BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

Ramt fire gange på halvt år: Erhvervsdatabase i knæ

Det meget brugte erhvervssite, der ellers er døbt virk.dk, virker ikke. Og det er langt fra første gang. "Bagvedliggende system" driller.

"Driftsmeddelelse

Grundet problemer med bagvedliggende systemer fraråder vi ændringer af virksomhedsoplysninger i øjeblikket.

Vi beklager ulejligheden."

Sådan lyder det i skrivende stund på erhvervsdatabasen virk.dk.

Virk.dk virker ikke

På trods af navnet virk.dk er det langt fra første gang, at erhvervsdatabasen ikke virker.

Den 22. august 2013 under overskriften "Stor dansk erhvervssite ramt af totalt nedbrud" blev det meddelt, at sitet var midlertid ude af drift.

En login-løsning drillede, hed det.

Den 30. maj 2013 kunne Computerworld imidlertid fortælle: "Centralt erhvervsregister i alvorlige problemer igen".

"Der er i øjeblikket problemer med et bagvedliggende system, der gør, at selskabsoplysninger ikke er opdateret. Dette betyder, at visse offentliggjorte ændringer og regnskaber ikke vil være tilgængelige på CVR.dk," hed det dengang.

Ordet "igen" i Computerworlds artikel den 30. maj 2013 henviste blandt andet til den 30. april 2013, hvor overskriften var "Årsag ukendt: Centralt offentligt data-site lammet".

"Der er i øjeblikket problemer med et bagvedliggende system, der gør, at data på CVR.dk ikke er opdateret siden d. 24/04-2013," hed det dengang på sitet til de mange brugere.

Kæmpe nedbrud i 2012

Tilbage i april 2013 henviste Computerworld i øvrigt til et 16 dages langt nedbrud på sitet. Det var dog ikke i 2013, men i november 2012.

Erhvervsstyrelsen, der står bag sitet, har per mail sendt følgende kommentar til de nye problemer.

"Problemerne med at opdatere virksomhedsoplysningerne på Virk.dk, skyldes at vi har problemer med kommunikationen mellem nogle af vores bagvedliggende systemer."

"Vi arbejder naturligvis benhårdt på at få løst problemerne hurtigst muligt, så det igen bliver muligt at opdaterer virksomhedsoplysningerne via Virk.dk," skriver chefkonsulent Dan Lings fra Erhvervsstyrelsen til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere