Artikel top billede

Dette firma er fire år gammelt - og 20 milliarder kroner værd

Er Google med til at puste ny it-boble op?

Med nye investeringer fra blandt andet Google er det lille it-firma Über nu angiveligt 20 milliarder kroner værd.

Über er en ganske simpel privat taxa-tjeneste, som vi i Danmark kender det fra samkøringstjenesterne Ants og Gomore. Altså private personer der tjener penge på at tage fremmede med i vognen. Über adskiller sig dog ved, at man kun kan købe pladser i luksusbiler som for eksempel limousiner.

Firmaet blev stiftet i 2009 og blev for halvandet år siden værdisat til cirka to milliarder kroner. Nu kan det være næsten 20 milliarder kroner værd.

Forholdsvist mange penge for en relativ enkel og ikke speciel teknologi-tung tjeneste. Men måske ligger årsagen til den høje vurdering hos de nye investorer.

Hvad vil Google mon med taxaer?

Det er Googles investeringsselskab Google Venture, der blandt andet har lagt penge i Über.

I et blogindlæg filosoferer Übers stiftere over, hvilken nytte man kunne drage af Google.

"...Google er et teknologisk kraftcenter med milliarder af brugere på en række tjenester, der komplementerer os fantastisk. Lige fra Android, Google Maps og selvkørende biler".

Det har fået flere til at spekulere i, om Google betragter Über som en platform til sine selvkørende biler, når de engang er klar til udbredelse. Techcrunch har taget skridtet fuldt ud og skrevet en fiktiv artikel fra fremtiden.

Google og Über kan også bruge hinanden til at påvirke og ændre den eksisterende lovgivning, som over hele verden kolliderer med de nye tjenester. For eksempel kan Airbnb være i strid med hotel-lovgivningen, og tjenester som Über er tidligere blevet anklaget for at drive taxa-virksomhed.

Über er til stede i 16 lande, dog endnu ikke Danmark. Men man kan benytte tjenesten i for eksempel Berlin, Stockholm og München.

LÆS OGSÅ:

11 apps du skal have med på næste rejse

Her er alle de gode taxa-apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere