Artikel top billede

Advarer staten mod at skære i udgifter til it-konsulenter

Statens stigende udgifter til it-konsulenter medfører kritik, men faktisk vil et fald i udgifterne være "alarmerende".

Statens forbrug af it-konsulenter er stigende. Og det har skabt ny debat og ballade.

Men faktisk ville det være alarmerende, såfremt forbruget af it-konsulenter faldt.

"Hvis udgifterne til it-konsulenter faldt markant i en tid, hvor det offentlige skal effektiviseres via digitalisering. Dét ville være alarmerende," udtaler administrerende direktør Morten Bangsgaard fra IT-Branchen.

Han understreger, at foreningen er tilhænger af en stram styring af de offentlige budgetter.

"Derfor er udgifter til it-konsulenter ikke en negativ ting, da det netop med til at sikre, at vi får den bedst mulige implementering af de mange digitale projekter i det offentlige," forklarer han.

De seneste mange skandaler med it-projekter i staten har netop medført budgetoverskridelser. Alene Rigspolitiets Polsag-projekt blev skrottet, efter man havde brugt en halv milliard kroner på det.

Kortsigtet at skære udgiften væk

Morten Bangsgaard påpeger, at det er naturligt, at udgifterne til it-konsulenter stiger i takt med digitaliseringen.

"Det er på ingen måde sådan, at forbruget af it-konsulenter er løbet løbsk. Slet ikke når man tager med i betragtningen, at det offentlige i disse år er i fuld gang med en digital effektivisering af en række områder," udtaler han, og oplyser, at der de sidste fem år er udgifterne til it-konsulenter kun steget med 9 procent.

"Det er meget kortsigtet, hvis staten ukritisk begynder at skære it-konsulentydelser væk."

For det offentlige i er gang med en gennemgribende digitalisering, og det kræver spidskompetencer, som det offentlige meget ofte ikke har in-house, slutter han.

Læs også:
Ny ballade om statens brug af it-konsulenter
Staten betaler milliarder til it-folk: Men ved ikke til hvad
Konsulent: SKI's krav er et dokumentationshelvede
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.