Artikel top billede

Find det bedste sommervejr: Hvilken vejr-app er din favorit?

Alle vil have én, men hvilken er egentlig bedst? Vi har kigget på markedet for vejr-apps og fundet den tunge, den danske, den professionelle, den med fotografier og den, der også kan sige lyde. Hvilken er din favorit? Giv et bud i kommentarfeltet.

Der er ingen garanti for, at vejret bliver synderlig meget bedre, bare fordi du har en toptunet vejrapp, men i det mindste får du forhåbentlig taget det rigtige tøj på. 
Udover at være lige ved hånden og klar til at give dig meldinger om, at 'ja, det regner lige nu', så gør det jo heller ikke noget, at den lige kan lidt ekstra.

Udvalget er så stort, at de fleste måske bare hopper på DMI-vogen, men der er jo tonsvis af andre.

Så hvilken én skal du vælge?

Vi har taget et kig på markedet og fundet frem til fem bud på en vejrapp, du stolt kan vise frem til sidemanden eller en tilfældig forbipasserende. 

Den tunge

AccuWeather.

Hvis du er den kræsne bruger, der vil have alle informationer og også gerne vil alarmeres, hvis der er en sort sky over dig, så bør du måske overveje denne app.

Her får du nemlig en af de tungeste vejrapps, der er at finde.

Selvom den kun fylder lidt under syv megabyte, så får du blandt andet: 

- Lokale vejrudsigter for mere end 2,7 millioner lokationer over hele verden. 

- Alarmer om uvejr i hele verden for sne, is, regn, vind eller tordenbyger.

- Eksklusive vejrudsigter baseret på livsstil, der viser hvordan aktuelle vejrforhold påvirker specifikke helbredsrisici eller aktiviteter udendørs.

- Aktuelle vejrforhold opdateres hele tiden med de seneste informationer om luftfugtighedsprocenter, sigtbarhed, UV-indeks, vindstød og retning, tidspunkter for solopgang og solnedgang.

Denne app kan stort set hentes til de fleste enheder. Så det burde være helt underordnet, om din platform hedder iOS, Windows, Android eller Blackberry OS.

Vurdering: 4,5 (Google Play)

Pris: Gratis / 16,81 kroner (uden reklamer)

Den danske

Sun.

Fra den tunge app med tonsvis af data går vi nu til den mere minimalistiske, men flot designede Sun-app.

Du får ikke lige så mange data med Sun - til gengæld får du en dansk topdesignet vejrapp, der passer helt perfekt til din iOS. Faktisk så meget, at folk nok vil tro, at det er en app, der som standard følger med til din iPhone. 

Du vil ikke kunne sætte meteorologen i middagsselskabet på plads, men familie og venner vil måske flokkes om dig for at kigge med, når du swiper dig gennem dagens vejrudsigt. 

App'en fungerer som en web-app og er udviklet af danskeren Jokob Henner. Den fås ikke til andre platforme end iOS, men kan hentes gratis på http://pattern.dk/sun/.

 

Professionel, fotografier og lyde

Den professionelle

MeteoEarth.

Vil du have den spektakulære vejrapp, der ligner det metrologer - i hvert fald på tv - bruger, så er denne app det klare valg.

Udviklerene bag har nemlig gjort brug af samme redskaber som nogle professionelle vejrudsiger på tv anvender.

Det betyder, at du blandt andet får en 3D-globus, du kan dreje rundt og zoome ind eller ud på.

Derfor kan du uden dikkedarer følge den front, der er på vej ind over Kattegat eller swipe til USA for at se på tornadosituationen.

Firmaet bag påpeger, at du slet ikke behøves at være vejrnørd eller meteorolog for at bruge den, og du har selvfølgelig også adgang til helt basale informationer som temperaturer og femdøgnsprognoser. 

App'en fås til Android samt i en iPhone- og iPad-udgave.

Vurdering: 4,4 (Google Play)

Pris: 29,99 kroner

Den med fotografier

Yahoo! Vejret.

Yahoo kan andet end søgemaskiner. De har kastet sig over en vejr-app, og det er ikke helt uden held.

Her får du nemlig en app, der giver dig præcise vejrmeldinger kombineret med flotte fotografier af din lokalitet.

Der kan tilføje faste lokaliteter, som du efterfølgende kan swipe imellem. Og selv om ikke alle lokaliteter har et fotografi, så fungerer designet og funktionerne godt.

Du får de helt basale informationer om dagens vejr, og hvis du vender telefonen, kommer der endnu flere detaljerede vejrdata frem.

Fotografierne skifter jævnligt, og blandt dem fra København dukkede for eksempel Den Sorte Diamant og Nyhavn op.

Du kan få Yahoos bud på en vejrapp til iOS og Android.

Vurdering: 4,4 (Google Play)

Pris: Gratis

Den, der også kan sige lyde

Haze.

Denne app er i samme kategori som Sun - hvilket altså vil sige, at brugeroplevelsen og design er helt i centrum. 

Med swipes og tryk kommer du glidende og simpelt igennem de oplysninger, du har brug for om vejret. 

Men Haze stopper ikke med det visuelle design. De har desuden også valgt at tilsætte lidt til øret. Derfor følges du af forskellige lyde, når du hopper rundt i Haze's velkomponerede univers.

Så hvis det flydende design kombineret med små lyde er tungen på vægtskålen, så bør dette jo nok være dit valg.

Haze fås kun til iOS, men folkene bag lover, at du hurtigt bliver afhængig.

Ligesom Sun har Haze også en dansk baggrund, hvilket du kan læse mere om her.

Vurdering:

4,5 stjerne (iTunes)

Pris: 19,00 kroner.

Kom selv med dit bud

Har du selv en yndlingsapp eller en anden metode til at holde styr på vejret fra din mobil, så tøv ikke - skriv dem op i kommentarfeltet herunder:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere