Artikel top billede

Teknisk knas gav død telefon for Telias kunder på ferie

Flere af Telias kunder kunne ikke bruge telefonen i weekenden, hvis de befandt sig i udlandet. Ifølge virksomheden er årsagen kapacitetsproblemer.

Opdateret klokken 12:30

Flere Telia-kunder, der havde valgt at søge udenlands i weekenden, måtte se langt efter et fungerende mobilabonnement.

Tekniske problemer gjorde det ganske enkelte umuligt for dem at få kontakt til omverdenen.

"Det drejede sig om et internt TeliaSonera-system, der normalt sikrer, at kunderne kommer over på en tele-udbyder, hvor priserne er billigst for Telia, der sejlede i weekenden," fortæller Mette Honoré, der er kommunikationschef i Telia.

Ifølge virksomheden opstod problemerne, fordi systemet ganske enkelt ikke kunne håndtere den mængde af trafik, som kunderne genererede i weekenden.

Telias teknikere skal nu undersøge problemerne til bunds, førend det interne system igen kan sættes i drift.

Nu betaler Telia prisen
Det drejer sig om det såkaldte Roaming Traffic Steering-system, der i weekenden bukkede under for det, som Telia beskriver som kapacitetsproblemer.

"Der opstod kapacitetsproblemer på de links, som man kører ud på. Så nu har vi simpelthen slået det system fra," siger Mette Honoré.

Systemet sørger til daglig for, at kundernes mobiltrafik bliver roamet fra det teleselskab, som Telia har den billigste og bedste aftale med i det pågældende land.

"Det betyder så nu, at vi løber en risiko i Telia for at kunderne roamer på en dyrere aftale," fortæller Mette Honoré og fortsætter:

"Kunderne skal ikke bekymre sig om prisen på roaming, da den er EU-reguleret. Det er altså kun Telia, som kan blive ramt økonomisk af dette."

Telia: Vi har kapacitet nok
Ifølge Telia er problemerne med systemet opstået som en konsekvens af, at virksomhedens kunder ganske enkelt har brugt deres telefoner for meget.

"Det er svært at sige, hvorfor at der ikke har været kapacitet nok, men hvis rigtig mange roamer i det samme land og med de nye smartphone-teknologier skal du også tage højde for, at folk bruger mere data, det viser vores egne undersøgelser," siger Mette Honoré.

Men selv om kunderne tilsyneladende har lagt systemet ned på grund af deres udlandsforbrug, skal Telias teknikere nu arbejde videre med at finde den helt nøjagtige årsag.

Er weekendens problemer et udtryk for, at I ikke har kapacitet nok til at klare det forbrug, som kunderne har i dag?

"Det kan jeg ikke sige med sikkerhed. Nu gætter jeg bare på, at det kan have noget at gøre med folks adfærd, fordi det er sket i weekenden, så det er svært at sige. Vi kan bare konstatere, at der ikke var kapacitet nok på nogle af de her linjer," siger Mette Honoré.

Læs også:

Ny aftale sikrer danske telekunder langt bedre brugeroplevelse

Telefirmaer raser over dansk kæmpe-udbud: Udelukket på forhånd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.