Artikel top billede

Nokia-fans i vild debat om dødsstød til Nokia-brandet

Er det afslutningen på Nokia-æraen, når Microsoft køber det finske selskab? Nej, lyder det fra en Nokia-topchef, men langt fra alle er enige i den vurdering.

Da Microsoft for præcis en uge siden meddelte, at det amerikanske selskab vil købe Nokia, blev beskeden modtaget med blandede følelser i Finland.

Selv om de fleste vel har erkendt, at Nokia ikke længere er det selskab, det engang var, er det alligevel en dramatisk situation, det nu er havnet i.

Nokia har i den grad har været med til at skabe den mobilindustri, der i dag domineres af selskaber som Samsung og Apple, men hvad skal der egentlig ske med Nokia og Nokia-telefonerne, når Microsoft formentlig i første kvartal 2014 køber selskabet?

"Kompliceret med brandet"

I et nyt blogindlæg forsøger Nokia selv at kaste lidt lys over fremtiden. Det er Nokias slags- og marketingchef, Chris Weber, der blandt andet svarer på spørgmålet, hvad der vil ske med selve Nokia-brandet på telefonerne?

"I forhold til de faktuelle vilkår har Microsoft tænkt sig at købe retten til at anvende Nokia-brandet på sine telefoner i 10 år. Der er en tilkendegivelse af, at dette vil ske for Asha- og feature-telefonerne fremadrettet."

"Med smartphones er det mere kompliceret, og vi vil forsøge at skabe et samlet brand på tværs af Lumia og andre Windows-baserede telefoner. Men vi er stadig et langt stykke vej fra, at den beslutning skal træffes," lyder det fra Chris Weber, der i blogindlægget giver udtryk for, at Nokias ånd og kvaliteter som telefonproducent vil leve videre under Microsoft.

Det er dog langt fra alle, der tror på det budskab, og mange Nokia-fans opfatter også meddelelsen som en klar indikation af, at brandet Nokia på smartphones vil forsvinde.

Sådan lyder reaktionerne

Eksempelvis lyder en kommentar til blogindlægget:

"Jeg vil stadig være en Nokia-fan, og jeg vil stadig være en fan af Nokia-telefoner ... Der vil bare aldrig nogensinde blive lavet flere."

"Kunne ikke være mere enig. Det er afslutningen på en æra. Sørgeligt, men sandt," skriver en anden debattør.

Selvom der også er positive reaktioner i debatten, er det de pessimistiske kommentarer, der dominerer.

"Det er virkeligt ret dumt at tro, at intet vil ændre sig. I det mindste er der en ting, der vil ændre sig, da Nokia ikke vil lave flere telefoner i mindst nogle år ... måske aldrig."

"Microsoft og Nokia blev ikke enige ... Elop og Ballmer blev enige, hvilket vil sige, at Microsoft blev enig med Microsoft," lyder en kommentar også.

"Jeg har købt Nokia-telefoner i omkring 15 år. Jeg stoler på brandet på grund af det, det repræsenterer: telefoner i topkvalitet. Jeg vil kun købe telefoner, der er brandet som Nokia," skriver en fan desuden.

Du kan i øvrigt deltage i Computerworlds debat om Nokias fremtid her.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Microsoft køber Nokia

Her er forklaringen: Derfor vil Microsoft overtage Nokia
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere