Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

iPhone 5s eller 5c: Her er købernes klart foretrukne model

De første millioner af købere af de nye iPhone-modeller har slet ikke været i tvivl: De foretrækker klart én af de to nye iPhone-modeller. Den anden er de mere lunkne over for. Se hvilken her.

Køberne af de to nye iPhone-modeller er ikke i tvivl: 5s er et hit. De farvede 5c-modeller er skidt.

Sådan tegner billedet sig i hvert fald efter den første weekend, hvor de to nye iPhone-modeller har været til salg i de amerikanske butikker.

Her blev iPhone 5s revet ned af hylderne i en fart, der betød, at forhandlerne i løbet af weekenden måtte melde alt udsolgt. Det kan du læse mere om her.

Værre stod det imidlertid til med den prisbilligere og kulørte iPhone 5c, som iPhone-købere i langt mindre grad var interesserede i, skriver flere medier.

Faktisk blev der solgt mindst tre iPhone 5s for hver iPhone 5c, der blev solgt.

Meget stor forskel

Flere analytikere mener, at forskellen var endnu større.

Det gælder eksempelvis analysehuset Localytics, der vurderer, at der blev solgt 3,7 eksemplarer af den dyrere iPhone 5s for hver iPhone 5c, der blev solgt.

Finansanalytiker Brian White fra Wall Street-firmaet Cantor Fitzgerald & Co siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at hele 88 procent af deltagerne i en rundspørge købte iPhone 5s, mens blot 12 procent købte en 5c.

Localytics baserer vurderingen på en datamining fra data fra apps installeret på omkring 20 millioner iPhones fra fredag til søndag.

"'Early adopters' foretrækker high-end-modellen 5s fremfor 5c," lyder det i en blogpost fra selskabet.

"Det giver god mening, da de personer, der mener, at de har behov for at købe en ny device på selve lancerings-weekenden, er power-brugere, som vil have den bedste telefon-model," skriver selskabet.

Ifølge Apple er der blevet solgt mere end ni millioner iPhones i løbet af den første weekend i butikkerne.

Det er 80 procent mere end det antal, der blev solgt i den første weekend efter lanceringen af iPhone 5.

Læs også:

Apples iPhone 5s er målt og vejet: Her er dommen

Her er Apples to nye iPhones: Lokker med lav pris og fingeraftryk

Video: Sådan fungerer iPhone 5s og 5c

Klar i butikkerne: Ny iPhone bliver flået ned af hylderne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere