Artikel top billede

It-kendis vidner for mistænkt tophacker

En international it-kendis vidner for hovedmistænkt svensk tophacker, der er hovedperson i danmarkshistoriens største hackerangreb.

En international it-kendis skal vidne for den mistænkte svenske tophacker Gottfrid Svartholm i en ankesag i Sverige, hvor svenskeren forsøger at omstøde en dom på to års fængsel i en hackersag, hvor blandt andet danske Nordea-konti blev forsøgt rippet.

Kendissen Jacob Appelbaum er kendt i it-kredse for blandt andet sin involvering i Wikileaks og TOR-projektet.

Computerworlds svenske søstersite idg.se har skrevet om indkaldelsen af den kendte it-mand som vidne i den svenske ankesag, der fortsætter i dag.

I morges bekræfter han så på Twitter med følgende besked:

"Today I'm traveling through the #Obama lockdown of #Stockholm to testify in #Anakata's appeal," lød det klokken cirka syv dansk tid.

Her har han i øvrigt 53.000 følgere og skriver også, at han skal tale for Europaparlamentet.

I myndighedernes søgelys

Amerikanske Jacob Appelbaum er i øvrigt ikke lige elsket i alle kredse. Et magasin har kaldt ham "Den farligste mand i cyberspace", ligesom han har udgivet en bog med Wikileaks-stifter Julian Assange.

Hans tilknytning til blandt andet Wikileaks har da også sat ham i de amerikanske myndigheders søgelys, hvorved han også har fået ransaget sin computer.

Det kan du læse mere om her.

Da Edward Snowden optrådte i det tyske magasin Der Spiegel, var det Jacob Appelbaum, som var med til at lave interviewet.

Hvorvidt Jacob Appelbaum også vil blive indkaldt i forbindelse med den danske hacker-sag er helt uafklaret.

Dansk sag med tråde til internationale it-topnavne

Imidlertid står det fast, at den hovedmistænkte i den danske sag har forbindelse langt ind i den internationale superliga af it-nørder.

Gottfrid Svartholm er sammen med en 20-årig dansk mand sigtet i danmarkshistoriens største hacker-sag, hvor følsomme politioplysninger og tusindvis af cpr-numre er blevet blottet.

Dansk politi har i øvrigt fået tillladelse til at få udleveret Gottfrid Svarholm til Danmark.

I den danske sag har flere top-ministre, PET og FE været på banen.

Du kan læse mere om sagen her.

Se video med Appelbaum

Jacob Appelbaum holdt en tale i forbindelse med en prisoverrækkelse, hvor Edward Snowden modtog en pris.

Se talen her:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.