Artikel top billede

iPhone 5s eller 5c: Her er købernes klart foretrukne model

De første millioner af købere af de nye iPhone-modeller har slet ikke været i tvivl: De foretrækker klart én af de to nye iPhone-modeller. Den anden er de mere lunkne over for. Se hvilken her.

Køberne af de to nye iPhone-modeller er ikke i tvivl: 5s er et hit. De farvede 5c-modeller er skidt.

Sådan tegner billedet sig i hvert fald efter den første weekend, hvor de to nye iPhone-modeller har været til salg i de amerikanske butikker.

Her blev iPhone 5s revet ned af hylderne i en fart, der betød, at forhandlerne i løbet af weekenden måtte melde alt udsolgt. Det kan du læse mere om her.

Værre stod det imidlertid til med den prisbilligere og kulørte iPhone 5c, som iPhone-købere i langt mindre grad var interesserede i, skriver flere medier.

Faktisk blev der solgt mindst tre iPhone 5s for hver iPhone 5c, der blev solgt.

Meget stor forskel

Flere analytikere mener, at forskellen var endnu større.

Det gælder eksempelvis analysehuset Localytics, der vurderer, at der blev solgt 3,7 eksemplarer af den dyrere iPhone 5s for hver iPhone 5c, der blev solgt.

Finansanalytiker Brian White fra Wall Street-firmaet Cantor Fitzgerald & Co siger til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at hele 88 procent af deltagerne i en rundspørge købte iPhone 5s, mens blot 12 procent købte en 5c.

Localytics baserer vurderingen på en datamining fra data fra apps installeret på omkring 20 millioner iPhones fra fredag til søndag.

"'Early adopters' foretrækker high-end-modellen 5s fremfor 5c," lyder det i en blogpost fra selskabet.

"Det giver god mening, da de personer, der mener, at de har behov for at købe en ny device på selve lancerings-weekenden, er power-brugere, som vil have den bedste telefon-model," skriver selskabet.

Ifølge Apple er der blevet solgt mere end ni millioner iPhones i løbet af den første weekend i butikkerne.

Det er 80 procent mere end det antal, der blev solgt i den første weekend efter lanceringen af iPhone 5.

Læs også:

Apples iPhone 5s er målt og vejet: Her er dommen

Her er Apples to nye iPhones: Lokker med lav pris og fingeraftryk

Video: Sådan fungerer iPhone 5s og 5c

Klar i butikkerne: Ny iPhone bliver flået ned af hylderne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere