Artikel top billede

Office bliver den næste sikkerhedsbombe fra Microsoft

Når Microsoft kapper supporten til sin kontorpakke, sender det brugerne ud i stiv modvind. På trods af at sikkerhedsnettet fjernes vil mange nemlig fortsætte med Office 2003. Se hvorfor.

Brugerne sendes ud i kulden, når Microsoft lukker for supporten til Office 2003 til april næste år. 

I praksis betyder det, at der ikke længere vil blive udviklet lapper til de sårbarheder, der findes i programmet.

"Virksomheden (Microsoft, red.) har gjort et godt stykke arbejde i forhold til at håndtere sikkerhedsproblemerne i Office 2003. Men det kan vise sig at få store konsekvenser, når supporten udløber," siger sikkerhedsanalytiker Wes Miller til Computerworlds nyhedstjeneste.

Og der er flere grunde til, at det rammer hårdt.

Ingen lapper

Konsekvensen kan blive en hel stribe angreb mod endnu ikke opdagede sårbarheder i kontorpakken. 

Et problem som også Windows XP står overfor, fordi supporten ligeledes udløber på denne dato.

Og tiden læger langt fra alle sår.

Tværtimod vil der dukke flere og flere sårbarheder op i takt med, at it-kriminelle får tid til at finde dem. 

Der findes regelmæssigt sårbarheder i Office 2003, og de problemer forsvinder næppe næste forår, når supporten stryges.

"Det der givetvis vil ske er, at der nogle måneder efter supportens ophør kommer en værktøjskasse på det sorte online-marked, som gør det muligt for angribere med bare basalt it-kendskab at udnytte sårbarheder i programmet," vurderer Wolfgang Kandek, der er teknisk chef i sikkerhedsfirmaet Qualys.

God software forsvinder ikke

Et af problemerne er, at Office 2003 er yderst populær.

Softwarefirmaet Impervas tekniske chef, Amichai Shulman, siger til Computerworlds nyhedsbureau, at massevis af folk vil fortsætte med at anvende versionen.

"Sådan er det med gode programmer. De fortsætter med at leve på trods af, at de ikke opdateres længere. Forretningsværdien er høj, det er dyrt og tidskrævende at skifte software, så et stort antal brugere vil se bort fra sikkerhedsproblemerne," siger han.

"Samtidig har Microsoft valgt at ændre brugerfladen i Office markant i de efterfølgende versioner af Office, og det er ikke alle, der er glade for det nye udseende."

Microsoft anbefaler, ikke helt overraskende, at XP brugere skifter til Windows 8 og Office 2003 til Office 365, når supporten udløber.

"Windows XP og Office 2003 var gode programmer for ti år siden. I dag arbejder folk på nye måder, som vores løsninger er tilpasset," lyder det officielle svar fra kodegiganten. 

Supporten på Windows XP og Office 2003 udløber i april 2014.

Læs også:

Windows XP-support stopper: Det kan du vente dig

Dansk region: Nu skal Windows XP ud

Denne hardware giver XP dødsstødet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere