Artikel top billede

Mobil-operatør køber partner ud for 18 gange prisen for Nokia

Amerikansk mobiloperatør siger farvel og tak til sin partner. Pris: 18 gange prisen for Nokia.

Det amerikanske mobilselskab Verizon Communications køber den britiske partner Vodafone ud af det fælles datterselskab Verizon Wireless.

Vodafone har hidtil ejet 45 procent af det fælles datterselskab.

Verizon lægger gigantiske 734 milliarder kroner på bordet for ejerandelen.

Det svarer til godt 18 gange den pris, som Microsoft tidligere på dagen meddelte, at selskabet ville betale for at overtale hele kriseramte Nokia, hvilket du kan læse mere om her.

Verizon Wireless er USA's største mobiloperatør.

Integrerede services

Verizon begrunder opkøbet med, at selskabet med fuldt ejerskab kan forbedre mulighederne for at få levere integrerede og ubegrænsede services til kunderne.

De to selskabers bestyrelse har allerede enstemmigt givet grønt lys til købet, der betales med en blanding af kontanter og aktier.

"Verizon Wireless bliver bedre udstyret til at udnytte den hastigt udviklende konkurrence-dynamik i markedet som et samlet hele," lyder det fra Lowell McAdan, der er topchef for Verizon.

Prisen er tårnhøj, men det har Verizon været klar til at acceptere på grund af de store strategiske fordele, som handlen fører med sig.

"Verizon vil få kontrol over sin egen fremtid, og selskabet tror klart på en strålende fremtid, og at ejerandelen vil være meget mere værd om få år," siger teleanalytiker Chetan Sharma til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.