Dette firma er fire år gammelt - og 20 milliarder kroner værd

Er Google med til at puste ny it-boble op?

Med nye investeringer fra blandt andet Google er det lille it-firma Über nu angiveligt 20 milliarder kroner værd.

Über er en ganske simpel privat taxa-tjeneste, som vi i Danmark kender det fra samkøringstjenesterne Ants og Gomore. Altså private personer der tjener penge på at tage fremmede med i vognen. Über adskiller sig dog ved, at man kun kan købe pladser i luksusbiler som for eksempel limousiner.

Firmaet blev stiftet i 2009 og blev for halvandet år siden værdisat til cirka to milliarder kroner. Nu kan det være næsten 20 milliarder kroner værd.

Forholdsvist mange penge for en relativ enkel og ikke speciel teknologi-tung tjeneste. Men måske ligger årsagen til den høje vurdering hos de nye investorer.

Hvad vil Google mon med taxaer?
Det er Googles investeringsselskab Google Venture, der blandt andet har lagt penge i Über.

I et blogindlæg filosoferer Übers stiftere over, hvilken nytte man kunne drage af Google.

"...Google er et teknologisk kraftcenter med milliarder af brugere på en række tjenester, der komplementerer os fantastisk. Lige fra Android, Google Maps og selvkørende biler".

Det har fået flere til at spekulere i, om Google betragter Über som en platform til sine selvkørende biler, når de engang er klar til udbredelse. Techcrunch har taget skridtet fuldt ud og skrevet en fiktiv artikel fra fremtiden.

Google og Über kan også bruge hinanden til at påvirke og ændre den eksisterende lovgivning, som over hele verden kolliderer med de nye tjenester. For eksempel kan Airbnb være i strid med hotel-lovgivningen, og tjenester som Über er tidligere blevet anklaget for at drive taxa-virksomhed.

Über er til stede i 16 lande, dog endnu ikke Danmark. Men man kan benytte tjenesten i for eksempel Berlin, Stockholm og München.


LÆS OGSÅ:

11 apps du skal have med på næste rejse

Her er alle de gode taxa-apps

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske regioner vil fortsætte med patientjournal-løsning fra DXC Technology - men Systematic-brok kan tvinge dem til køb af helt andet system
De fem danske regioner frygter at blive tvunget til at købe et nyt patientjournal-system, selvom regionerne gerne vil fortsætte brugen af den nuværende løsning fra DXC Technology. Det kan blive konsekvensen, efter Systematic har brokket sig over, at regionerne vil forlænge systemets support- og vedligeholdesesaftale på ubestemt tid.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.