Pas på: Din NemID kan blive spærret

Næsten 100.000 brugere af NemID skal holde særligt øje med løsningen lige for tiden. Det erkender Nets.

Mange tusind NemID-brugere skal være ekstra vågne i denne tid.

For i værste fald kan deres NemID blive spærret, som det skete for it-sikkerhedskonsulenten Henrik Larsson.

Hos Nets forklarer pressechef Søren Winge, hvad der formodentlig er sket, da Henrik Larsson oplevede, at han blev tvunget til at bruge sit papkort - og altså ikke nøgleviseren.

I hans tilfælde endte det med en spærret nøgleviser, som 100.000 danskere har købt, og et spærret NemID-papkort.

"Det, der formodentlig er sket er, at OCES-certifikatet (OCES står for: Offentlige Certifikater til Elektronisk Service, red.) skal fornyes. Det skal det hvert tredje år, og når det sker, skal man bruge nøglekortet og ikke nøgleviseren," forklarer Søren Winge.

Læs mere om OCES-certifikater her.

Nets: Vær opmærksom på det her
Pressechefen understreger, at man kan bruge nøgleviseren på alle de sider, hvor man også kan bruge papkortet, så der er ikke steder, hvor man absolut skal have papkortet med.

Alligevel medgiver Søren Winge, at der er en væsentlig pointe i sagen, som andre brugere skal være opmærksomme på.

For lige nu har 100.000 brugere altså købt en nøgleviser, men man skal huske at gemme papkortet.

"For om ikke så længe vil flere løbe ind i, at certifikatet skal opdateres. Og der skal man altså bruge nøglekortet," forklarer Søren Winge.

Han forklarer, at NemID blev lanceret for lidt over tre år siden i sommeren 2010, så alle brugere vil opleve - eller har netop oplevet - at deres certifikat skal fornyes.

Dermed skal brugere af nøglevisere være klar til at finde deres nøglekort frem, når de får besked om certifikatopdatering via appletten, oplyser han.

Han forklarer også, hvorfor man ikke kan bruge nøgleviseren til opdateringen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.