger han.

Ifølge Christian Harbo er det offentlige marked bygget op omkring reglerne om EU-udbud, så de større offentlige organisationer er forpligtet til at anvende EU-udbud til større it-projekter.

Således etablerer de rammeaftaler til den kontinuerlige brug af it-konsulenter, hvilket indebærer en grundig og transparent sourcing-proces.

Udbudsregler faktisk en fordel
"Det er alt andet lige med til at optimere indkøb og konkurrenceudsætte opgaverne," siger han.

Anderledes er det hos private virksomheder, der måske nok er styret mere af en bundlinje, men også ofte er store organisationer.

De private virksomheders indkøb af konsulentydelser og deres måde at finde konsulenthuse på er ofte væsentlig mere tilfældig og ustruktureret.

"Private virksomheder får ofte deres kontakter til konsulenthuse via netværk eller på golfbanen, eller hvor man nu tilfældigvis får kontakten," udtaler Christian Harbo.

Christian Harbo understreger, at nogle af de helt store private virksomheder har optimeret deres indkøb, men tendensen med de ustrukturerede indkøb altså er klar.

Retningslinjer følges ikke
Et andet problem, som han ser hos private virksomheder, er, at de måske får oprettet en særlig gruppe, der skal stå for indkøbene.

"Men hvor andre dele af forretningen ganske enkelt ikke respekterer de retningslinjer, der bliver udstukket," siger han og peger på, at på den måde er man lige vidt.

"Så der er ingen tvivl om, at det offentlige er meget mere strømlinet, når det kommer til indkøb af konsulentydelser," lyder konklusionen.

Læs mere om debatten omkring statens stigende indkøb af konsulenter her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.