Artikel top billede

(Foto: Steve Woods)

HK: Ny skat vil sende fyrede danske it-folk i job

En ny skat vil sende masser af fyrede danske it-folk tilbage i job. Udenlandske it-konsulenter skal beskattes som danske, forklarer HK.

Nye skatteregler betyder, at danske it-folk og konsulenter, der i de senere år er blevet fyret i store massenedskæringsrunder hos danske it-virksomheder, vil kunne komme tilbage i job.

Sådan lyder det fra næstformand Marianne Vind fra HK/Privat.

"Vi er rigtig glade for de nye skatteregler," fortæller næstformanden til Computerworld.

Hun forklarer, at reglerne vil betyde, at udenlandske it-konsulenter og arbejdere, der kommer til landet og arbejder, skal betale skat, nøjagtig som danske it-folk gør det.

Massefyrer og et hav af arbejdstilladelelser

Faktisk har HK observeret ved de store massefyringer i danske it-virksomheder, at man først siger farvel til danske it-konsulenter, og bagefter kommer der et hav af arbejdstilladelser til samme arbejdsplads, der henter billigere arbejdskraft i udlandet.

"Det bliver der sat en stopper for nu," siger Marianne Vind.

Hun mener, at alle de it-opgaver, som kan sendes til udlandet, allerede er blevet sendt af sted.

Så derfor har trafikken simpelthen været at få it-folk fra Indien og alle mulige andre lande til Danmark og udføre arbejde billigere end danske it-folk, oplyser hun.

Men den går ikke med de nye skatteregler, og derfor vil virksomhederne i langt højere grad hyre danske it-folk eller betale de udenlandske kolleger det samme i løn.

Stop for social dumping

Hun understreger, at HK skam intet har imod arbejdskraft fra udlandet, men at vilkårene skal være lig dem, som danske it-folk arbejder under.

Faktisk betyder de nye regler i praksis et stop for social dumping på it-konsulentområdet, mener HK. 

"Normalt forbinder folk social dumping med østarbejdere, der laver et nyt tag og den slags. Imidlertid kan det ramme alle grupper. Men nu bliver der sat en stopper for det," fortæller Marianne Vind.

Læs en gennemgang af reglerne her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere