Artikel top billede

Derfor har Elop brug for udskældt gigant-bonus: Skal skilles

Nokia trygler Stephen Elop om at acceptere en mindre bonus. Men han siger nej. Grund: Han skal skilles.

Nokia-topchef Stephen Elop vil ikke afstå fra sin gigant-bonus på 140 millioner kroner, som ellers har vakt stort postyr i Finland, hvor holdningen er, at Stephen Elop ikke har udviklet - men afviklet - nationens erhvervs-stolthed.

Stephen Elop har nemlig brug for de mange penge, da han er ved at blive skilt fra sin hustru, og skilsmissen står til at koste ham dyrt.

Kæmpe-bonus

Stephen Elop indgik på Nokias vegne for nylig aftale med Microsoft om, at Microsoft skal overtage Nokia.

Som led i købet fratræder Stephen Elop topposten til fordel for en mere tilbagetrukket rolle som chef for Microsofts hardware-divison. Det kan du læse mere om her.

Den store fratrædelsesgodtgørelse er blevet kritiseret voldsomt af blandt andre den finske statsminister, Jyrki Katainen, finansminister Jutta Urpilainen og flere andre.

Please, gå ned i bonus

Nokias bestyrelsesformand, Risto Siilismaa, har forsøgt at overtale Stephen Elop til at acceptere en mindre bonus, men det har Stephen Elop afvist.

Stephen Elops kone har nemlig ret til halvdelen af bonus-beløbet, og derfor ville det kræve hendes accept, hvis Elop skulle afstå fra hele eller dele af det store beløb.

Og det mener Stephen Elop angiveligt ikke er en mulighed i de nuværende forhandlinger med hustruen, Nancy Elop, der bor i parrets hjem i USA.

Stephen Elop og Nancy Elop har fem børn sammen.

Læs også:

Tak for hjælpen - Elop scorer 140 millioner i fratrædelse

Microsoft køber Nokia

Her er forklaringen: Derfor vil Microsoft overtage Nokia

Steve Ballmer på scenen i Finland - uden klapsalver




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere