Artikel top billede

TDC's iPhone-forbandelse kan blive brudt i morgen

Apples nuværende iPhone 5 driller TDC, men måske Danmarks største teleoperatør får en hjælpende hånd, når Apple tirsdag ventes at præsentere nye iPhones?

Da Apple for præcis et år siden introducerede sin iPhone 5, var der formentlig en direktør eller to hos TDC, der fik kaffen galt i halsen.

Apple valgte nemlig noget overraskende at sende en model på markedet, der ikke understøttede de frekvenser, som en række europæiske teleselskaber udbyder 4G på.

Heriblandt var TDC - men ikke selskabets danske konkurrenter.

"Jeg tænker, at de (Apple, red. ) har fokuseret på de store markeder i verden, som de plejer at gøre," lød reaktionen fra underdirektør i TDC Bernd Reul dengang til Computerworld.

TDC udbyder 4G på frekvensbåndene 2600 MHz og 800 MHz, mens Apples iPhone 5 understøtter 1800 MHz, som 3, Telia og Telenor anvender.

"Her er det tydeligt, at de har lavet en "Asia-Pacific-version", som har de 850, 1800 og 2100-bånd, som anvendes i det område. I vores verden har de ikke lavet en europæisk version. Det er lidt tilfældigt, at 1800 er et af de samme bånd, som også anvendes i Europa, nemlig 800, 1800 og 2600," lød det fra TDC.

Den danske telegigant trak altså nitten med iPhone 5 - ligesom selskaber som Deutsche Telecom og British Telecom i øvrigt også gjorde.

Hvad sker der tirsdag?

Mens det fortsat må undre, at Apple valgte denne den noget specielle tilgang til frekvensunderstøttelse, er der næppe tvivl om, at TDC nu beder en stille bøn til, at de iPhones, som Apple formentlig præsenterer tirsdag aften dansk tid, kommer i versioner, der rent faktisk understøtter TDC's frekvenser.

TDC har som de andre teleselskaber investeret milliard-beløb i at kunne udbyde 4G, og da iPhonen er en af de absolut bedst sælgende smartphones her i Danmark, er det ikke ligefrem til TDC's fordel, hvis kunderne ikke kan benytte denne telefon til selskabets 4G-netværk.

De fleste venter, at Apple tirsdag aften præsenterer enten en iPhone 5S (en lettere forbedret udgave), en lavprisudgave i form af en iPhone 5C og måske i nye farver - eller en større opgradering af den populære smartphone, altså en helt ny iPhone 6.

Uanset hvad bliver det spændende at se, om Apple ændrer praksis med frekvens-understøttelsen.

Læs også:

TDC trak 4G-nitten med ny iPhone: Kan intet gøre

Derfor kan Apple (næsten) kun skuffe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere