Artikel top billede

Ramt fire gange på halvt år: Erhvervsdatabase i knæ

Det meget brugte erhvervssite, der ellers er døbt virk.dk, virker ikke. Og det er langt fra første gang. "Bagvedliggende system" driller.

"Driftsmeddelelse

Grundet problemer med bagvedliggende systemer fraråder vi ændringer af virksomhedsoplysninger i øjeblikket.

Vi beklager ulejligheden."

Sådan lyder det i skrivende stund på erhvervsdatabasen virk.dk.

Virk.dk virker ikke

På trods af navnet virk.dk er det langt fra første gang, at erhvervsdatabasen ikke virker.

Den 22. august 2013 under overskriften "Stor dansk erhvervssite ramt af totalt nedbrud" blev det meddelt, at sitet var midlertid ude af drift.

En login-løsning drillede, hed det.

Den 30. maj 2013 kunne Computerworld imidlertid fortælle: "Centralt erhvervsregister i alvorlige problemer igen".

"Der er i øjeblikket problemer med et bagvedliggende system, der gør, at selskabsoplysninger ikke er opdateret. Dette betyder, at visse offentliggjorte ændringer og regnskaber ikke vil være tilgængelige på CVR.dk," hed det dengang.

Ordet "igen" i Computerworlds artikel den 30. maj 2013 henviste blandt andet til den 30. april 2013, hvor overskriften var "Årsag ukendt: Centralt offentligt data-site lammet".

"Der er i øjeblikket problemer med et bagvedliggende system, der gør, at data på CVR.dk ikke er opdateret siden d. 24/04-2013," hed det dengang på sitet til de mange brugere.

Kæmpe nedbrud i 2012

Tilbage i april 2013 henviste Computerworld i øvrigt til et 16 dages langt nedbrud på sitet. Det var dog ikke i 2013, men i november 2012.

Erhvervsstyrelsen, der står bag sitet, har per mail sendt følgende kommentar til de nye problemer.

"Problemerne med at opdatere virksomhedsoplysningerne på Virk.dk, skyldes at vi har problemer med kommunikationen mellem nogle af vores bagvedliggende systemer."

"Vi arbejder naturligvis benhårdt på at få løst problemerne hurtigst muligt, så det igen bliver muligt at opdaterer virksomhedsoplysningerne via Virk.dk," skriver chefkonsulent Dan Lings fra Erhvervsstyrelsen til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere