Artikel top billede

HK: Ny skat vil sende fyrede danske it-folk i job

En ny skat vil sende masser af fyrede danske it-folk tilbage i job. Udenlandske it-konsulenter skal beskattes som danske, forklarer HK.

Nye skatteregler betyder, at danske it-folk og konsulenter, der i de senere år er blevet fyret i store massenedskæringsrunder hos danske it-virksomheder, vil kunne komme tilbage i job.

Sådan lyder det fra næstformand Marianne Vind fra HK/Privat.

"Vi er rigtig glade for de nye skatteregler," fortæller næstformanden til Computerworld.

Hun forklarer, at reglerne vil betyde, at udenlandske it-konsulenter og arbejdere, der kommer til landet og arbejder, skal betale skat, nøjagtig som danske it-folk gør det.

Massefyrer og et hav af arbejdstilladelelser

Faktisk har HK observeret ved de store massefyringer i danske it-virksomheder, at man først siger farvel til danske it-konsulenter, og bagefter kommer der et hav af arbejdstilladelser til samme arbejdsplads, der henter billigere arbejdskraft i udlandet.

"Det bliver der sat en stopper for nu," siger Marianne Vind.

Hun mener, at alle de it-opgaver, som kan sendes til udlandet, allerede er blevet sendt af sted.

Så derfor har trafikken simpelthen været at få it-folk fra Indien og alle mulige andre lande til Danmark og udføre arbejde billigere end danske it-folk, oplyser hun.

Men den går ikke med de nye skatteregler, og derfor vil virksomhederne i langt højere grad hyre danske it-folk eller betale de udenlandske kolleger det samme i løn.

Stop for social dumping

Hun understreger, at HK skam intet har imod arbejdskraft fra udlandet, men at vilkårene skal være lig dem, som danske it-folk arbejder under.

Faktisk betyder de nye regler i praksis et stop for social dumping på it-konsulentområdet, mener HK. 

"Normalt forbinder folk social dumping med østarbejdere, der laver et nyt tag og den slags. Imidlertid kan det ramme alle grupper. Men nu bliver der sat en stopper for det," fortæller Marianne Vind.

Læs en gennemgang af reglerne her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
“Holdningen er tilsyneladende, at it ikke har indflydelse på medarbejdertilfredshed”
"Når jeg ser, hvor meget man går op i indretning og arkitektur for at give medarbejderne de bedst tænkelige fysiske rammer, undrer det mig, at man ikke gør det samme, når vi leverer software til dem."
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.