Artikel top billede

Undersøgelse: It-chefer arbejder slet ikke med it

En ny type chef har overtaget it-chefens kontor, som i stedet laver helt andre ting, viser en ny dansk undersøgelse.

Danske it-chefer bruger langt mere tid på sparring, innovation og projektledelse end på klassiske it-discipliner.

Ofte har it-chefer mere fokus på at styre leverandører end på områder med teknisk tyngde.

Hver anden danske it-chef vurderer, at det i dag er vigtigere med stor indsigt i indkøb af sourcing-ydelser end at have dyb teknologisk knowhow.

Det viser en stor undersøgelse fra it-virksomheden GlobalConnect, der er foretaget blandt it-chefer i 115 udvalgte videntunge danske virksomheder med over 100 ansatte.

Aktiv spiller i virksomheden

Det er - lidt populært sagt - slut med, at it-chefen er sådan en, der går og putter sig, forklarer Christian Holm Christensen.

"Dette understreges også af, at både sparring og personaleledelse ligger markant højere på listen over opgaver, de adspurgte it-chefer bruger tid på, højere end klassiske it-discipliner som for eksempel driftsplanlægning," udtaler han.

Faktisk har projektlederen i høj grad taget over.

"Tidligere havde it-chefen en mere operationel baggrund; i dag er han ofte projektleder og håndterer et stigende antal udviklere og leverandører, der endda ofte er placeret helt andre steder i verden," forklarer Christian Holm Christensen.

Samtidig bliver it-cheferne faktisk lidt yngre, ifølge GlobalConnets undersøgelse, der er lavet i forbindelse med kortlægninger om cloud.

Læs også:

En ny generation af it-problemknusere er på vej

Danske it-chefer går for meget op i effektiviseringer - her bør de satse i stedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.