Artikel top billede

Skal kendt it-ansigt redde Danske Banks it-plan?

ComputerViews: Danske Banks CEO Eivind Kolding er blevet fyret, og storbankens CIO har sagt farvel. Skal kendt it-ansigt sørge for at holde it-kursen?

En pudsig it-cocktail er ved at blive rørt sammen hos landets største bank.

For med dagens fyring af CEO Eivind Kolding gøres et indhug i den kontinuitet, som ellers har præget den Peter Straarup-styrede bank, der i takt med digitaliseringsbølgen er blevet mere og mere en it-forretning.

Kort sagt er it én af de absolutte hjørnesten i at drive bankforretning i dag.

Eivind Kolding var selv ude og introducere ideen om automatiserede lån, hvilket hurtigt fik koblet betegnelsen robotter på sig.

Faktisk skrev Jyllands-Posten i forbindelse med et halvårsregnskab:

"Mindre end et år efter, at Danske Banks ordførende direktør Eivind Kolding introducerede begrebet automatiserede lån for bankens kunder, udgør denne slags lån nu tæt på halvdelen af alle udlån blandt bankens privatkunder."

Men nu er han altså væk.

CIO'en har også sagt farvel

Samtidig står storbanken for tiden med usikkerhed på CIO-posten. For Peter Trier Schleidt valgte for nylig at meddele, at han forlader banken til fordel for telegiganten TDC.

Dermed er endnu en toppost, som ellers ville være den helt oplagte garant for en fortsættelse af it-kursen hos storbanken, mudret til med usikkerhed. For hvis man vitterligt tager en CEO og CIOs rolle alvorligt, så vil det være fair i det mindste at overveje, hvorvidt udskiftningen på to så centrale poster rent faktisk vil påvirke it-kursen

"Hvis man vitterligt tager en CEO og CIOs rolle alvorligt, så vil det være fair i det mindste at overveje, hvorvidt udskiftningen på to så centrale poster rent faktisk vil påvirke it-kursen"

Om bankens bestyrelse har gjort sig overvejelser i den retning, ved vi intet om.

SAP-boss i bestyrelsen

Imidlertid vil én person i bestyrelsen - i hvert fald reelt -
kunne holde nøje øje med, om it-kursen følges.

For det er it-giganten SAP's topchef, Jim Snabe, der under et interview med Børsen efter sin indtræden i Danske Banks bestyrelse udtalte:

"It ændrer radikalt banksektoren."

Under interviewet lod han det stå soleklart, at it er altafgørende for Danske Bank, og at han vil være aktiv på den front.
 
Så skulle man være i tvivl om, hvorvidt it-kursen - i en virksomhed, hvor it vitterligt gennemsyrer forretningen - fortsætter uændret på trods af, at CIO'en og CEO'en bliver udskiftet, har det kendte it-ansigt i branchen under alle omstændigheder alle forudsætninger for at bidrage med viden og indsigt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere