Artikel top billede

Nu kommer det intelligente Bluetooth-ur

Det forsinkede armbåndsur Pebble, som satte rekord på Kickstarter, er klar senere i denne måned.

På CES i Las Vegas kunne firmaet Pebble Technology endelig meddele en dato for, hvornår man er klar til at levere sit meget omtalte smartwatch Pebble. Den 23. januar starter leveringen til de næsten 70.000 brugere, der har støttet projektet på crowdfunding-platformen Kickstarter. På et senere tidspunkt kan alle andre også købe uret på getpebble.com.

Firmaet ville blot samle 100.000 dollar på Kickstarter for at kunne starte produktionen af sit Bluetooth-ur - men det endte med 10,2 mio. dollar eller næsten 60 millioner kroner. Dermed har Pebble slået alle rekorder på Kickstarter.

Pebble bruger elektronisk blæk i sit 1,26-tommers display på 144 x 168 pixels, og det bliver beskrevet som et ur, der er bygget til det 21. århundrede. Brugeren kan selv vælge urets design og downloade forskellige applikationer.

Pebble kan forbinde sig med Android-telefoner og iPhone over Bluetooth 2.1, og det vibrerer, når der er modtaget en e-mail, sms eller et opkald.

Selv om der er tale om elektronisk papir, er det også muligt at se klokken om natten - der er indbygget et baglys i uret.

Der er også et indbygget magnetometer, så uret kan bruges som et elektronisk kompas, og en bevægelsessensor sørger for, at man kan styre uret ved at ryste med håndleddet.

Det færdige Pebble-ur skal leveres i forskellige farver. Der kommer også et Pebble SDK, så tredjeparts-udviklere kan udvikle deres egne applikationer.

Ifølge den oprindelige tidsplan skulle Pebble lanceres i september sidste år, men det er altså forsinket med næsten et halvt år.

På et pressemøde i Las Vegas kunne Pebble Technology demonstrere, hvordan uret kan bruges til at styre en smartphone trådløst. Det kan f.eks. bruges til at starte afspilning af musik, mens telefonen sidder i et dock.

Det er også muligt at få vist indkommende sms-beskeder og e-mails på uret, og det kan bruges til at styre opkald til telefonen.

Den trådløse forbindelse til telefonen dræner både batteriet i mobilen og uret, og det er nødvendigt at tilslutte et magnetisk kabel for at lade uret op. Batteriet skulle holde i omkring en uge.

Pebble koster 150 dollar for alle dem, der ikke har bestilt uret på Kickstarter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.