Artikel top billede

Skal kendt it-ansigt redde Danske Banks it-plan?

ComputerViews: Danske Banks CEO Eivind Kolding er blevet fyret, og storbankens CIO har sagt farvel. Skal kendt it-ansigt sørge for at holde it-kursen?

En pudsig it-cocktail er ved at blive rørt sammen hos landets største bank.

For med dagens fyring af CEO Eivind Kolding gøres et indhug i den kontinuitet, som ellers har præget den Peter Straarup-styrede bank, der i takt med digitaliseringsbølgen er blevet mere og mere en it-forretning.

Kort sagt er it én af de absolutte hjørnesten i at drive bankforretning i dag.

Eivind Kolding var selv ude og introducere ideen om automatiserede lån, hvilket hurtigt fik koblet betegnelsen robotter på sig.

Faktisk skrev Jyllands-Posten i forbindelse med et halvårsregnskab:

"Mindre end et år efter, at Danske Banks ordførende direktør Eivind Kolding introducerede begrebet automatiserede lån for bankens kunder, udgør denne slags lån nu tæt på halvdelen af alle udlån blandt bankens privatkunder."

Men nu er han altså væk.

CIO'en har også sagt farvel

Samtidig står storbanken for tiden med usikkerhed på CIO-posten. For Peter Trier Schleidt valgte for nylig at meddele, at han forlader banken til fordel for telegiganten TDC.

Dermed er endnu en toppost, som ellers ville være den helt oplagte garant for en fortsættelse af it-kursen hos storbanken, mudret til med usikkerhed. For hvis man vitterligt tager en CEO og CIOs rolle alvorligt, så vil det være fair i det mindste at overveje, hvorvidt udskiftningen på to så centrale poster rent faktisk vil påvirke it-kursen

"Hvis man vitterligt tager en CEO og CIOs rolle alvorligt, så vil det være fair i det mindste at overveje, hvorvidt udskiftningen på to så centrale poster rent faktisk vil påvirke it-kursen"

Om bankens bestyrelse har gjort sig overvejelser i den retning, ved vi intet om.

SAP-boss i bestyrelsen

Imidlertid vil én person i bestyrelsen - i hvert fald reelt -
kunne holde nøje øje med, om it-kursen følges.

For det er it-giganten SAP's topchef, Jim Snabe, der under et interview med Børsen efter sin indtræden i Danske Banks bestyrelse udtalte:

"It ændrer radikalt banksektoren."

Under interviewet lod han det stå soleklart, at it er altafgørende for Danske Bank, og at han vil være aktiv på den front.
 
Så skulle man være i tvivl om, hvorvidt it-kursen - i en virksomhed, hvor it vitterligt gennemsyrer forretningen - fortsætter uændret på trods af, at CIO'en og CEO'en bliver udskiftet, har det kendte it-ansigt i branchen under alle omstændigheder alle forudsætninger for at bidrage med viden og indsigt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?