Dette firma er fire år gammelt - og 20 milliarder kroner værd

Er Google med til at puste ny it-boble op?

Med nye investeringer fra blandt andet Google er det lille it-firma Über nu angiveligt 20 milliarder kroner værd.

Über er en ganske simpel privat taxa-tjeneste, som vi i Danmark kender det fra samkøringstjenesterne Ants og Gomore. Altså private personer der tjener penge på at tage fremmede med i vognen. Über adskiller sig dog ved, at man kun kan købe pladser i luksusbiler som for eksempel limousiner.

Firmaet blev stiftet i 2009 og blev for halvandet år siden værdisat til cirka to milliarder kroner. Nu kan det være næsten 20 milliarder kroner værd.

Forholdsvist mange penge for en relativ enkel og ikke speciel teknologi-tung tjeneste. Men måske ligger årsagen til den høje vurdering hos de nye investorer.

Hvad vil Google mon med taxaer?
Det er Googles investeringsselskab Google Venture, der blandt andet har lagt penge i Über.

I et blogindlæg filosoferer Übers stiftere over, hvilken nytte man kunne drage af Google.

"...Google er et teknologisk kraftcenter med milliarder af brugere på en række tjenester, der komplementerer os fantastisk. Lige fra Android, Google Maps og selvkørende biler".

Det har fået flere til at spekulere i, om Google betragter Über som en platform til sine selvkørende biler, når de engang er klar til udbredelse. Techcrunch har taget skridtet fuldt ud og skrevet en fiktiv artikel fra fremtiden.

Google og Über kan også bruge hinanden til at påvirke og ændre den eksisterende lovgivning, som over hele verden kolliderer med de nye tjenester. For eksempel kan Airbnb være i strid med hotel-lovgivningen, og tjenester som Über er tidligere blevet anklaget for at drive taxa-virksomhed.

Über er til stede i 16 lande, dog endnu ikke Danmark. Men man kan benytte tjenesten i for eksempel Berlin, Stockholm og München.


LÆS OGSÅ:

11 apps du skal have med på næste rejse

Her er alle de gode taxa-apps

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
20 danske Microsoft-partnere med i opløbet om at blive kåret som Danmarks dygtigste
Tirsdag afholder Microsoft vanen tro sit store Partner Award-show. I år er gallamiddagen skiftet ud med et virtuelt arrangement, hvor Microsofts danske ledelse uddeler 12 priser og hovedprisen som årets bedste Microsoft-partner. Se alle de nominerede partnere her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.