Artikel top billede

iPhone 5s eller 5c: Her er købernes klart foretrukne model

De første millioner af købere af de nye iPhone-modeller har slet ikke været i tvivl: De foretrækker klart én af de to nye iPhone-modeller. Den anden er de mere lunkne over for. Se hvilken her.

Køberne af de to nye iPhone-modeller er ikke i tvivl: 5s er et hit. De farvede 5c-modeller er skidt.

Sådan tegner billedet sig i hvert fald efter den første weekend, hvor de to nye iPhone-modeller har været til salg i de amerikanske butikker.

Her blev iPhone 5s revet ned af hylderne i en fart, der betød, at forhandlerne i løbet af weekenden måtte melde alt udsolgt. Det kan du læse mere om her.

Værre stod det imidlertid til med den prisbilligere og kulørte iPhone 5c, som iPhone-købere i langt mindre grad var interesserede i, skriver flere medier.

Faktisk blev der solgt mindst tre iPhone 5s for hver iPhone 5c, der blev solgt.

Meget stor forskel

Flere analytikere mener, at forskellen var endnu større.

Det gælder eksempelvis analysehuset Localytics, der vurderer, at der blev solgt 3,7 eksemplarer af den dyrere iPhone 5s for hver iPhone 5c, der blev solgt.

Finansanalytiker Brian White fra Wall Street-firmaet Cantor Fitzgerald & Co siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at hele 88 procent af deltagerne i en rundspørge købte iPhone 5s, mens blot 12 procent købte en 5c.

Localytics baserer vurderingen på en datamining fra data fra apps installeret på omkring 20 millioner iPhones fra fredag til søndag.

"'Early adopters' foretrækker high-end-modellen 5s fremfor 5c," lyder det i en blogpost fra selskabet.

"Det giver god mening, da de personer, der mener, at de har behov for at købe en ny device på selve lancerings-weekenden, er power-brugere, som vil have den bedste telefon-model," skriver selskabet.

Ifølge Apple er der blevet solgt mere end ni millioner iPhones i løbet af den første weekend i butikkerne.

Det er 80 procent mere end det antal, der blev solgt i den første weekend efter lanceringen af iPhone 5.

Læs også:

Apples iPhone 5s er målt og vejet: Her er dommen

Her er Apples to nye iPhones: Lokker med lav pris og fingeraftryk

Video: Sådan fungerer iPhone 5s og 5c

Klar i butikkerne: Ny iPhone bliver flået ned af hylderne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere