Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: PC World)

Krig: It-angreb fra Syrien kan ramme os

Et it-modangreb fra Syrien eller sympatisører er højst sandsynligt i kølvandet på et angreb imod landet, vurderer sikkerhedsekspert. Forsvaret mobiliserer it-folk.

Såfremt Syrien angribes, vil vores it-forsvar skulle i højeste alarmberedskab.

Det vurderer en dansk it-sikkerhedsekspert.

For et it-angreb imod os og andre vestlige lande vil være en sandsynlig reaktion.

"Der kan forekomme hævnaktioner og angreb," forklarer it-sikkerhedsekspert Peter Kruse fra firmaet CSIS til Computerworld.

Modangrebene vil ikke nødvendigvis være udført af Syrien - eller folk fra Syrien - men kan også blive udført af sympatisører.

It-grupper kan angribe

Det er ingen hemmelighed, at hverken Rusland eller Kina har været store tilhængere af aktioner i Syrien - og angreb fra grupper derfra kan heller ikke udelukkes.

"Det kan være fra grupper, der ganske enkelt er imod en aktion mod Syrien," forklarer Peter Kruse.

For nylig så man da også avisen New York Times blive angrebet af syriske hackere.

Lige præcis den type angreb kan man forvente at se flere af, vurderer Peter Kruse, der dog også mener, at det danske forsvar allerede har taget højde for risikoen.

Forsvaret mobiliserer it-folk

Peter Kruse er nemlig ikke i tvivl om, at Forsvarets Efterretningstjeneste løbende vurderer trussselsniveauet - herunder også it-sikkerhedsniveauet i forbindelse med Syrien-konflikten.

"Center for Cybersikkerhed mobiliserer sikkert de it-folk, som man vurderer skal ind for at kunne klare opgaven," siger Peter Kruse.

Han peger på, at der både er offensive og defensive enheder.

De offensive henter ofte efterretninger og vil dele informationerne med de allierede.

Tjekker mystiske hændelser

Mens de defensive vil følge med i den trafik, der tilgår Danmark.

"Er trafikken eksempelvis stor, eller sendes mystisk mail med pdf-filer til flere danskere?" siger Peter Kruse om den opgave, som centeret er på.

Du kan læse mere om centeret her.

Faktisk kom en it-omlægning i stand ved den nuværende regerings dannelse, således at en stribe it-kræfter blev samlet under netop forsvarsministeren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere