It-direktør: Her er min opskrift på den bedste it-organisation

Interview: Hvis bare man kunne slå opskriften på den perfekte it-organisation op i en bog, ville CIO-jobbet blive meget lettere. Det kan man bare ikke, mener Lise Marcher, der her deler ud af sine egne erfaringer som it-direktør.

Da Lise Marcher i september sidste år blev it-direktør på Aalborg Universitet, var opgaven ganske klar: Der skal opbygges en helt ny, fælles it-organisation.

Alle universitetets cirka 160 it-ansatte skulle samles i én organisatorisk enhed, delt op i fire hovedområder.

Målet var blandt andet at skabe en mere fagspecialiseret organisation med en professionel og rubust it-understøttelse, har Lise Marcher tidligere forklaret til Computerworld.

Det var dermed strategien i jagten på den optimale it-organisation for Aalborg Universitet - men det er slet ikke sikkert, at den samme strategi ville fungere i en anden form for virksomhed.

"Det er det der med, om der findes én perfekt it-organisation? Det gør der nok ikke," lyder det fra Lise Marcher.

"De organisationer, vi er en del af, er jo vidt forskellige. Det handler om at finde det rigtige miks i den organisation, man er i."

Hun er den første CIO, der medvirker i en ny artikelserie på Computerworld, hvor vi jagter opskriften på den perfekte it-organisation i 2013 - hvis en sådan altså overhovedet findes.

Sådan kommer du i gang
Derfor er man nødt til at vurdere sin egen organisation lidt fra oven for på den måde at kunne lægge den rette strategi fremadrettet.

Lise Marchers egen fremgangsmåde, siden hun startede for et års tid siden, har været samtaler, samtaler og samtaler.

"Det er egentlig forholdsvist banalt, men det er at lytte til topledelsen. Helt fra starten, hvor jeg skulle begynde at have mine overvejelser, var jeg ude og tale med direktionsmedlemmerne både i forhold til deres motivation for at begynde at tænke i en enhedsorganisering, men også om deres forventninger til, hvad den så skulle kunne bidrage til."

"Organisationer er vidt forskellige, og den her har sine særkender. Det ville ikke være ideelt for mig at slå op i en strategi og tænke, at det er den, vi arbejder efter. Man er simpelthen nødt til at komme ud og lytte til topledelsen," siger den nordjyske it-direktør til Computerworld. 

Og møderne stopper ikke med topledelsen i virksomheden.

Eksempelvis er der 19 institutledere på Aalborg Universitet, som Lise Marcher også har holdt møder med, ligesom der naturligvis også er et stort behov for at kommunikere internt i it-organisationen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.