Pas på: Din NemID kan blive spærret

Næsten 100.000 brugere af NemID skal holde særligt øje med løsningen lige for tiden. Det erkender Nets.

Mange tusind NemID-brugere skal være ekstra vågne i denne tid.

For i værste fald kan deres NemID blive spærret, som det skete for it-sikkerhedskonsulenten Henrik Larsson.

Hos Nets forklarer pressechef Søren Winge, hvad der formodentlig er sket, da Henrik Larsson oplevede, at han blev tvunget til at bruge sit papkort - og altså ikke nøgleviseren.

I hans tilfælde endte det med en spærret nøgleviser, som 100.000 danskere har købt, og et spærret NemID-papkort.

"Det, der formodentlig er sket er, at OCES-certifikatet (OCES står for: Offentlige Certifikater til Elektronisk Service, red.) skal fornyes. Det skal det hvert tredje år, og når det sker, skal man bruge nøglekortet og ikke nøgleviseren," forklarer Søren Winge.

Læs mere om OCES-certifikater her.

Nets: Vær opmærksom på det her
Pressechefen understreger, at man kan bruge nøgleviseren på alle de sider, hvor man også kan bruge papkortet, så der er ikke steder, hvor man absolut skal have papkortet med.

Alligevel medgiver Søren Winge, at der er en væsentlig pointe i sagen, som andre brugere skal være opmærksomme på.

For lige nu har 100.000 brugere altså købt en nøgleviser, men man skal huske at gemme papkortet.

"For om ikke så længe vil flere løbe ind i, at certifikatet skal opdateres. Og der skal man altså bruge nøglekortet," forklarer Søren Winge.

Han forklarer, at NemID blev lanceret for lidt over tre år siden i sommeren 2010, så alle brugere vil opleve - eller har netop oplevet - at deres certifikat skal fornyes.

Dermed skal brugere af nøglevisere være klar til at finde deres nøglekort frem, når de får besked om certifikatopdatering via appletten, oplyser han.

Han forklarer også, hvorfor man ikke kan bruge nøgleviseren til opdateringen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Telebranchen efter pludselig udskydelse af vigtige frekvensauktioner: Kommer til at ramme 5G-udbygningen i Danmark
Energistyrelsen har meldt ud, at de kommende frekvensauktioner udskydes til efteråret. Det ærgrer Jakob Willer, direktør for Teleindustrien, da det vil få Danmark til at falde bagud i forhold til udbyggelsen af 5G-netværk.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.