Ekspert: SKI har ingen forståelse af it-konsulenter

Staten og kommunernes fælles indkøbscentral, SKI, har slet ikke styr på indkøb af it-konsulentydelser, mener ekspert.

Landets store fælles indkøbscentral på det offentlige område, SKI, skal opruste sine kompetencer inden for forståelsen af it-konsulentydelser.

Det mener en ekspert i konsulentindkøb, CEO Christian Harbo fra rådgivningsfirmaet Consulting League.

Han påpeger, at det også står slemt til i flere private virksomheder.

Læs mere om det her og den debat den udmelding affødte her.

Men lige præcis hos SKI er der - i modsætning til andre offentlige EU-udbud på området - ikke ordentlig styr på det.

"Nogle offentlige myndigheder udtaler, at de er tilmeldt SKI, så de ved, hvordan de ikke skal gøre," siger Christian Harbo.

Komplekst område
Og selve substansen i kritikken er den enkle, at SKI, der laver udbud indenfor alt fra olie, gas og wc-papir, simpelthen ikke har de rette kompetencer til lige præcis at forstå det komplicerede område inden for it-konsulentydelser.

"SKI har ikke de rigtige kompetencer. SKI er hverken respekteret af indkøbere eller konsulenthusene i markedet," fortæller han.

Christian Harbo forklarer, at SKI ikke ved, hvordan man skal måle kvalitet inden for it-konsulentydelser.

"De dygtigste folk på området er væk derinde," siger Christian Harbo.

Køber ind via egne udbud
Problemet er, at SKI's kriterier ikke passer med den måde, markedet måler kvalitet og ydelserne på. Og så skal man kende området indgående.

"Man skal vide, hvad man skal måle på. Hvad er en høj timepris, når man ikke kan måle kvalitet? Og så videre," siger han.

Konsekvensen af den nuværende tilstand hos SKI er, at flere meget store offentlige aktører køber it-konsulentydelser ind via egne udbud, oplyser Christian Harbo.

Kan ikke genkende billede
Hos SKI er reaktionen på kritikken meget kortfattet.

"Vi kan ikke genkende det billede, der her bliver tegnet."

"Vi har gennem det seneste år etableret en lang række konkurrencedygtige aftaler inden for it-konsulentområdet, som er blevet til i samarbejde med professionelle aktører fra branchen og i dialog med vores brugere," lyder det i en mail fra kommunikationschef Charlotte Balle.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.