Artikel top billede

Gartner: It-sikkerhedsbranchen overdriver trusselsbilledet

It-trusselsbilledet er langt fra så alvorligt, som sikkerheds-firmaerne forsøger at pumpe det op til.

Hele den højlydte alarm-retorik, der omgærder cybersikkerhed, dækker mest af alt over en fis i en hornlygte.

Det mener analysehuset Gartner.

"Vi bliver ved med at høre, at cybersikkerhed er et meget hot emne, og at det er et enormt problem, som vi skal bekymre os over. Men det er altså spørgsmålet, om det faktisk forholder sig sådan," lyder det fra Gartner-analytiker John Girard.

Hype eller genbrug

Gartner mener, at langt det meste, som vi hører om cybersikkerheds-problemer, enten er hype eller genbrug.

"Der findes en meget lille mængde problemstillinger og metoder inden for cybersikkerhed, som rent faktisk er vigtige. Men det er noget, der ikke vedrører langt de fleste virksomheder," siger John Girard til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Han peger på, at disse vitale problemstillinger mest vedrører regeringer samt forskellige specielle organisationer. 

Mange penge

Der er voldsomt mange penge i sikkerhedsområdet. Og det forstærker blot grunden til, at man ifølge Gartner bør tænke sig grundigt om, inden man griber til checkhæftet.

Sikkerhedsområdets mekanik minder ifølger Gartner-analytikeren meget om den såkaldte Ponzi-model, der har fået navn efter plattenslageren Charles Ponzi, som på mange måder var opfinderen af pyramide-modellen.

Ponzi-modellen bygger på løfter om store gevinster og offensivt arbejde på at holde kunderne inde i butikken med løfter om store fordele samt trusler om forfærdelige ting, hvis man dropper produktet.

"Mange it-sikkerhedsleverandører arbejder på samme måde," lyder det fra John Girard.

"Når du først er blevet involveret, hænger der en sky over dig, hvis du forsøger at komme ud igen. Så vil du være i store vanskeligheder," siger han.

Læs også:

13 'sandheder' om it-sikkerhed som ikke holder vand

Guide: Sådan får du styr på din Java-sikkerhed .
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.