Steve Ballmer på pressemødet sammen med Nokias bestyrelsesformand, Risto Siilasmaa.

Steve Ballmer på scenen i Finland - uden klapsalver

Der var en trykket stemning, da Microsofts Steve Ballmer mødte op til Nokias pressemøde i Finland.

"Velkommen til Finland."

Sådan sagde Nokias bestyrelsesformand, Risto Siilasmaa, da Steve Ballmer tirsdag formiddag var til stede på et pressemøde i anledning af, at Microsoft køber Nokia.

Der var dog ingen klapsalver, da Ballmer trådte ind på scenen, og stemningen var i det hele taget noget trykket.

"Det her har været den mest komplekse beslutning, jeg nogensinde har været med til at træffe," sagde Risto Siilasmaa, der nu også erstatter Stephen Elop som CEO i Nokia, indtil selskabet er indsluset i Microsofts forretning.

Steve Ballmer var også noget mere afdæmpet, end han plejer at være på en scene, men lagde dog på det livestreamede pressemøde ikke skjul på, at han er tilfreds med opkøbet:

"Vi er meget begejstrede for at kunne bringe det bedste inden for mobile enheder hos Nokia og Microsoft sammen," sagde Ballmer, der så sent som i sidste uge meddelte, at han inden for det næste år vil stoppe som direktør i Microsoft.

"Det er tid til at bygge på momentum og sætte yderligere fart på," sagde Steve Ballmer om Microsoft og Nokias samarbejde om Windows Phone, der blev indledt i 2011.

Den sværeste beslutning
Risto Siilasmaa er manden, der har forhandlet med Microsoft over de seneste måneder, og det har ikke været nogen helt let periode, erkendte han fra scenen.

"Rationelt giver denne handel god mening, men følelsesmæssigt bliver det kompliceret," sagde han med et blik i øjnene, der understregede, at han mente det.

Han lagde vægt på, at Nokia har udviklet gode Lumia-produkter, men at det kræver store investeringer for alvor at få masserne til at tage dem til sig.
"Microsoft har altid sat pris på en stærk tilstedeværelse i hele verden"

"Igennem de seneste måneders analyser har Nokia lært, at den bedste mulighed for device-forretningen på dagens marked er at være i et tæt samspil med operativsystemet og det tilknyttede økosystem og cloud-services."

"Efter at Steve Ballmer ringede til mig i februar 2013 for at indlede en åben dialog om et muligt opkøb, har vi intensiveret dette arbejde," sagde Risto Siilasmaa og forklarede, at en række modeller har været overvejet undervejs.

Det fremgik også på pressemødet, at Nokia under Microsofts vinger fortsat vil have en stærk forankring i Finland.

"Microsoft har altid sat pris på en stærk tilstedeværelse i hele verden," sagde Steve Ballmer fra scenen i Finland.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.