It-chefer: Her er vores store udfordring med ERP-systemet

ERP er kernen i de fleste virksomheder, men det kan være nemmere sagt end gjort at få systemerne til at understøtte den virkelighed, virksomheden befinder sig i. Ny undersøgelse peger på en af de største ERP-udfordringer.

Enterprise resource planning (ERP) er det it-mæssige omdrejningspunkt i de fleste virksomheder.

Med ERP-løsningen kan man få overblikket over økonomien, få styr på ordrerne og i det hele taget få det samlede overblik over, hvordan skuden ligger placeret lige netop nu.

Men selv om det budskab ser godt ud i salgspapirerne fra leverandører som SAP, Microsoft og Oracle, er det lettere sagt end gjort at indfri det potentiale, der ligger i løsningerne.

Mens verden ændrer sig med stadig større hastighed, og kravene til agilitet og fleksibilitet dermed stiger, så er ERP-systemerne nemlig ikke nødvendigvis klar til at understøtte den fremtid.

Det viser en ny undersøgelse fra PA Consulting Group. Rådgivningsfirmaet har interviewet 40 virksomheder i en række europæiske lande, herunder Danmark, Tyskland og Holland.

"For CIO'en betyder denne bevægelse mod større agilitet, at man skal se på de eksisterende it-systemer og arbejde med at sikre, at de er fleksible nok til at kunne levere i forhold virksomhedens strategi, der udvikler sig," skriver PA Consulting Group i rapporten.

"Særligt ERP (som kernesystem i moderne virksomheder) beskyldes ofte for at være for rigidt og svært at tilpasse."

Størstedelen af deltagerne i PA-undersøgelsen er CIO'er og it-direktører med en gennemsnitlig anciennitet på 15 år. I gennemsnit har respondenterne brugt deres respektive ERP-systemer i 11 år.

Denne figur viser, hvad der skal til, hvis forretningen skal opleve, at it er fleksibilt. 

Kilde: PA Consulting Group

En konkret udfordring for CIO'erne er, at 70 procent af it-udgifterne i gennemsnit går til at vedligeholde det eksisterende applikationslandskab, hvilket går ud over budgettet til den mere fremadrettede innovation. 

PA Consulting skriver, at det ikke bare er en stor opgave at implementere ERP-systemer, men at det også kan være komplekst og meget tidskrævende at tilpasse ERP til de organisatoriske forandringer.

"Det er, når organisationer har behov for at foretage ændringer af et kørende ERP-system, at den stærke integration af forretnings-funktionerne - en stor fordel ved ERP - bliver til en ulempe, fordi denne opgave bliver mere omfattende og kompleks," lyder det i rapporten.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
Analyseinstituttet Vanson Bourne foretog i august 2018 en markedsanalyse på vegne af TrueCommerce. Her blev 300 europæiske detail- og produktionsvirksomheder spurgt til deres nuværende samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis bruges fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.