Artikel top billede

Undgå fiasko med dit CRM-projekt: Her skal du passe på

Investeringer i CRM-løsninger er i fokus i mange virksomheder. Her er et bud på, hvordan du undgår at rende ind i store problemer med dit CRM-projekt.

Selvom CRM-løsninger ikke ligefrem er det nyeste element i virksomhedernes it-miljøer, er det ifølge Gartner et af de områder, der investeres mest i i 2013 og 2014.

CRM-løsningerne udvikles og forbedres i takt med, at nye funktioner kommer i fokus - ikke mindst med udgangspunkt i markante trends som cloud computing og mobilitet.

Men det er langt fra nok at investere i ny CRM-teknologi; det er en langt større udfordring at udnytte teknologierne på den optimale måde.

En ny undersøgelse blandt flere end 500 CRM-brugere foretaget af Forrester giver et bud på, hvor de største problemer ligger gemt, når man giver sig i kast med et CRM-projekt. 

Respondenterne har forholdt sig til en række risiko-faktorer inden for de fire kategorier strategi, proces, teknologi og mennesker.

Forrester-analytiker William Band konkluderer på baggrund af resultaterne:

"Jo, CRM-teknologi er ekstremt vigtigt som et fundament til at understøtte de evner, din organisation har brug for for at levere en differentieret kundeoplevelse, Men den største udfordring er ikke de teknologier eller leverandør-løsninger, som du vælger at rulle ud," skriver han i et blogindlæg.

Her skal du være ekstra opmærksom

"Det hårde arbejde er at redesigne dine forretningsprocesser, så de giver værdi for kunderne. Og du er nødt til at investere i, bakke op om og involvere dig i, at medarbejderne tager nye arbejdsgange til sig, som leverer kundeværdi."

Respondenterne i Forrester-undersøgelsen svarer, at processer er den mest markante årsag til problemer med CRM-projekter.

44 procent mener således, at eksempelvis ringe definitioner af forretnings-krav eller utilstrækkelige forretningsprocesser skaber problemer.

Til sammenligning mener 42 procent, at den største udfordring er de folk, der skal anvende løsningen, og 40 procent peger på, at en uklar strategi skaber problemer.

Det er kun 35 procent af deltagerne i Forrester-undersøgelsen, der mener, at det er teknologierne i sig selv, der er den store udfordring - eksempelvis problemer med data, manglende funktioner eller ringe brugervenlighed i CRM-løsningerne.

Læs også:

Microsoft-boss: Sådan rykker vi CRM og ERP i skyen

Cloud-løsningerne løber fra de klassiske CRM-systemer

Her er de store CRM-trends: Sådan ændres systemerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.