Artikel top billede

Sådan løste teleselskaber irriterende problem i iOS 7

To af fire store danske teleselskaber melder nu at have løst irriterende problem, der opstod, efter at Apple frigav iOS 7 til iPhone. Læs om løsningerne her.

Både TDC, Telia, 3 og Telenor måtte i forbindelse med frigivelsen af det nye iOS 7 til iPhone bede bestemte kunder om at vente med at opdatere deres telefoner.

Med iOS 7 opstod nemlig et alvorligt problem for de erhvervskunder, der anvender en omstillingsfunktion til at stille opkald om til kolleger direkte fra telefonerne.

Den slags løsninger er blevet stadig mere populære over de senere år, men fordi Apple med iOS 7 fjernede understøttelsen af bestemte USSD-koder (Unstructured Supplementary Service Data), virkede funktionen pludselig ikke længere.

Telenor meddeler dog nu at have løst problemet, og det viste sig at være en relativ let opgave for dette teleselskab, da Telenor i modsætning til konkurrenterne ikke anvender en decideret app til omstillings-funktionen.

"Det er ikke raketvidenskab, det vi har gjort," forklarer produkt manager Thomas Sørensen fra Telenor.

"Det har vist sig, at den pågældende kode, som man brugte tidligere til at lave omstilling, ikke længere eksisterer i iOS 7. Men andre USSD-koder - blandt andet den man bruger til viderestilling - fungerer upåklageligt."

Thomas Sørensen forklarer, at koden for omstilling tidligere var "# + grønt telefonrør," men at den kode var blevet fjernet i iOS 7.

"Det, vi har gjort, er at lave en alternativ USSD-kode, der minder mere om de generelle USSD-koder, hvor man har en kombination af * og # som en del af USSD-koden."

"Vi har bare lavet en ny mulighed, som både kan bruges på iPhones og andre telefoner."

"Det er ikke raketvidenskab, det vi har gjort"

3 sendte ny app til Apple
Forklaringen på, at denne løsning kan lade sig gøre hos Telenor, er at selskabet ikke har en decideret app til omstilling, som det gør sig gældende ved de andre selskaber.

"Det er rent netværk-mæssigt, vi har været inde og skrue på nogle parametre, og så bliver det alt andet lige lettere at rulle en løsning ud," lyder det fra Telenors Thomas Sørensen.

Også hos 3 er det lykkes at finde en løsning på omstillings-problematikken. Selskabet opdagede problemet med app'en 3Omstilling for nogle uger siden og gik derfor i gang med at udvikle en ny version af app'en.

"Apple har godkendt den nye version af 3Omstilling, så den er tilgængelig i App Store om et par timer," fortalte Hanne Damgaard, der er kommunikationskonsulent hos 3, tirsdag til Computerworld.

Sådan ser det ud hos TDC

Hos Telia og TDC er problemet tilsyneladende mere kompliceret på grund af den måde, selskabernes omstillings-apps er skruet sammen på.

TDC meddeler, at status er, at der endnu ikke er fundet et work-around på TDC Erhverv app'en.

"Problemstillingen ved TDC Erhverv app er, at Apple har fjernet USSD-muligheden, og vi har ingen anden mulighed for at kommunikere med netværket, så længe telefonen ikke har adgang til IP, hvilket gør sig gældende på 2G-netværket."

"Vi har fejlmeldt den manglende funktionalitet til Apple, men afventer at høre nærmere," udtaler kommunikationsrådgiver Povl Rasmussen.

"Generelt gør det sig gældende, at mobiltelefoner på 2G ikke kan kommunikere med IP-services, og derfor er apps på iOS 7 afskåret fra at kommunikere med netværket, når et kald foregår på 2G, hvilket er de geografisk bedst dækkende netværk i Danmark," lyder det desuden fra teleselskabet.

Seneste melding om Telias omstillings-løsning er, at der heller er fundet en løsning på USSD-problemet der.  

Computerworld har bedt Apple kommentere på, hvorfor understøttelsen af de bestemte USSD-koder, der anvendes til omstilling, er fjernet i iOS 7.

Apple er endnu ikke vendt tilbage med et svar.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Alvorligt problem med iOS 7 for danske teleselskaber

Hvorfor trak Apple tæppet væk under danske tele-apps

Vigtige TDC-apps sendes til tælling af iOS 7
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere