Ekspert: SKI har ingen forståelse af it-konsulenter

Staten og kommunernes fælles indkøbscentral, SKI, har slet ikke styr på indkøb af it-konsulentydelser, mener ekspert.

Landets store fælles indkøbscentral på det offentlige område, SKI, skal opruste sine kompetencer inden for forståelsen af it-konsulentydelser.

Det mener en ekspert i konsulentindkøb, CEO Christian Harbo fra rådgivningsfirmaet Consulting League.

Han påpeger, at det også står slemt til i flere private virksomheder.

Læs mere om det her og den debat den udmelding affødte her.

Men lige præcis hos SKI er der - i modsætning til andre offentlige EU-udbud på området - ikke ordentlig styr på det.

"Nogle offentlige myndigheder udtaler, at de er tilmeldt SKI, så de ved, hvordan de ikke skal gøre," siger Christian Harbo.

Komplekst område
Og selve substansen i kritikken er den enkle, at SKI, der laver udbud indenfor alt fra olie, gas og wc-papir, simpelthen ikke har de rette kompetencer til lige præcis at forstå det komplicerede område inden for it-konsulentydelser.

"SKI har ikke de rigtige kompetencer. SKI er hverken respekteret af indkøbere eller konsulenthusene i markedet," fortæller han.

Christian Harbo forklarer, at SKI ikke ved, hvordan man skal måle kvalitet inden for it-konsulentydelser.

"De dygtigste folk på området er væk derinde," siger Christian Harbo.

Køber ind via egne udbud
Problemet er, at SKI's kriterier ikke passer med den måde, markedet måler kvalitet og ydelserne på. Og så skal man kende området indgående.

"Man skal vide, hvad man skal måle på. Hvad er en høj timepris, når man ikke kan måle kvalitet? Og så videre," siger han.

Konsekvensen af den nuværende tilstand hos SKI er, at flere meget store offentlige aktører køber it-konsulentydelser ind via egne udbud, oplyser Christian Harbo.

Kan ikke genkende billede
Hos SKI er reaktionen på kritikken meget kortfattet.

"Vi kan ikke genkende det billede, der her bliver tegnet."

"Vi har gennem det seneste år etableret en lang række konkurrencedygtige aftaler inden for it-konsulentområdet, som er blevet til i samarbejde med professionelle aktører fra branchen og i dialog med vores brugere," lyder det i en mail fra kommunikationschef Charlotte Balle.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
20 danske Microsoft-partnere med i opløbet om at blive kåret som Danmarks dygtigste
Tirsdag afholder Microsoft vanen tro sit store Partner Award-show. I år er gallamiddagen skiftet ud med et virtuelt arrangement, hvor Microsofts danske ledelse uddeler 12 priser og hovedprisen som årets bedste Microsoft-partner. Se alle de nominerede partnere her.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.