Artikel top billede

Undgå spærring: Tjek hvornår din NemID udløber

Du kan komme bøvl i forkøbet ved allerede nu at forny dit NemID-certifikat. Sådan tjekker du, hvornår det udløber.

It-sikkerhedskonsulenten Henrik Larsson løb ind i store NemID-problemer, da både hans nøgleviser og papkort blev spærret.

Hele sagen fik Digitaliseringsstyrelsen til at udsende en vejledning, da mange NemID-brugere kan ryge ind i samme problem.

Sagens kerne er nemlig, at certifikaterne til NemID skal fornys hvert tredje år.

Imidlertid kan du allerede nu gå ind og forny dit certifikat, hvilket kræver, at du bruger dit papkort og ikke nøgleviser.

Se hvordan her.

Tjek hvornår det udløber

Hvis du ønsker at tjekke, hvornår dit certifikat egentlig udløber, så kan det også lade sig gøre, oplyser Nets, der står bag NemID.

Kan man se, hvornår ens certifikat udløber - inden man får en advarsel?

"Ja, hvis du logger på 'Selvbetjening' på NemID.nu."

"Her kan du se, hvornår dit certifikat er udstedt, hvornår det udløber, og du kan forny det, hvis det er ved at være op over," oplyser kommunikationsmedarbejder Ulrik Marschall fra Nets til Computerworld.

Læs historien fra it-sikkerhedskonsulenten, hvis beretning satte fokus på hele balladen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere