Artikel top billede

Teleselskaber opretter mobilbank

TDC, Telenor, Telia og 3 vil lancere konkurrent til pengeinstitutter.

De store teleselskabers sammenslutning 4T, der samler alle teleudbydere i landet, vil til efteråret åbne sit eget elektroniske pengeinstitut. Det skriver Politiken.

Den nye mobilbank kan bruges til nethandel eller mobiloverførsler fra person til person - og på sigt til at betale med mobiltelefonen i butikkerne.

Etableres til efteråret

»Vi har været i dialog med Finanstilsynet i de seneste seks måneder, og vi er nu så langt, at vi kan love, at vores tjenester etableres til efteråret«, siger Peter Bredgaard, direktør for 4T, til Politiken.

4T samler de fire udbydere bag de danske telenetværk: TDC, Telenor, Telia og 3.

4T's system er et virtuelt betalingskort, der kan styres via mobiltelefonen, så man selv kan vælge, om man vil have et Visa-dankort fra en af de traditionelle banker eller et virtuelt kort fra 4T.

Og på længere sigt kan mobiltelefonen bruges til at samle alle de mange plastikkort, man går rundt med i pungen, herunder loyalitetskort og medlemskort.

»Vi tror på, at det er en ydelse, vi har gode forudsætninger for at tilbyde. Vi tror på, at folk hellere vil bruge det ottecifrede telefonnummer end det 16-cifrede nummer på dankortet«, siger Peter Bredgaard til avisen.

Først skal 4T dog godkendes som elektronisk bank, et såkaldt e-pengeinstitut.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.