Foto: Torben Klint

Top-CIO: It-rådgiver kommer med absurde påstande

Dansk top-CIO kalder påstande fra it-rådgiver om, at private virksomheder er ringe til it-konsulentindkøb, for "absurde".

It-direktør Per Palmkvist Knudsen fra JP/Politikens Hus er tydeligvis blevet fortørnet over en artikel på Computerworld, hvor en direktør fra en virksomhed, der lever af at rådgive i indkøb af it-konsulentydelser, kritiserer private firmaers måde at gøre dette på.

På Twitter kalder CIO Per Palmkvist Knudsen det for en "absurd" påstand fra rådgiveren, at indkøb i private virksomheder sker via "netværk eller på golfbanen, eller hvor man nu tilfældigvis får kontakten" - i modsætning til offentlige myndigheder, der har udbudspligt.

"CW artikel om hvor dårlige virksomheder er til at købe konsulenter KUN baseret på rådgivers absurde påstande," skriver han på Twitter og linker til artiklen.

Også i Computerworlds debatforum er CIO'en aktiv med samme budskab.

For generelt billede
Andre deltager også i debatten. Blandt andre John Stumpe fra ProPartner Consulting, der forklarer, at han leverer rådgivningsydelser til både private og offentlige virksomheder. Han peger på, at der tegnes et alt for generaliseret billede.

"Det er korrekt at udbudsregler på nogle områder tvinger til standardisering via rammeaftaler eller formaliserede udbud, omvendt så købes der også ind på aftaler, hvor man ikke (nødvendigvis) kender leverandøren eller konsulenterne før arbejdet igangsættes, og de sager jeg personligt er involveret i, hos private virksomheder, der er det et udpræget ønske at leverandører kigges dybere i kortene end om man er tilsluttet en given indkøbsaftale (jeg kan ikke afvise at dette også kan ske via netværk og på en golfbane, men ser omvendt intet forkert i det)," skriver han i debatten.

Hans konklusion er blandt andet, at præmissen for indkøb er forskellig. Læs hele hans debatindlæg her.

Rådgiver: Konklussion bygger på 100 interviews
På Twitter har blandt andet Statens IT retweetet budskabet fra artiklen, nemlig at private virksomheder er ringere til at købe it-konsulentydelser end det offentlige.

I debatten blander rådgiveren Christian Harbo fra rådgivningsfirmaet Consulting League sig også. Han svarer ganske enkelt på, hvad han bygger sine påstande på.

"Konklusionerne er baseret på møder og interviews med de 100 største private virksomheder i Danmark. Ca. 10% af disse har optimeret deres strategiske sourcing proces inden for indkøb af it konsulentydelser. Mindre danske virksomheder har i endnu mindre omfang optimeret processen," skriver han i debatten.

Læs hele hans indlæg her.

Men hvad er din erfaring? Hvem er mest strømlinet, når det gælder indkøb af it-konsulentydelser?

Og har rådgiveren en pointe, når han peger på udbudspligten som en mekanisme, der fordrer mere konkurrenceudsættelse?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
2021 bliver et usædvanligt tv-år: Producenterne vil sætte fuld fokus på billedkvalitet og pris
I stedet for at koncentrere sig om stadigt højere opløsninger og buede skærme, lægger tv-industrien i 2021 op til at satse på det helt rigtige: Billedkvaliteten og prisen.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.