Nokia-fans i vild debat om dødsstød til Nokia-brandet

Er det afslutningen på Nokia-æraen, når Microsoft køber det finske selskab? Nej, lyder det fra en Nokia-topchef, men langt fra alle er enige i den vurdering.

Da Microsoft for præcis en uge siden meddelte, at det amerikanske selskab vil købe Nokia, blev beskeden modtaget med blandede følelser i Finland.

Selv om de fleste vel har erkendt, at Nokia ikke længere er det selskab, det engang var, er det alligevel en dramatisk situation, det nu er havnet i.

Nokia har i den grad har været med til at skabe den mobilindustri, der i dag domineres af selskaber som Samsung og Apple, men hvad skal der egentlig ske med Nokia og Nokia-telefonerne, når Microsoft formentlig i første kvartal 2014 køber selskabet?

"Kompliceret med brandet"
I et nyt blogindlæg forsøger Nokia selv at kaste lidt lys over fremtiden. Det er Nokias slags- og marketingchef, Chris Weber, der blandt andet svarer på spørgmålet, hvad der vil ske med selve Nokia-brandet på telefonerne?

"I forhold til de faktuelle vilkår har Microsoft tænkt sig at købe retten til at anvende Nokia-brandet på sine telefoner i 10 år. Der er en tilkendegivelse af, at dette vil ske for Asha- og feature-telefonerne fremadrettet."

"Med smartphones er det mere kompliceret, og vi vil forsøge at skabe et samlet brand på tværs af Lumia og andre Windows-baserede telefoner. Men vi er stadig et langt stykke vej fra, at den beslutning skal træffes," lyder det fra Chris Weber, der i blogindlægget giver udtryk for, at Nokias ånd og kvaliteter som telefonproducent vil leve videre under Microsoft.

Det er dog langt fra alle, der tror på det budskab, og mange Nokia-fans opfatter også meddelelsen som en klar indikation af, at brandet Nokia på smartphones vil forsvinde.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.