iPhone 5s eller 5c: Her er købernes klart foretrukne model

De første millioner af købere af de nye iPhone-modeller har slet ikke været i tvivl: De foretrækker klart én af de to nye iPhone-modeller. Den anden er de mere lunkne over for. Se hvilken her.

Køberne af de to nye iPhone-modeller er ikke i tvivl: 5s er et hit. De farvede 5c-modeller er skidt.

Sådan tegner billedet sig i hvert fald efter den første weekend, hvor de to nye iPhone-modeller har været til salg i de amerikanske butikker.

Her blev iPhone 5s revet ned af hylderne i en fart, der betød, at forhandlerne i løbet af weekenden måtte melde alt udsolgt. Det kan du læse mere om her.

Værre stod det imidlertid til med den prisbilligere og kulørte iPhone 5c, som iPhone-købere i langt mindre grad var interesserede i, skriver flere medier.

Faktisk blev der solgt mindst tre iPhone 5s for hver iPhone 5c, der blev solgt.

Meget stor forskel
Flere analytikere mener, at forskellen var endnu større.

Det gælder eksempelvis analysehuset Localytics, der vurderer, at der blev solgt 3,7 eksemplarer af den dyrere iPhone 5s for hver iPhone 5c, der blev solgt.

Finansanalytiker Brian White fra Wall Street-firmaet Cantor Fitzgerald & Co siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at hele 88 procent af deltagerne i en rundspørge købte iPhone 5s, mens blot 12 procent købte en 5c.

Localytics baserer vurderingen på en datamining fra data fra apps installeret på omkring 20 millioner iPhones fra fredag til søndag.

"'Early adopters' foretrækker high-end-modellen 5s fremfor 5c," lyder det i en blogpost fra selskabet.

"Det giver god mening, da de personer, der mener, at de har behov for at købe en ny device på selve lancerings-weekenden, er power-brugere, som vil have den bedste telefon-model," skriver selskabet.

Ifølge Apple er der blevet solgt mere end ni millioner iPhones i løbet af den første weekend i butikkerne.

Det er 80 procent mere end det antal, der blev solgt i den første weekend efter lanceringen af iPhone 5.

Læs også:

Apples iPhone 5s er målt og vejet: Her er dommen

Her er Apples to nye iPhones: Lokker med lav pris og fingeraftryk

Video: Sådan fungerer iPhone 5s og 5c

Klar i butikkerne: Ny iPhone bliver flået ned af hylderne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.