Artikel top billede

Skal kendt it-ansigt redde Danske Banks it-plan?

ComputerViews: Danske Banks CEO Eivind Kolding er blevet fyret, og storbankens CIO har sagt farvel. Skal kendt it-ansigt sørge for at holde it-kursen?

En pudsig it-cocktail er ved at blive rørt sammen hos landets største bank.

For med dagens fyring af CEO Eivind Kolding gøres et indhug i den kontinuitet, som ellers har præget den Peter Straarup-styrede bank, der i takt med digitaliseringsbølgen er blevet mere og mere en it-forretning.

Kort sagt er it én af de absolutte hjørnesten i at drive bankforretning i dag.

Eivind Kolding var selv ude og introducere ideen om automatiserede lån, hvilket hurtigt fik koblet betegnelsen robotter på sig.

Faktisk skrev Jyllands-Posten i forbindelse med et halvårsregnskab:

"Mindre end et år efter, at Danske Banks ordførende direktør Eivind Kolding introducerede begrebet automatiserede lån for bankens kunder, udgør denne slags lån nu tæt på halvdelen af alle udlån blandt bankens privatkunder."

Men nu er han altså væk.

CIO'en har også sagt farvel

Samtidig står storbanken for tiden med usikkerhed på CIO-posten. For Peter Trier Schleidt valgte for nylig at meddele, at han forlader banken til fordel for telegiganten TDC.

Dermed er endnu en toppost, som ellers ville være den helt oplagte garant for en fortsættelse af it-kursen hos storbanken, mudret til med usikkerhed. For hvis man vitterligt tager en CEO og CIOs rolle alvorligt, så vil det være fair i det mindste at overveje, hvorvidt udskiftningen på to så centrale poster rent faktisk vil påvirke it-kursen

"Hvis man vitterligt tager en CEO og CIOs rolle alvorligt, så vil det være fair i det mindste at overveje, hvorvidt udskiftningen på to så centrale poster rent faktisk vil påvirke it-kursen"

Om bankens bestyrelse har gjort sig overvejelser i den retning, ved vi intet om.

SAP-boss i bestyrelsen

Imidlertid vil én person i bestyrelsen - i hvert fald reelt -
kunne holde nøje øje med, om it-kursen følges.

For det er it-giganten SAP's topchef, Jim Snabe, der under et interview med Børsen efter sin indtræden i Danske Banks bestyrelse udtalte:

"It ændrer radikalt banksektoren."

Under interviewet lod han det stå soleklart, at it er altafgørende for Danske Bank, og at han vil være aktiv på den front.
 
Så skulle man være i tvivl om, hvorvidt it-kursen - i en virksomhed, hvor it vitterligt gennemsyrer forretningen - fortsætter uændret på trods af, at CIO'en og CEO'en bliver udskiftet, har det kendte it-ansigt i branchen under alle omstændigheder alle forudsætninger for at bidrage med viden og indsigt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.