Artikel top billede

Google udleverer e-mail-oplysninger om krypteringsudvikler

En Wikileaks-sympatisørs e-mails er udleveret til den amerikanske regering. Denne gang er det en software-udvikler, der står bag krypteringssoftware.

Det kommer nok ikke som den store overraskelse for den amerikanske programmør Jacob Appelbaum, at Wall Street Journal beretter, at Google og en mindre internetudbyder, Sonic, er blevet beordret af den amerikanske regering til at udlevere informationer om Jacob Appelbaums e-mails hos de to internet-selskaber.

Ifølge Wall Street Journal drejer det sig om e-mail- og IP-adresser på personer, som Jacob Appelbaum har korresponderet med de seneste to år. De amerikanske myndigheder vil også gerne have at vide, fra hvilke IP-adresser Jacob Appelbaum har logget sig på mailtjenesterne.

Siden Jacob Appelbaum (link til Wikipedia, da Appelbaums eget website er nede) stod frem som Wikileaks-sympatisør, har han været genstand for amerikanske myndigheders særlige interesse.

Konfiskering af mobiler og computere ved USA-indrejse 
Eksempelvis da han landede i Newark Liberty Airport i USA den 29. juli 2010. Her blev han tilbageholdt og forhørt i tre timer om sin tilknytning til Wikileaks. Udspørgerne ville blandt andet gerne vide, hvor Wikileaks-stifteren Julian Assange opholdt sig.

Jacob Appelbaum fik konfiskeret tre af sine mobiltelefoner ligesom de amerikanske myndigheder ransagede hans computer.

På Defcon-konferencen et par dage senere blev Jacob Appelbaum opsøgt af et par herrer, der præsenterede sig som FBI-agenter. 

Selvom Jacob Appelbaum ikke er sigtet eller mistænkt for noget, så oplever han jævnligt problemer ved indrejse til USA, ligesom folk, der stod som kontaktpersoner i hans konfiskerede mobiltelefoner har oplevet indrejse-problemer. 

Sonic kæmpede ifølge Wall Street Journal imod de amerikanske myndigheders ordre, ligesom Sonic sammen med Google ønskede at informere Jacob Appelbaum om udleveringen af oplysningerne.

Tidligere har de amerikanske myndigheder bedt om at få udleveret Twitter-informationer om Wikileaks-aktivister, deriblandt Jacob Appelbaum og den islandske parlamentariker Birgitta Jonsdottir.

Udvikler på Tor-projektet

Jacob Appelbaum er ud over at være Wikileaks-sympatisør også aktiv udvikler på Tor-projektet, der giver mulighed for at være anonym på nettet.

Jacob Appelbaum har ikke selv kommenteret artiklen fra Wall Street Journal, men hans seneste tweet lyder:

"Statsterrorisme mod vores individuelle liv er den mest relevante terrorisme for den almindelige amerikaner. Vi må kæmpe imod ved enhver lejlighed."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere