Artikel top billede

Derfor har Elop brug for udskældt gigant-bonus: Skal skilles

Nokia trygler Stephen Elop om at acceptere en mindre bonus. Men han siger nej. Grund: Han skal skilles.

Nokia-topchef Stephen Elop vil ikke afstå fra sin gigant-bonus på 140 millioner kroner, som ellers har vakt stort postyr i Finland, hvor holdningen er, at Stephen Elop ikke har udviklet - men afviklet - nationens erhvervs-stolthed.

Stephen Elop har nemlig brug for de mange penge, da han er ved at blive skilt fra sin hustru, og skilsmissen står til at koste ham dyrt.

Kæmpe-bonus

Stephen Elop indgik på Nokias vegne for nylig aftale med Microsoft om, at Microsoft skal overtage Nokia.

Som led i købet fratræder Stephen Elop topposten til fordel for en mere tilbagetrukket rolle som chef for Microsofts hardware-divison. Det kan du læse mere om her.

Den store fratrædelsesgodtgørelse er blevet kritiseret voldsomt af blandt andre den finske statsminister, Jyrki Katainen, finansminister Jutta Urpilainen og flere andre.

Please, gå ned i bonus

Nokias bestyrelsesformand, Risto Siilismaa, har forsøgt at overtale Stephen Elop til at acceptere en mindre bonus, men det har Stephen Elop afvist.

Stephen Elops kone har nemlig ret til halvdelen af bonus-beløbet, og derfor ville det kræve hendes accept, hvis Elop skulle afstå fra hele eller dele af det store beløb.

Og det mener Stephen Elop angiveligt ikke er en mulighed i de nuværende forhandlinger med hustruen, Nancy Elop, der bor i parrets hjem i USA.

Stephen Elop og Nancy Elop har fem børn sammen.

Læs også:

Tak for hjælpen - Elop scorer 140 millioner i fratrædelse

Microsoft køber Nokia

Her er forklaringen: Derfor vil Microsoft overtage Nokia

Steve Ballmer på scenen i Finland - uden klapsalver
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere