Artikel top billede

Office bliver den næste sikkerhedsbombe fra Microsoft

Når Microsoft kapper supporten til sin kontorpakke, sender det brugerne ud i stiv modvind. På trods af at sikkerhedsnettet fjernes vil mange nemlig fortsætte med Office 2003. Se hvorfor.

Brugerne sendes ud i kulden, når Microsoft lukker for supporten til Office 2003 til april næste år. 

I praksis betyder det, at der ikke længere vil blive udviklet lapper til de sårbarheder, der findes i programmet.

"Virksomheden (Microsoft, red.) har gjort et godt stykke arbejde i forhold til at håndtere sikkerhedsproblemerne i Office 2003. Men det kan vise sig at få store konsekvenser, når supporten udløber," siger sikkerhedsanalytiker Wes Miller til Computerworlds nyhedstjeneste.

Og der er flere grunde til, at det rammer hårdt.

Ingen lapper

Konsekvensen kan blive en hel stribe angreb mod endnu ikke opdagede sårbarheder i kontorpakken. 

Et problem som også Windows XP står overfor, fordi supporten ligeledes udløber på denne dato.

Og tiden læger langt fra alle sår.

Tværtimod vil der dukke flere og flere sårbarheder op i takt med, at it-kriminelle får tid til at finde dem. 

Der findes regelmæssigt sårbarheder i Office 2003, og de problemer forsvinder næppe næste forår, når supporten stryges.

"Det der givetvis vil ske er, at der nogle måneder efter supportens ophør kommer en værktøjskasse på det sorte online-marked, som gør det muligt for angribere med bare basalt it-kendskab at udnytte sårbarheder i programmet," vurderer Wolfgang Kandek, der er teknisk chef i sikkerhedsfirmaet Qualys.

God software forsvinder ikke

Et af problemerne er, at Office 2003 er yderst populær.

Softwarefirmaet Impervas tekniske chef, Amichai Shulman, siger til Computerworlds nyhedsbureau, at massevis af folk vil fortsætte med at anvende versionen.

"Sådan er det med gode programmer. De fortsætter med at leve på trods af, at de ikke opdateres længere. Forretningsværdien er høj, det er dyrt og tidskrævende at skifte software, så et stort antal brugere vil se bort fra sikkerhedsproblemerne," siger han.

"Samtidig har Microsoft valgt at ændre brugerfladen i Office markant i de efterfølgende versioner af Office, og det er ikke alle, der er glade for det nye udseende."

Microsoft anbefaler, ikke helt overraskende, at XP brugere skifter til Windows 8 og Office 2003 til Office 365, når supporten udløber.

"Windows XP og Office 2003 var gode programmer for ti år siden. I dag arbejder folk på nye måder, som vores løsninger er tilpasset," lyder det officielle svar fra kodegiganten. 

Supporten på Windows XP og Office 2003 udløber i april 2014.

Læs også:

Windows XP-support stopper: Det kan du vente dig

Dansk region: Nu skal Windows XP ud

Denne hardware giver XP dødsstødet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.