Artikel top billede

Waoo-direktør: Derfor rejser jeg til USA uden plan B

Når Waoo-direktør Anders Christjansen inden længe rejser til USA for at prøve lykken med jobsøgning med en særlig arbejdstilladelse, sker det uden en plan B. Læs her, hvorfor den danske fiber-direktør forlader Danmark.

Huset er solgt, og en særlig green card-arbejdstilladelse til 'folk med ekstraordinære evner' er indhentet.

Så nu venter Waoo-direktør Anders Christjansen blot på, at Waoo finder en afløser på direktørposten, inden han tjekker ind i lufthavnen og ud af Danmark. 

For om kort tid er Anders Christjansen fortid på direktørgangen hos fiberselskabernes markedsførings- og produkthus.

Årsagen er, at han sammen med sin mexicanske kone og sine to børn på 13 og 16 drager til den californiske by Los Gartos i Silicon Valley-området for at udleve drømmen om at bo og arbejde i it-industriens allerhotteste region.

"Jeg skal over og søge et spændende job, da jeg har en særlig passion for digitale medier og internet-tv. Med bopæl i Silicon Valley kommer jeg til hjertet af opstartsvirksomheder, så jeg er i den grad klar til et nyt eventyr," siger Anders Christjansen til Computerworld.

Han forklarer, at interessante it-giganter som Google, Facebook og Netflix ligger inden for kort køreafstand, men at han er meget åben for fremtidige muligheder.

Rejser uden plan B

Anders Christjansen fortæller, at han er meget fortrøstningsfuld omkring sin jobsituation, selv om han ikke har et konkret job på hånden, inden han flyver til Californien.

"Vi rejser uden plan B, for dette skridt kræver så meget af mig, at jeg er fuldt fokuseret på at gøre det ordentligt, at det bliver for uoverskueligt at tænke over, hvad der skulle ske, hvis det ikke lykkes," siger Anders Christjansen.

Waoo-direktøren beretter, at dette er tredje gang, at han rykker teltpælene op og vinker farvel til sikker grund under fødderne.

Første gang var, da han forlod USA og tog til Frankrig for at tage en MBA på Insead-business school, og anden gang var beslutningen om at forlade et vicedirektør-job hos TDC til fordel for fiberbranchen for tre et halvt års tid siden.

"Vi er i Waoo på tre år gået fra at være totalt ukendte til at være synonym med fiberbranchen, og jeg er meget stolt over, at vi på tre år har nået alle vores mål. Derfor er jeg også meget fortrøstningsfuld med min kommende rejse til USA," siger Anders Christjansen.

Sådan har Anders Christjansen forberedt sig på turen

Tidligere har Anders Christjansen ud over USA og Frankrig også boet i Schweiz.

'Rejsen er en familiebeslutning'

Den snart tidligere Waoo-direktør fortæller også, at han har sparet sammen til turen vestover.

"Det kræver en opsparing til green card, men jeg skal jo også være indstillet på, at der kan gå lidt tid, før jeg finder det helt rigtige job, så det er rart med en buffer."

Hvis han savner familiens skød mit i jobsøgningen, er den mexicanske del af familien kun to timer væk med flyveren.

Denne nærhed har været en af hovedårsagerne til, at han vælger at tage til netop den store amerikanske stat, der ligger lige op ad grænsen til Mexico.

"Rejsen er en familiebeslutning, og det føles helt rigtigt med et stort sus i maven, der giver en masse energi. Mine to børn glæder sig også helt vildt til at komme derover, og jeg må sige, at enhver bør prøve at udleve den drøm," lyder det fra Anders Christjansen.

Og selv om han er omme på den anden side af jordkloden, understreger han, at han har tænkt sig at følge med i den danske infrastruktur-udvikling, 'når fiber bliver endnu større i Danmark'.

Anders Christjansen har endnu ikke sat nogen deadline for, hvornår han eventuelt vil vende tilbage til fædrelandet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere