Artikel top billede

Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp. (Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp)

790 skole-iPads kunne ikke bruges - kørt på depot efter brøler

To skoler nord for København stod ved skolestart klar med små 800 spritnye iPads til lærere og elever. Der var bare lige ét problem.

Omkring 790 elever på Slagslunde og Ganløse skolerne i Egedal Kommune nord for København havde fået stillet i udsigt, at de kunne få udleveret iPads ved skolestart i august.

Dermed ville eleverne på de to skoler komme på omgangshøjde med andre skoler i kommunen, hvor tusindvis af elever og lærere allerede har fået udleveret tabletcomputere fra Apple.

Men sådan skulle det ikke gå.

For selv om de to skoler har fået opsat fladskærme, projektorer og Apple-tv i alle klasse- og faglokaler, manglede der nemlig et tilstrækkeligt stærkt trådløst netværk på skolerne ved skolestart, så de mange iPads kunne bruges i undervisningen.

Derfor blev de nyindkøbte iPads i første omgang låst inde i et depot, skriver Lokalavisen.dk.

Må vente til efterårsferien

Årsagen til det manglende netværk ligger i, at de to skolers netværkskapacitet ikke er blevet udbygget hen over sommeren, som det ellers lå i kortene.

Det skyldes, at kommunalbestyrelsen besluttede sig for at punge ud til at opgradere netværkene på samtlige Egedals skoler - og altså ikke bare på Slagslunde og Ganløse skolerne

"Det er selvfølgelig rigtig godt, men det betød, at den samlede pris på at opgradere netværk på skolerne blev så stor, at opgaven efter reglerne skulle sendes i udbud," forklarer formanden for skoleudvalget, Karsten Søndergaard (V), til Lokalavisen.dk.

Med et udbud følger også ventetid, måtte skoleudvalget erkende.

"Derfor kommer der først et opgraderet netværk op på skolerne i efterårsferien, men til gengæld sker det på alle skoler," fortæller Karsten Søndergaard til Lokalavisen.dk.

Han forklarer, at Ganløse og Slagslunde skoler oprindeligt først ville have delt iPads ud, når netværket var opgraderet.

"Nu har man imidlertid besluttet, at eleverne godt kan have glæde af dem, selvom netværket ikke er opgraderet endnu," lyder det fra udvalgsformanden.

Forælder: Ringe information
Ikke alle har taget lige godt imod netværksforsinkelsen.

"Det er bare ikke godt nok. Det er synd for både elever og lærere, som var meget klar til at gøre brug af den nye teknologi. Hvorfor har man ikke sørget for tilstrækkelig kapacitet til noget, der har været planlagt så længe," spørger John H. Petersen, der er far til en dreng i 7. klasse på Ganløse Skole.

"Man har åbenbart investeret i iPads uden at sikre sig, at de rent faktisk kan anvendes," fortsætter han.

John H. Petersen er dog mest fortørnet over, at informationsniveauet fra kommunens side har været så ringe, efter den har kastet store dele af skolens budgetter efter iPads på bekostning af andre materialer.

"Hverken lærere eller elever har vidst, hvad der skulle ske," lyder kritikken.

Til det siger Karsten Søndergaard, formand for skoleudvalget, til Lokalavisen.dk:

"Jeg skal beklage, hvis forældre og elever sidder med en oplevelse af, at informationen ikke har været tilstrækkelig, men jeg ved, at vi har bestræbt os på løbende at orientere om tidsplanen."
IT-JOB

Unik System Design A/S

Scrum Master

Netcompany A/S

Test Specialist

Netcompany A/S

Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere