Artikel top billede

Dansk direktør: Derfor har vi solgt e-conomic

Interview: Egentlig skulle danske E-conomic slet ikke sælges. Men så kom der en henvendelse fra en rig kapitalfond. Læs topchef Torben Frigaard Rasmussens forklaring på stor-salget af den danske it-succes.

Interview: Firmaet bag det danske cloud-baserede regnskabssystem e-conomic er i dag blevet solgt til den internationale investeringsfond HgCapital.

Det salg er kommet i stand, fordi virksomheden vil være større på det globale marked. 

Der var egentlig slet ikke planer om et salg lige nu, men tilbuddet fra HgCapital viste sig at være det helt rigtige.

"Vi fik en henvendelse HgCapital først på året, hvor de havde spottet os. Vi har femdobbelt forretningen i løbet af de sidste fem år, og derved blevet interessante for blandt andet HgCapital," fortæller administrerende direktør i e-conomic, Torben Frigaard Rasmussen.

"På daværende tidspunkt gik vi egentlig ikke i salgstanker, men interessen fra HgCapital viste sig at være vedholdende, og vi fik lært dem at kende. Efter et par måneder med forhandlinger frem og tilbage nåede vi frem til et resultat, som ejerne af e-conomic fandt spændende, og så faldt handelen på plads," fortæller han til Computerworld. 

Win-win

En af begrundelserne for at salget faldt på plads er, at intentionerne for fremtiden i begge virksomheder matcher godt. 

"I HgCapital er de specialister indenfor vores område, og derfor mener vi i ledergruppen, at et samarbejde kan give ny inspiration og et internationalt netværk, som vi kan få stor gavn af."

Investeringsfond klinger lidt af tilpasning og videresalg. Er det en del af planen?

"Det er sikkert gode grunde til, at nogle frygter kapitalfonde, men det er ikke planen her. Vores aftale handler om at skabe ny vækst til e-conomic. Vi er allerede i gang med arbejdet omkring partnerskaber og opkøb, der kan understøtte vores virksomhed."

Bliver i Danmark

Forsvinder virksomheden og arbejdspladserne fra København, hvor i er nu?

"Nej, vores ansatte bliver. Intentionen er at investere i international vækst, men med hovedkvarter i Danmark. Vi har netop skrevet under på et nyt lejemål på næsten 5.000 kvadratmeter, som vi flytter ind i til maj. Så i stedet for de nuværende 140 medarbejdere, som vi er nu, får vi plads til 280 personer. Det bliver således mulighed for en solid vækst," siger Torben Frigaard Rasmussen.

Hvor meget er selskabet blevet solgt for?

"Det er jeg blevet bedt om ikke at udtale mig om."

Firmaets regnskabs-software henvender sig primært til små og mellemstore virksomheder.

E-conomic har flere end 167.000 virksomhedskunder og 5.200 bogholdere og revisorer tilknyttet.

læs også:
Dansk it-firma solgt til international kapitalfond
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.