Artikel top billede

Ubuntu-telefonens fiasko er en vild succes

Det lykkedes ikke at samle de fornødne millioner til ny open source-telefon. Men måske var det formålet?

Det gik næsten som ventet. Canonical fik ikke indsamlet de ønskede antal millioner til Ubuntu-telefonen Edge. Og ifølge crowdplatformen Indiegogos reglerne betyder det, at ingen af de mange millioner udbetales.

Målet var at samle 180 millioner kroner. Nu er der ingen.

Det lyder som en stor fiasko. Men det er det nødvendigvis ikke.

Ubuntu Edge nåede trods alt at indsamle 20 millioner kroner på 24 timer og 73 millioner kroner i alt, hvilket sandsynligvis er det største beløb nogensinde indsamlet via mikrofunding. Det overstiger i hvert fald indsamlingen til det avancerede armbåndsur Pebble, der indsamlede 60 millioner kroner fra fans og potentielle købere.

Bevidst urealistisk mål?

Netop ordene "potentielle kunder" er væsentligt at kigge på, før man kalder Ubuntu-indsamlingen en fiasko.

180 millioner kroner er så mange penge og så et ambitiøst mål, at man kunne spekulere i, om det aldrig var meningen at komme i mål? Men blot at skabe hype og omtale.

27.488 personer har støttet projektet og aktivt vist, at de er parat til at betale for telefonen, hvis den nogensinde produceres. Det er en meget værdifuld markedsundersøgelse, som for eksempel viser, hvor i verden de potentielle købere er.

Canonical kan nu tage "markedsundersøgelsen" med videre til investorer som bevis for, at telefonen har et marked.

Andre mener dog, at Ubuntu Edge er dødsdømt, fordi der allerede er en anden "åben" telefon (Android), og fordi telefonen især bliver solgt på, at den kan kobles til monitor og tastatur - hvilket ikke er en feature, som efterspørges af markedet pt.

Læs også:

Disse 10 idéer samlede millioner ind på nettet
IT-JOB

Zealand Business College

Vi søger en kollega

Elos Medtech Pinol A/S

Technical IT Specialist

Capgemini Danmark A/S

Principal/Senior Data & AI Advisor

Netcompany

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere