Artikel top billede

Undgå spærring: Tjek hvornår din NemID udløber

Du kan komme bøvl i forkøbet ved allerede nu at forny dit NemID-certifikat. Sådan tjekker du, hvornår det udløber.

It-sikkerhedskonsulenten Henrik Larsson løb ind i store NemID-problemer, da både hans nøgleviser og papkort blev spærret.

Hele sagen fik Digitaliseringsstyrelsen til at udsende en vejledning, da mange NemID-brugere kan ryge ind i samme problem.

Sagens kerne er nemlig, at certifikaterne til NemID skal fornys hvert tredje år.

Imidlertid kan du allerede nu gå ind og forny dit certifikat, hvilket kræver, at du bruger dit papkort og ikke nøgleviser.

Se hvordan her.

Tjek hvornår det udløber

Hvis du ønsker at tjekke, hvornår dit certifikat egentlig udløber, så kan det også lade sig gøre, oplyser Nets, der står bag NemID.

Kan man se, hvornår ens certifikat udløber - inden man får en advarsel?

"Ja, hvis du logger på 'Selvbetjening' på NemID.nu."

"Her kan du se, hvornår dit certifikat er udstedt, hvornår det udløber, og du kan forny det, hvis det er ved at være op over," oplyser kommunikationsmedarbejder Ulrik Marschall fra Nets til Computerworld.

Læs historien fra it-sikkerhedskonsulenten, hvis beretning satte fokus på hele balladen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere