Artikel top billede

Dansk direktør: Derfor har vi solgt e-conomic

Interview: Egentlig skulle danske E-conomic slet ikke sælges. Men så kom der en henvendelse fra en rig kapitalfond. Læs topchef Torben Frigaard Rasmussens forklaring på stor-salget af den danske it-succes.

Interview: Firmaet bag det danske cloud-baserede regnskabssystem e-conomic er i dag blevet solgt til den internationale investeringsfond HgCapital.

Det salg er kommet i stand, fordi virksomheden vil være større på det globale marked. 

Der var egentlig slet ikke planer om et salg lige nu, men tilbuddet fra HgCapital viste sig at være det helt rigtige.

"Vi fik en henvendelse HgCapital først på året, hvor de havde spottet os. Vi har femdobbelt forretningen i løbet af de sidste fem år, og derved blevet interessante for blandt andet HgCapital," fortæller administrerende direktør i e-conomic, Torben Frigaard Rasmussen.

"På daværende tidspunkt gik vi egentlig ikke i salgstanker, men interessen fra HgCapital viste sig at være vedholdende, og vi fik lært dem at kende. Efter et par måneder med forhandlinger frem og tilbage nåede vi frem til et resultat, som ejerne af e-conomic fandt spændende, og så faldt handelen på plads," fortæller han til Computerworld. 

Win-win

En af begrundelserne for at salget faldt på plads er, at intentionerne for fremtiden i begge virksomheder matcher godt. 

"I HgCapital er de specialister indenfor vores område, og derfor mener vi i ledergruppen, at et samarbejde kan give ny inspiration og et internationalt netværk, som vi kan få stor gavn af."

Investeringsfond klinger lidt af tilpasning og videresalg. Er det en del af planen?

"Det er sikkert gode grunde til, at nogle frygter kapitalfonde, men det er ikke planen her. Vores aftale handler om at skabe ny vækst til e-conomic. Vi er allerede i gang med arbejdet omkring partnerskaber og opkøb, der kan understøtte vores virksomhed."

Bliver i Danmark

Forsvinder virksomheden og arbejdspladserne fra København, hvor i er nu?

"Nej, vores ansatte bliver. Intentionen er at investere i international vækst, men med hovedkvarter i Danmark. Vi har netop skrevet under på et nyt lejemål på næsten 5.000 kvadratmeter, som vi flytter ind i til maj. Så i stedet for de nuværende 140 medarbejdere, som vi er nu, får vi plads til 280 personer. Det bliver således mulighed for en solid vækst," siger Torben Frigaard Rasmussen.

Hvor meget er selskabet blevet solgt for?

"Det er jeg blevet bedt om ikke at udtale mig om."

Firmaets regnskabs-software henvender sig primært til små og mellemstore virksomheder.

E-conomic har flere end 167.000 virksomhedskunder og 5.200 bogholdere og revisorer tilknyttet.

læs også:
Dansk it-firma solgt til international kapitalfond
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere