Artikel top billede

Derfor har Elop brug for udskældt gigant-bonus: Skal skilles

Nokia trygler Stephen Elop om at acceptere en mindre bonus. Men han siger nej. Grund: Han skal skilles.

Nokia-topchef Stephen Elop vil ikke afstå fra sin gigant-bonus på 140 millioner kroner, som ellers har vakt stort postyr i Finland, hvor holdningen er, at Stephen Elop ikke har udviklet - men afviklet - nationens erhvervs-stolthed.

Stephen Elop har nemlig brug for de mange penge, da han er ved at blive skilt fra sin hustru, og skilsmissen står til at koste ham dyrt.

Kæmpe-bonus

Stephen Elop indgik på Nokias vegne for nylig aftale med Microsoft om, at Microsoft skal overtage Nokia.

Som led i købet fratræder Stephen Elop topposten til fordel for en mere tilbagetrukket rolle som chef for Microsofts hardware-divison. Det kan du læse mere om her.

Den store fratrædelsesgodtgørelse er blevet kritiseret voldsomt af blandt andre den finske statsminister, Jyrki Katainen, finansminister Jutta Urpilainen og flere andre.

Please, gå ned i bonus

Nokias bestyrelsesformand, Risto Siilismaa, har forsøgt at overtale Stephen Elop til at acceptere en mindre bonus, men det har Stephen Elop afvist.

Stephen Elops kone har nemlig ret til halvdelen af bonus-beløbet, og derfor ville det kræve hendes accept, hvis Elop skulle afstå fra hele eller dele af det store beløb.

Og det mener Stephen Elop angiveligt ikke er en mulighed i de nuværende forhandlinger med hustruen, Nancy Elop, der bor i parrets hjem i USA.

Stephen Elop og Nancy Elop har fem børn sammen.

Læs også:

Tak for hjælpen - Elop scorer 140 millioner i fratrædelse

Microsoft køber Nokia

Her er forklaringen: Derfor vil Microsoft overtage Nokia

Steve Ballmer på scenen i Finland - uden klapsalver
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere