Artikel top billede

TDC's iPhone-forbandelse kan blive brudt i morgen

Apples nuværende iPhone 5 driller TDC, men måske Danmarks største teleoperatør får en hjælpende hånd, når Apple tirsdag ventes at præsentere nye iPhones?

Da Apple for præcis et år siden introducerede sin iPhone 5, var der formentlig en direktør eller to hos TDC, der fik kaffen galt i halsen.

Apple valgte nemlig noget overraskende at sende en model på markedet, der ikke understøttede de frekvenser, som en række europæiske teleselskaber udbyder 4G på.

Heriblandt var TDC - men ikke selskabets danske konkurrenter.

"Jeg tænker, at de (Apple, red. ) har fokuseret på de store markeder i verden, som de plejer at gøre," lød reaktionen fra underdirektør i TDC Bernd Reul dengang til Computerworld.

TDC udbyder 4G på frekvensbåndene 2600 MHz og 800 MHz, mens Apples iPhone 5 understøtter 1800 MHz, som 3, Telia og Telenor anvender.

"Her er det tydeligt, at de har lavet en "Asia-Pacific-version", som har de 850, 1800 og 2100-bånd, som anvendes i det område. I vores verden har de ikke lavet en europæisk version. Det er lidt tilfældigt, at 1800 er et af de samme bånd, som også anvendes i Europa, nemlig 800, 1800 og 2600," lød det fra TDC.

Den danske telegigant trak altså nitten med iPhone 5 - ligesom selskaber som Deutsche Telecom og British Telecom i øvrigt også gjorde.

Hvad sker der tirsdag?

Mens det fortsat må undre, at Apple valgte denne den noget specielle tilgang til frekvensunderstøttelse, er der næppe tvivl om, at TDC nu beder en stille bøn til, at de iPhones, som Apple formentlig præsenterer tirsdag aften dansk tid, kommer i versioner, der rent faktisk understøtter TDC's frekvenser.

TDC har som de andre teleselskaber investeret milliard-beløb i at kunne udbyde 4G, og da iPhonen er en af de absolut bedst sælgende smartphones her i Danmark, er det ikke ligefrem til TDC's fordel, hvis kunderne ikke kan benytte denne telefon til selskabets 4G-netværk.

De fleste venter, at Apple tirsdag aften præsenterer enten en iPhone 5S (en lettere forbedret udgave), en lavprisudgave i form af en iPhone 5C og måske i nye farver - eller en større opgradering af den populære smartphone, altså en helt ny iPhone 6.

Uanset hvad bliver det spændende at se, om Apple ændrer praksis med frekvens-understøttelsen.

Læs også:

TDC trak 4G-nitten med ny iPhone: Kan intet gøre

Derfor kan Apple (næsten) kun skuffe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Den danske it-komet Dixa får hidtil største kapitalindsprøjtning på 660 millioner: "Det er en stor investering, men det er der også en god grund til"
Det unge it-selskab Dixa har hentet over en halv milliard kroner i finansiering. Pengene skal nu bruges på ekspansion i USA og Europa og på endnu flere ingeniører. Derudover er kanonen ladt, hvis der skulle komme opkøb i sigte. Se direktørens plan for selskabet her.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.