Artikel top billede

Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp.

790 skole-iPads kunne ikke bruges - kørt på depot efter brøler

To skoler nord for København stod ved skolestart klar med små 800 spritnye iPads til lærere og elever. Der var bare lige ét problem.

Omkring 790 elever på Slagslunde og Ganløse skolerne i Egedal Kommune nord for København havde fået stillet i udsigt, at de kunne få udleveret iPads ved skolestart i august.

Dermed ville eleverne på de to skoler komme på omgangshøjde med andre skoler i kommunen, hvor tusindvis af elever og lærere allerede har fået udleveret tabletcomputere fra Apple.

Men sådan skulle det ikke gå.

For selv om de to skoler har fået opsat fladskærme, projektorer og Apple-tv i alle klasse- og faglokaler, manglede der nemlig et tilstrækkeligt stærkt trådløst netværk på skolerne ved skolestart, så de mange iPads kunne bruges i undervisningen.

Derfor blev de nyindkøbte iPads i første omgang låst inde i et depot, skriver Lokalavisen.dk.

Må vente til efterårsferien

Årsagen til det manglende netværk ligger i, at de to skolers netværkskapacitet ikke er blevet udbygget hen over sommeren, som det ellers lå i kortene.

Det skyldes, at kommunalbestyrelsen besluttede sig for at punge ud til at opgradere netværkene på samtlige Egedals skoler - og altså ikke bare på Slagslunde og Ganløse skolerne

"Det er selvfølgelig rigtig godt, men det betød, at den samlede pris på at opgradere netværk på skolerne blev så stor, at opgaven efter reglerne skulle sendes i udbud," forklarer formanden for skoleudvalget, Karsten Søndergaard (V), til Lokalavisen.dk.

Med et udbud følger også ventetid, måtte skoleudvalget erkende.

"Derfor kommer der først et opgraderet netværk op på skolerne i efterårsferien, men til gengæld sker det på alle skoler," fortæller Karsten Søndergaard til Lokalavisen.dk.

Han forklarer, at Ganløse og Slagslunde skoler oprindeligt først ville have delt iPads ud, når netværket var opgraderet.

"Nu har man imidlertid besluttet, at eleverne godt kan have glæde af dem, selvom netværket ikke er opgraderet endnu," lyder det fra udvalgsformanden.

Forælder: Ringe information
Ikke alle har taget lige godt imod netværksforsinkelsen.

"Det er bare ikke godt nok. Det er synd for både elever og lærere, som var meget klar til at gøre brug af den nye teknologi. Hvorfor har man ikke sørget for tilstrækkelig kapacitet til noget, der har været planlagt så længe," spørger John H. Petersen, der er far til en dreng i 7. klasse på Ganløse Skole.

"Man har åbenbart investeret i iPads uden at sikre sig, at de rent faktisk kan anvendes," fortsætter han.

John H. Petersen er dog mest fortørnet over, at informationsniveauet fra kommunens side har været så ringe, efter den har kastet store dele af skolens budgetter efter iPads på bekostning af andre materialer.

"Hverken lærere eller elever har vidst, hvad der skulle ske," lyder kritikken.

Til det siger Karsten Søndergaard, formand for skoleudvalget, til Lokalavisen.dk:

"Jeg skal beklage, hvis forældre og elever sidder med en oplevelse af, at informationen ikke har været tilstrækkelig, men jeg ved, at vi har bestræbt os på løbende at orientere om tidsplanen."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Ny bølge ruller ind over kommunale it-afdelinger: "Det er faktisk en vej, man godt kan gå som kommune. Det er ikke en eller anden flippet ting fra 60’erne"
Der er ved at ske et paradigmeskifte i den kommunale måde, it-projekter og -indkøb gribes an. Et af de steder er i den sydvestjyske kommune Varde med en it-afdeling på blot 20 ansatte. Her har Thomas Neville som nyuddannet it-mand været frontløber på at tage udgangspunkt i brugernes behov og virkelighed, når der skal købes eller udvikles it. "De følte nok ikke rigtigt, at man inde på rådhuset vidste, hvad de gik og lavede," siger han.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.