FAQ: Det skal du vide om Android 5.0: Key Lime Pie

Der er allerede fuld gang i snakken om den næste version af Android, Key Lime Pie. Her forsøger vi at besvare, hvad der er af løse rygter og mere logiske forventninger.

Det kan godt være, at Android 4.3 - også kendt som Jelly Bean - kun lige er blevet frigivet, men allerede nu begynder snakken om Android 5.0 at tage fart.

4.3 rummer, som vi tidligere har skrevet, ikke de store nyheder på overfladen, men tilføjer i stedet understøttelse af nye teknologier som Bluetooth 4.0 og OpenGL ES 3.0.

Android 5.0 tegner derimod til at blive en større opdatering med både store nyheder i motoren og i den grafiske brugergrænseflade.

Baseret på de skriverier og rygter, der allerede er godt gang i rundt omkring på nettet, forsøger vi her at svare på nogle af de mest påtrængende spørgsmål om Android 5.0

Hvad er anderledes ved Android 5.0?
Android 5.0 bliver en af de store opdateringer af det populære styresystem til smartphones og tablets.

Det indikeres blandt andet ved, at denne version (formentlig) får et helt nyt navn, Key Lime Pie, ligesom andre af de store versioner er blevet kaldt eksempelvis Ice Cream Sandwich og Jelly Bean.

Navnet er endnu ikke officielt, men på Googles I/O konference tidligere i år var der en del hints om, at Key Lime Pie er et navn, vi skal til at vænne os til.

Tech Radar spekulerer i en længere artikel i, hvordan Android 5.0 vil blive. Et bud er, at Google vil satse på et lidt lettere og lysere grafisk design til Android, da det er en trend, der er oppe i tiden - og blandt andet også ses i det kommende iOS 7 fra Apple.

Blandt Tech Radars andre ønsker/bud er, at Android vil få en bedre profil-styring, en tættere integration til sociale netværk som Facebook og Twitter out-of-the-box og en decideret app til videosamtaler.

Vores kolleger på det amerikanske Infoworld peger på, at Google allerede har lanceret en række apps, der giver et bud på, hvor Android bevæger sig hen.

Det drejer sig blandt andet om Google Now, Google Keep og om Hangouts, ligesom det er oplagt, at Google Drive og Android skal smeltes endnu tættere sammen, end det allerede er tilfældet i dag.

Siden Androidauthority.com har en række visuelle design-eksempler på, hvordan Android 5.0 kan komme til at se ud.

Det er som sagt kun drømmerier, for når sandheden skal frem, så ved vi endnu meget lidt om, hvordan Androids grafiske udtryk vil blive ændret (hvis det bliver ændret) med Key Lime Pie.

Hvornår kommer Android 5.0?
Som det fremgår af Androids versions-historik, blev Android 4.3 frigivet den 24. juli i år, og da der typisk går omkring seks måneder mellem versionerne, er Android 5.0 næppe lige på trapperne.

Om denne version kommer i løbet af efteråret, op til jul eller på den anden side af nytår, er svært at sige - der er mange bud på dette rundt omkring på nettet.

At 5.0-versionen allerede er under udvikling hos Google, er der dog næppe tvivl om. Eftersom der nu har været tre versioner med Jelly Bean, er det også sandsynligt, at Android 5.0 bliver navnet på den næste opdatering af Android frem for "blot" en Android 4.4.

Kan jeg få Android 5.0 på min tablet eller smartphone?
Her giver det igen god mening at se på Androids historie.

Ligesom det er tilfældet med Apples iOS, vil de nye smartphones og tablets som regel få adgang til hele eller dele af de nye OS-versioner, når de frigives.

Men i modsætning til hos Apple produceres der Android-telefoner af mange forskellige virksomheder, og derfor findes der ikke noget enkelt svar på spørgsmålet - for hvornår er en smartphone ikke helt "ny" længere?

Som det var tilfældet med Ice Cream Sandwich, og som det er tilfældet med Jelly Bean nu, så foregår udrulningen af nye Android-versioner i flere tempi, og det er derfor svært på forhånd at sige noget om, hvilke produkter der får og ikke får Key Lime Pie.

Det bedste sted at søge information om det, er hos din telefonproducent - men forvent ikke noget svar på det, før Google har annonceret en frigivelsesdato.

At der er både nye og ældre Android-versioner i brug på samme tid, fremgår af nedenstående officielle opgørelse:Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Android 5.0 kan nå at komme før du får 4.1

Fem år med Android-mobiler: Den gode, den grimme og den grusomme

Test af fem Android-mobiler: Her er dommen

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.