Artikel top billede

Bagdøre plantet i politiets it-systemer - står hackere bag?

It-teknikere har fundet tre hidtil hemmelige bagdøre i politiets kørekort-register.

Det lykkedes angiveligt hackere at placere tre hemmelige bagdøre i politiets it-systemer, da det i fjor lykkedes hackere at bryde ind i politiets kørekort-register.

Registeret kører på en CSC-mainframe.

Det var under arbejdet med at udbredre det oprindelige sikkerhedshul, at CSC opdagede yderligere tre bagdøre, skriver Version2.

Politiets CIO, Michael Steen Hansen, siger til Version2, at det er almindeligt, at hackere opretter bagdøre i systemer, som de har tiltvunget sig adgang til.

Hverken politiet eller CSC vil dog endnu entydigt konkludere, at de tre bagdøre er plantet af hackere, eller om de skyldes en fejl fra CSC's side.

"Efterforskningen vil formentlig afdække, om det er tilfældet," lyder det fra Michael Steen Hansen.

Han skriver i en mail til Version2, at han på baggrund af sagen overvejer, om parternes aftale er god nok, og om den skal justeres.

"Vi har en kritisk samtale med CSC til gode, når det fulde overblik fra efterforskningen er afdækket," skriver han.

Læs også:

Sikkerhedseksperter besøgte CSC efter hacker-angreb: Opdagede intet

Dansker anholdt i den store CSC-hackingsag

Så enorme mængder data har CSC-hackerne stjålet hos politiet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.