Artikel top billede

Stort dansk erhvervssite ramt af totalt nedbrud

Et stort dansk site, som bruges af landets virksomheder, er ramt af nedbrud. Her er årsagen.

"Virk.dk er midlertidigt ude af drift. Vi arbejder på sagen og beklager de gener, du har i forbindelse med nedbruddet."

"Nedbruddet kan vare kortere eller længere tid."

Sådan lyder teksten, når brugere af virk.dk i øjeblikket går ind på sitet.

Erhvervssitet bruges af landets mange tusinde virksomheder til at indberette forhold omkring deres erhvervsaktiviteter.

Kun få af disse tjenester er tilgængelige, fremgår det af oplysningerne på virk.dk i skrivende stund.

Styrelse: Her er årsagen
Kontorchef Carsten Engerslev forklarer til Computerworld, at det er overgangen til fælles offentlig login-løsning, der driller.

"Vi har tidligere haft egen login, men vil over på den fælles offentlige login- og brugerretighedsstyring. Og det driller altså," udtaler han.

Det er nogle sikkerhedskomponenter, der har fået CMS'en til at gå ned. Så nu er man ved at rulle tilbage.

"Det gør vi hurtigst muligt," oplyser kontorchefen.

Imidlertid dropper man ikke overgangen til det nye login-system.

"Vi holder møde i morgen tidlig om, hvornår vi er klar til at overgå til det. Vi fik nok presset citronen lidt for hårdt her," siger han.

Næste gang vil det nok foregå en søndag aften, men kontorchefen erkender, at når man er en "stor offentlig it-spiller", så lægges der mærke til, hvad der sker.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.