Artikel top billede

Sådan løste teleselskaber irriterende problem i iOS 7

To af fire store danske teleselskaber melder nu at have løst irriterende problem, der opstod, efter at Apple frigav iOS 7 til iPhone. Læs om løsningerne her.

Både TDC, Telia, 3 og Telenor måtte i forbindelse med frigivelsen af det nye iOS 7 til iPhone bede bestemte kunder om at vente med at opdatere deres telefoner.

Med iOS 7 opstod nemlig et alvorligt problem for de erhvervskunder, der anvender en omstillingsfunktion til at stille opkald om til kolleger direkte fra telefonerne.

Den slags løsninger er blevet stadig mere populære over de senere år, men fordi Apple med iOS 7 fjernede understøttelsen af bestemte USSD-koder (Unstructured Supplementary Service Data), virkede funktionen pludselig ikke længere.

Telenor meddeler dog nu at have løst problemet, og det viste sig at være en relativ let opgave for dette teleselskab, da Telenor i modsætning til konkurrenterne ikke anvender en decideret app til omstillings-funktionen.

"Det er ikke raketvidenskab, det vi har gjort," forklarer produkt manager Thomas Sørensen fra Telenor.

"Det har vist sig, at den pågældende kode, som man brugte tidligere til at lave omstilling, ikke længere eksisterer i iOS 7. Men andre USSD-koder - blandt andet den man bruger til viderestilling - fungerer upåklageligt."

Thomas Sørensen forklarer, at koden for omstilling tidligere var "# + grønt telefonrør," men at den kode var blevet fjernet i iOS 7.

"Det, vi har gjort, er at lave en alternativ USSD-kode, der minder mere om de generelle USSD-koder, hvor man har en kombination af * og # som en del af USSD-koden."

"Vi har bare lavet en ny mulighed, som både kan bruges på iPhones og andre telefoner."

"Det er ikke raketvidenskab, det vi har gjort"

3 sendte ny app til Apple
Forklaringen på, at denne løsning kan lade sig gøre hos Telenor, er at selskabet ikke har en decideret app til omstilling, som det gør sig gældende ved de andre selskaber.

"Det er rent netværk-mæssigt, vi har været inde og skrue på nogle parametre, og så bliver det alt andet lige lettere at rulle en løsning ud," lyder det fra Telenors Thomas Sørensen.

Også hos 3 er det lykkes at finde en løsning på omstillings-problematikken. Selskabet opdagede problemet med app'en 3Omstilling for nogle uger siden og gik derfor i gang med at udvikle en ny version af app'en.

"Apple har godkendt den nye version af 3Omstilling, så den er tilgængelig i App Store om et par timer," fortalte Hanne Damgaard, der er kommunikationskonsulent hos 3, tirsdag til Computerworld.

Sådan ser det ud hos TDC

Hos Telia og TDC er problemet tilsyneladende mere kompliceret på grund af den måde, selskabernes omstillings-apps er skruet sammen på.

TDC meddeler, at status er, at der endnu ikke er fundet et work-around på TDC Erhverv app'en.

"Problemstillingen ved TDC Erhverv app er, at Apple har fjernet USSD-muligheden, og vi har ingen anden mulighed for at kommunikere med netværket, så længe telefonen ikke har adgang til IP, hvilket gør sig gældende på 2G-netværket."

"Vi har fejlmeldt den manglende funktionalitet til Apple, men afventer at høre nærmere," udtaler kommunikationsrådgiver Povl Rasmussen.

"Generelt gør det sig gældende, at mobiltelefoner på 2G ikke kan kommunikere med IP-services, og derfor er apps på iOS 7 afskåret fra at kommunikere med netværket, når et kald foregår på 2G, hvilket er de geografisk bedst dækkende netværk i Danmark," lyder det desuden fra teleselskabet.

Seneste melding om Telias omstillings-løsning er, at der heller er fundet en løsning på USSD-problemet der.  

Computerworld har bedt Apple kommentere på, hvorfor understøttelsen af de bestemte USSD-koder, der anvendes til omstilling, er fjernet i iOS 7.

Apple er endnu ikke vendt tilbage med et svar.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Alvorligt problem med iOS 7 for danske teleselskaber

Hvorfor trak Apple tæppet væk under danske tele-apps

Vigtige TDC-apps sendes til tælling af iOS 7
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.