Artikel top billede

Ramt fire gange på halvt år: Erhvervsdatabase i knæ

Det meget brugte erhvervssite, der ellers er døbt virk.dk, virker ikke. Og det er langt fra første gang. "Bagvedliggende system" driller.

"Driftsmeddelelse

Grundet problemer med bagvedliggende systemer fraråder vi ændringer af virksomhedsoplysninger i øjeblikket.

Vi beklager ulejligheden."

Sådan lyder det i skrivende stund på erhvervsdatabasen virk.dk.

Virk.dk virker ikke

På trods af navnet virk.dk er det langt fra første gang, at erhvervsdatabasen ikke virker.

Den 22. august 2013 under overskriften "Stor dansk erhvervssite ramt af totalt nedbrud" blev det meddelt, at sitet var midlertid ude af drift.

En login-løsning drillede, hed det.

Den 30. maj 2013 kunne Computerworld imidlertid fortælle: "Centralt erhvervsregister i alvorlige problemer igen".

"Der er i øjeblikket problemer med et bagvedliggende system, der gør, at selskabsoplysninger ikke er opdateret. Dette betyder, at visse offentliggjorte ændringer og regnskaber ikke vil være tilgængelige på CVR.dk," hed det dengang.

Ordet "igen" i Computerworlds artikel den 30. maj 2013 henviste blandt andet til den 30. april 2013, hvor overskriften var "Årsag ukendt: Centralt offentligt data-site lammet".

"Der er i øjeblikket problemer med et bagvedliggende system, der gør, at data på CVR.dk ikke er opdateret siden d. 24/04-2013," hed det dengang på sitet til de mange brugere.

Kæmpe nedbrud i 2012

Tilbage i april 2013 henviste Computerworld i øvrigt til et 16 dages langt nedbrud på sitet. Det var dog ikke i 2013, men i november 2012.

Erhvervsstyrelsen, der står bag sitet, har per mail sendt følgende kommentar til de nye problemer.

"Problemerne med at opdatere virksomhedsoplysningerne på Virk.dk, skyldes at vi har problemer med kommunikationen mellem nogle af vores bagvedliggende systemer."

"Vi arbejder naturligvis benhårdt på at få løst problemerne hurtigst muligt, så det igen bliver muligt at opdaterer virksomhedsoplysningerne via Virk.dk," skriver chefkonsulent Dan Lings fra Erhvervsstyrelsen til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.