Artikel top billede

Undersøgelse: It-chefer arbejder slet ikke med it

En ny type chef har overtaget it-chefens kontor, som i stedet laver helt andre ting, viser en ny dansk undersøgelse.

Danske it-chefer bruger langt mere tid på sparring, innovation og projektledelse end på klassiske it-discipliner.

Ofte har it-chefer mere fokus på at styre leverandører end på områder med teknisk tyngde.

Hver anden danske it-chef vurderer, at det i dag er vigtigere med stor indsigt i indkøb af sourcing-ydelser end at have dyb teknologisk knowhow.

Det viser en stor undersøgelse fra it-virksomheden GlobalConnect, der er foretaget blandt it-chefer i 115 udvalgte videntunge danske virksomheder med over 100 ansatte.

Aktiv spiller i virksomheden

Det er - lidt populært sagt - slut med, at it-chefen er sådan en, der går og putter sig, forklarer Christian Holm Christensen.

"Dette understreges også af, at både sparring og personaleledelse ligger markant højere på listen over opgaver, de adspurgte it-chefer bruger tid på, højere end klassiske it-discipliner som for eksempel driftsplanlægning," udtaler han.

Faktisk har projektlederen i høj grad taget over.

"Tidligere havde it-chefen en mere operationel baggrund; i dag er han ofte projektleder og håndterer et stigende antal udviklere og leverandører, der endda ofte er placeret helt andre steder i verden," forklarer Christian Holm Christensen.

Samtidig bliver it-cheferne faktisk lidt yngre, ifølge GlobalConnets undersøgelse, der er lavet i forbindelse med kortlægninger om cloud.

Læs også:

En ny generation af it-problemknusere er på vej

Danske it-chefer går for meget op i effektiviseringer - her bør de satse i stedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere