Artikel top billede

Ups: Sådan fik it-mand spærret NemID

It-sikkerhedskonsulenten Henrik Larsson blev temmelig forbløffet, da han fik spærret både nøgleviser og papkortet. Læs hans historie her.

Nets NemID-nøgleviser virker simpelthen ikke godt nok.

Sådan lyder det fra brugeren Henrik Larsson, der til daglig er it-sikkerhedskonsulent og har et hav af it-certificeringer.

Særligt én oplevelse studsede han mildt sagt over, da både hans nøglekort og nøgleviser blev spærret.

Det skete, fordi han ikke havde taget nøglekortet med sig ud af huset - men kun nøgleviseren.

"Jeg havde bestilt nøgleviser netop for at slippe for papkortet, som altid ligger hjemme," forklarer Henrik Larsson til Computerworld.

Gik galt: Spærret
"Nu er det åbenbart sådan, at i nogle specielle situationer kan man kun logge på offentlige hjemmesider, som for eksempel Skat, med nøglekort," lydet det fra it-manden.

Historien er den, at Henrik Larsson tog væk hjemmefra og ville ind på Skats side.

Her bliver han bedt om at bruge koder fra papkortet. Det har Henrik Larsson ikke med, og han tror i øvrigt det er en fejl, da han har en nøgleviser, som han i stedet vil bruge.

Sådan gik det galt: Spærret
Ergo forsøgte han at skifte fra papkortet til nøgleviseren, som han havde med.

"Men det kunne ikke lade sig gøre, og hver gang der blev vist et login med nøglekort, tæller det som et fejlet login, hvis man ikke indtaster en kode fra nøglekortet."

Derfor endte både hans nøgle-papkort og nøgleviser med at blive spærret.

It-mand: Her er min konklussion

Konklusionen er derfor hos it-sikkerhedskonsulenten:

"Man skal altså altid have både nøglekort og nøgleviser med sig. Dette kom som en stor overraskelse for mig og er en stor show-stopper for mig," udtaler han.

Hans største anke er, at informationen omkring nøgleviseren kun nævner, at nøglekortet skal bruges i helt specielle situationer - som at spærre eller bestille en ny nøgleviser eller specielle selvbetjeningsfunktioner som for eksempel at skifte navn eller e-mail-adresse.

Her er henvisning til kilden.

"Der står ingen steder, at man kan komme i en situation, hvor man kun kan logge ind med nøglekortet," lyder det fra Henrik Larsson.

Læs kommentar fra Nets senere her på Computerworld.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere