Artikel top billede

TDC's iPhone-forbandelse kan blive brudt i morgen

Apples nuværende iPhone 5 driller TDC, men måske Danmarks største teleoperatør får en hjælpende hånd, når Apple tirsdag ventes at præsentere nye iPhones?

Da Apple for præcis et år siden introducerede sin iPhone 5, var der formentlig en direktør eller to hos TDC, der fik kaffen galt i halsen.

Apple valgte nemlig noget overraskende at sende en model på markedet, der ikke understøttede de frekvenser, som en række europæiske teleselskaber udbyder 4G på.

Heriblandt var TDC - men ikke selskabets danske konkurrenter.

"Jeg tænker, at de (Apple, red. ) har fokuseret på de store markeder i verden, som de plejer at gøre," lød reaktionen fra underdirektør i TDC Bernd Reul dengang til Computerworld.

TDC udbyder 4G på frekvensbåndene 2600 MHz og 800 MHz, mens Apples iPhone 5 understøtter 1800 MHz, som 3, Telia og Telenor anvender.

"Her er det tydeligt, at de har lavet en "Asia-Pacific-version", som har de 850, 1800 og 2100-bånd, som anvendes i det område. I vores verden har de ikke lavet en europæisk version. Det er lidt tilfældigt, at 1800 er et af de samme bånd, som også anvendes i Europa, nemlig 800, 1800 og 2600," lød det fra TDC.

Den danske telegigant trak altså nitten med iPhone 5 - ligesom selskaber som Deutsche Telecom og British Telecom i øvrigt også gjorde.

Hvad sker der tirsdag?

Mens det fortsat må undre, at Apple valgte denne den noget specielle tilgang til frekvensunderstøttelse, er der næppe tvivl om, at TDC nu beder en stille bøn til, at de iPhones, som Apple formentlig præsenterer tirsdag aften dansk tid, kommer i versioner, der rent faktisk understøtter TDC's frekvenser.

TDC har som de andre teleselskaber investeret milliard-beløb i at kunne udbyde 4G, og da iPhonen er en af de absolut bedst sælgende smartphones her i Danmark, er det ikke ligefrem til TDC's fordel, hvis kunderne ikke kan benytte denne telefon til selskabets 4G-netværk.

De fleste venter, at Apple tirsdag aften præsenterer enten en iPhone 5S (en lettere forbedret udgave), en lavprisudgave i form af en iPhone 5C og måske i nye farver - eller en større opgradering af den populære smartphone, altså en helt ny iPhone 6.

Uanset hvad bliver det spændende at se, om Apple ændrer praksis med frekvens-understøttelsen.

Læs også:

TDC trak 4G-nitten med ny iPhone: Kan intet gøre

Derfor kan Apple (næsten) kun skuffe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere