Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Top-CIO: It-rådgiver kommer med absurde påstande

Dansk top-CIO kalder påstande fra it-rådgiver om, at private virksomheder er ringe til it-konsulentindkøb, for "absurde".

It-direktør Per Palmkvist Knudsen fra JP/Politikens Hus er tydeligvis blevet fortørnet over en artikel på Computerworld, hvor en direktør fra en virksomhed, der lever af at rådgive i indkøb af it-konsulentydelser, kritiserer private firmaers måde at gøre dette på.

På Twitter kalder CIO Per Palmkvist Knudsen det for en "absurd" påstand fra rådgiveren, at indkøb i private virksomheder sker via "netværk eller på golfbanen, eller hvor man nu tilfældigvis får kontakten" - i modsætning til offentlige myndigheder, der har udbudspligt.

"CW artikel om hvor dårlige virksomheder er til at købe konsulenter KUN baseret på rådgivers absurde påstande," skriver han på Twitter og linker til artiklen.

Også i Computerworlds debatforum er CIO'en aktiv med samme budskab.

For generelt billede

Andre deltager også i debatten. Blandt andre John Stumpe fra ProPartner Consulting, der forklarer, at han leverer rådgivningsydelser til både private og offentlige virksomheder. Han peger på, at der tegnes et alt for generaliseret billede.

"Det er korrekt at udbudsregler på nogle områder tvinger til standardisering via rammeaftaler eller formaliserede udbud, omvendt så købes der også ind på aftaler, hvor man ikke (nødvendigvis) kender leverandøren eller konsulenterne før arbejdet igangsættes, og de sager jeg personligt er involveret i, hos private virksomheder, der er det et udpræget ønske at leverandører kigges dybere i kortene end om man er tilsluttet en given indkøbsaftale (jeg kan ikke afvise at dette også kan ske via netværk og på en golfbane, men ser omvendt intet forkert i det)," skriver han i debatten.

Hans konklusion er blandt andet, at præmissen for indkøb er forskellig. Læs hele hans debatindlæg her.

Rådgiver: Konklussion bygger på 100 interviews
På Twitter har blandt andet Statens IT retweetet budskabet fra artiklen, nemlig at private virksomheder er ringere til at købe it-konsulentydelser end det offentlige.

I debatten blander rådgiveren Christian Harbo fra rådgivningsfirmaet Consulting League sig også. Han svarer ganske enkelt på, hvad han bygger sine påstande på.

"Konklusionerne er baseret på møder og interviews med de 100 største private virksomheder i Danmark. Ca. 10% af disse har optimeret deres strategiske sourcing proces inden for indkøb af it konsulentydelser. Mindre danske virksomheder har i endnu mindre omfang optimeret processen," skriver han i debatten.

Læs hele hans indlæg her.

Men hvad er din erfaring? Hvem er mest strømlinet, når det gælder indkøb af it-konsulentydelser?

Og har rådgiveren en pointe, når han peger på udbudspligten som en mekanisme, der fordrer mere konkurrenceudsættelse?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere