Artikel top billede

Ekspert: SKI har ingen forståelse af it-konsulenter

Staten og kommunernes fælles indkøbscentral, SKI, har slet ikke styr på indkøb af it-konsulentydelser, mener ekspert.

Landets store fælles indkøbscentral på det offentlige område, SKI, skal opruste sine kompetencer inden for forståelsen af it-konsulentydelser.

Det mener en ekspert i konsulentindkøb, CEO Christian Harbo fra rådgivningsfirmaet Consulting League.

Han påpeger, at det også står slemt til i flere private virksomheder.

Læs mere om det her og den debat den udmelding affødte her.

Men lige præcis hos SKI er der - i modsætning til andre offentlige EU-udbud på området - ikke ordentlig styr på det.

"Nogle offentlige myndigheder udtaler, at de er tilmeldt SKI, så de ved, hvordan de ikke skal gøre," siger Christian Harbo.

Komplekst område

Og selve substansen i kritikken er den enkle, at SKI, der laver udbud indenfor alt fra olie, gas og wc-papir, simpelthen ikke har de rette kompetencer til lige præcis at forstå det komplicerede område inden for it-konsulentydelser.

"SKI har ikke de rigtige kompetencer. SKI er hverken respekteret af indkøbere eller konsulenthusene i markedet," fortæller han.

Christian Harbo forklarer, at SKI ikke ved, hvordan man skal måle kvalitet inden for it-konsulentydelser.

"De dygtigste folk på området er væk derinde," siger Christian Harbo.

Køber ind via egne udbud

Problemet er, at SKI's kriterier ikke passer med den måde, markedet måler kvalitet og ydelserne på. Og så skal man kende området indgående.

"Man skal vide, hvad man skal måle på. Hvad er en høj timepris, når man ikke kan måle kvalitet? Og så videre," siger han.

Konsekvensen af den nuværende tilstand hos SKI er, at flere meget store offentlige aktører køber it-konsulentydelser ind via egne udbud, oplyser Christian Harbo.

Kan ikke genkende billede

Hos SKI er reaktionen på kritikken meget kortfattet.

"Vi kan ikke genkende det billede, der her bliver tegnet."

"Vi har gennem det seneste år etableret en lang række konkurrencedygtige aftaler inden for it-konsulentområdet, som er blevet til i samarbejde med professionelle aktører fra branchen og i dialog med vores brugere," lyder det i en mail fra kommunikationschef Charlotte Balle.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere