Artikel top billede

Foto: Lotus Head

Denne type it-chefer holder kortest tid i jobbet

En undersøgelse af, hvor lang tid it-chefer i gennemsnit har deres stilling, kommer ud med et overraskende resultat.

Hvis man som it-chef tror, at de mest sikre stillinger er dem i den offentlige sektor, risikerer man at få sig en slem overraskelse.

Det skriver vores kolleger på det amerikanske
CIO.com, der har set nærmere på en undersøgelse af ansættelsesforholdets varrighed for it-cheferne.

Det er desværre kun tal fra USA og Canada, der indgår i rapporten, men ikke desto mindre er konklusionen interessant:

Det er de offentlige it-chefer, der holder kortest tid i jobbet.

Gartner er kommet frem til, at de offentlige it-chefer holder 3,4 år i jobbet.

Der er dermed tale om et fald, for da man lavede samme undersøgelse i 2012, kunne de offentlige it-chefer forvente at holde 4,2 år på posten, og i 2011 var det fem år.

It-cheferne i det private erhvervsliv holder ifølge Gartner-undersøgelsen omtrent et år længere end deres offentlige kolleger.

Med til historien hører, at undersøgelsen ikke tager højde for, om det er it-cheferne selv, der siger op, eller om de bliver fyret.

Der kan således være flere forklaringer på, at ansættelsesforholdet ikke holder længere, end det gør.

Det kan eksempelvis være, at lønningerne i det offentlige ikke er høje nok til at fastholde it-cheferne, at det er sparetider, eller at der er en større del af offentlige it-chefer, der skal til at gå på efterløn/pension end private it-chefer.

Bill Schrier, der er teknisk it-chef i Seattle og har haft den position i næsten ni år, udtaler til CIO.com, at han tror, at eksempelvis det mediepres, der er på offentlige it-chefer, kan være en del af forklaringen.

Stor udskiftning af it-chefer i danske regioner

Hvorvidt billede fra USA og Canada stemmer overens med situationen her i Danmark, er svært at sige, men det er interessant, at vi herhjemme faktisk har oplevet, at en stribe it-chefer fra regionerne forlod deres job.

Computerworld kunne således i januar fortælle, at fire ud af fem af landets regioner i løbet af det seneste års tid havde vinket farvel til deres topchefer inden for it.

It-cheferne blev dog i flere tilfælde i den offentlige sektor, eksempel blev it-chefen fra Region Syddanmark it-chef i Skat, og it-chefen fra Region Nordjylland blev it-chef på Aalborg Universitet.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også: 

Masseflugt fra regionerne: CIO'er siger op på stribe

Fem danske top-CIO'er: Her er vores gyldne opskrift
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.