Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Panik før lukketid: Kriseramt mobilfirma på vej mod salg

Milliardsalg skal give ro til reorganisering, men analytikere frygter, at redningskransen kommer for sent.

Et konsortium af investorer vil købe den kriseramte mobilproducent BlackBerry for en pris på 26 milliarder kroner.

BlackBerry oplyste mandag, at man har underskrevet en foreløbig købsaftale med en af selskabets hovedaktionærer, canadiske Fairfax Financial Holding, som i forvejen ejer omkring ti procent af aktierne i selskabet. Fairfax planlægger sammen med en gruppe andre investorer at afnotere det skrantende selskab fra den amerikanske børs.

Planen skal nu forelægges resten af BlackBerrys aktionærer, og handelen skal efter planen afsluttes inden 4. november i år.

Salgsplanerne bliver offentliggjort, kun tre dage efter at Blakckberry afleverede et kvartalsregnskab, der afslørede tab på mere end fem milliarder kroner, ligesom der er usolgte varer på hylderne for et tilsvarende beløb. I samme åndedrag varslede selskabet fyring af 4.500 medarbejdere.

BlackBerry, som engang var en dominerende producent af smartphones, har i flere år har kæmpet med faldende markedsandele og svigtende indtjening. Analysefirmaet IDC forventer, at BlackBerrys markedsandel vil falde fra de nuværende 2,7 procent til 1,7 procent i 2017.

Købstilbuddet kan ifølge den uafhængige analytiker Jeff Kagan bedst betegnes som et røverkøb.

"Det er et salg, der sker af nød. Jeg kender ikke selskabets reelle værdi, men selve ideen om et salg vidner om hastværk," siger Jeff Kagan til amerikansk CRN.

En anden teleanalytiker, Jan Dawson fra Ovum, peger på, at det planlagte salg ikke løser BlackBerrys problem med at formulere en langsigtet strategi for selskabets fremtid.

"BlackBerry har de seneste par år lidt under manglen på en langsigtet strategi. De har ganske enkelt ikke anvist en vej til at genopbygge deres forretning, samtidig med at deres salg har været stejlt faldende. Så med mindre Fairfax har planer om en radikal omlægning af BlackBerrys strategi, vil man næppe være i stand til at vende udviklingen," siger Jan Dawson til Redmond Channel Partner.

Han vurderer, at BlackBerry i værste fald kan være helt ude af markedet i løbet af 2014.

Læs også:

10 it-giganters fald fra tinderne: Så galt kan det gå


Dødskamp på smartphone-markedet: Kun plads til to OS'er
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital