Artikel top billede

Nokia var klar til at bygge Android-telefon

Nokia var langt fremme med en Android-baseret Lumia-telefon, da Microsoft købte selskabet.

Selv om Nokia i de senere år har haft et tæt partnerskab med Microsoft og satset indædt på Windows Phone, har selskabet haft kig på andre styresystemer.

Ifølge New York Times har Nokia således haft alle blue prints klar til en Android-version af Lumia-smartphonen, som ellers har fungeret som et af Microsofts væsentligste våben i kampen om smartphone-markedet.

Angiveligt var ideen med "Android Lumia"-telefonen, at den skulle kunne kastes ind i kampen om smartphone-brugerne, hvis den tætte partnerskabs-aftale med Microsoft af en eller anden grund skulle gå i vasken.

Købt af Microsoft

Partnerskabs-aftalen med Microsoft blev for et par uger siden erstattet af en opkøbskontrakt, da Microsoft købte Nokia. Det kan du læse mere om her.

Dermed ser det ud til, at alle mulige planer om en Android-baseret Nokia-telefon bliver lagt i skuffen igen, da Microsoft vil bruge Nokia til at fremme udbredelsen af sit eget mobile styresystem. Det kan du læse mere om her.

Pengene er væltet ud af Nokia i lang tid, hvilket kan have været med til at øge interessen for Android-markedet, der ganske vist er præget af store selskaber som Samsung og HTC, men samtidig er meget stort.

Den nu tidligere Nokia-topchef har angiveligt været under pres fra en række magtfulde Nokia-investorer, der har ønsket en Android-satsning.

Og selv om Stephen Elop altid har afvist muligheden og satset entydigt på Microsoft-forbindelsen, har han altså ladet sig overtale til at klargøre en Android-Lumia som en slags sidste udvej for selskabet.

Læs også:

Nokia-topchef: Derfor vil jeg stadig ikke vælge Android

Her er forklaringen: Derfor vil Microsoft overtage Nokia

Nokia-fans i vild debat om dødsstød til Nokia-brandet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.