Ubuntu-telefonens fiasko er en vild succes

Det lykkedes ikke at samle de fornødne millioner til ny open source-telefon. Men måske var det formålet?

Det gik næsten som ventet. Canonical fik ikke indsamlet de ønskede antal millioner til Ubuntu-telefonen Edge. Og ifølge crowdplatformen Indiegogos reglerne betyder det, at ingen af de mange millioner udbetales.

Målet var at samle 180 millioner kroner. Nu er der ingen.

Det lyder som en stor fiasko. Men det er det nødvendigvis ikke.

Ubuntu Edge nåede trods alt at indsamle 20 millioner kroner på 24 timer og 73 millioner kroner i alt, hvilket sandsynligvis er det største beløb nogensinde indsamlet via mikrofunding. Det overstiger i hvert fald indsamlingen til det avancerede armbåndsur Pebble, der indsamlede 60 millioner kroner fra fans og potentielle købere.

Bevidst urealistisk mål?
Netop ordene "potentielle kunder" er væsentligt at kigge på, før man kalder Ubuntu-indsamlingen en fiasko.

180 millioner kroner er så mange penge og så et ambitiøst mål, at man kunne spekulere i, om det aldrig var meningen at komme i mål? Men blot at skabe hype og omtale.

27.488 personer har støttet projektet og aktivt vist, at de er parat til at betale for telefonen, hvis den nogensinde produceres. Det er en meget værdifuld markedsundersøgelse, som for eksempel viser, hvor i verden de potentielle købere er.

Canonical kan nu tage "markedsundersøgelsen" med videre til investorer som bevis for, at telefonen har et marked.

Andre mener dog, at Ubuntu Edge er dødsdømt, fordi der allerede er en anden "åben" telefon (Android), og fordi telefonen især bliver solgt på, at den kan kobles til monitor og tastatur - hvilket ikke er en feature, som efterspørges af markedet pt.


Læs også:

Disse 10 idéer samlede millioner ind på nettet


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Ny opdagelse: Disse fire malware-typer blev anvendt i kæmpe SolarWinds-hack - sådan spillede de sammen
Mindst fire forskellige malware-stammer blev anvendt i det store og sofistikerede SolarWinds-hack, der i december ramte amerikanske myndigheder, Microsoft, FireEye og mange andre. Se her, hvordan de blev anvendt.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.