Foto: Uffe Weng

Dillings første år ved TDC-roret: Sådan har han klaret det

TDC's nye topmand har styret skibet gennem sit første år. Se her, hvordan Carsten Dillings indsats bliver vurderet.

Carsten Dilling har nu siddet ved TDC's vigtigste skrivebord i et år. Hvis han skulle have en karakter, skal vi lede efter karakteren i den gode ende af skalaen. Det vurderer to bankanalytikere.

"TDC har jo formået at fortsætte den positive udvikling, som Henrik Poulsen satte i søen. Og det har de gjort i et vanskeligt forretningsmiljø præget af hård konkurrence og kraftig prisregulering. TDC har navigeret flot igennem og leverer indtjeningsmæssigt noget, der kan tåle sammenligning med de bedste i Europa. Jeg vil tro, at TDC måske er det bedst indtjenende i Europa," siger aktieanalytiker Morten Imsgard ved Sydbank.

"Han har været i stand til at videreføre strategien, som Henrik Poulsen satte i gang, men det er ikke overraskende, fordi de to arbejdede meget sammen inden, og Dilling allerede dengang var tæt integreret".

Har også sat sit eget fingeraftryk
Ved tiltrædelsen sidste år blev der lagt vægt på, at den nye mand på posten især skulle være en "maskinmester", der kunne eksekvere på de eksisterende planer.

Men Carsten Dilling har ikke været en marionetdukke.

"Han har krydret strategien med yderligere tiltag ved at lave de her markedsmæssige omlægninger, hvor brands lægges sammen, og TDC begynder at tænke kunder som husstande i stedet for enkeltkunder. Så han har sat sit eget fingeraftryk. Men den overordnede strategi er også videreført. Og det er flot i det marked, TDC opererer i," siger Morten Imsgard fra Sydbank.

I året, der er gået, er varemærker forsvundet, og der er blevet konsolideret. M1 er lukket ned. YouSee og Onfone er smeltet sammen. Og så er der foretaget en organisationsændring, hvor TDC blandt andet sagde farvel til Niels Breining, der har været direktør i YouSee gennem 13 år. Det er også det eneste, der overraskede en anden branchekender i årets løb.

"Jeg havde ikke ventet, at TDC Privat og YouSee ville blive slået sammen, og at de på den måde eliminerede YouSee organisatorisk. Jeg troede, de skulle konkurrere mod hinanden," siger Poul Ernst Jessen, aktieanalytiker i Danske Bank.

Hvad byder det næste år på?
Sydbanks aktieanalytiker tror, at TDC's fremtid ser endnu mere lys ud, hvis de kan fortsætte med at presse konkurrenterne.

"TDC's største styrke er, at de kan være en samlet leverandør af mange forskellige tjenester. På den måde kan de hegne kunderne ind, så de ikke fristes til at købe enkelte ydelser uden for TDC," siger Morten Imsgard.

Det er for eksempel via tankegangen med at betragte kunderne som "husstande" - og ikke "enkeltpersoner". Det materialiserede sig for eksempel i nye familieabonnementer, hvor man kan dele datamængder mellem fem personer.

"Konkurrenterne kan skrue på prisen, men TDC har mange andre muligheder. Der ligger Dillings fokus virkelig i øjeblikket, tror jeg. At udnytte at man har så mange kompetencer og en så bred produktpalette samlet under samme tag".

Men TDC skal som alle andre effektivisere.

"Når der ikke er den store toplinjevækst i branchen, skal de fortsætte med et kraftigt fokus på reduktioner af omkostningerne. Men det har været betingelserne i flere år i telebranchen," siger Poul Ernst Jessen.
 
TDC offentliggjorde også i dag, at de skal fyre igen og at mange må forlade virksomheden inden nytår.


LÆS OGSÅ:

Så meget sparede TDC på at droppe CSC

Her er TDCs plan med Carsten Dilling

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.