Artikel top billede

Waoo-direktør: Derfor rejser jeg til USA uden plan B

Når Waoo-direktør Anders Christjansen inden længe rejser til USA for at prøve lykken med jobsøgning med en særlig arbejdstilladelse, sker det uden en plan B. Læs her, hvorfor den danske fiber-direktør forlader Danmark.

Huset er solgt, og en særlig green card-arbejdstilladelse til 'folk med ekstraordinære evner' er indhentet.

Så nu venter Waoo-direktør Anders Christjansen blot på, at Waoo finder en afløser på direktørposten, inden han tjekker ind i lufthavnen og ud af Danmark. 

For om kort tid er Anders Christjansen fortid på direktørgangen hos fiberselskabernes markedsførings- og produkthus.

Årsagen er, at han sammen med sin mexicanske kone og sine to børn på 13 og 16 drager til den californiske by Los Gartos i Silicon Valley-området for at udleve drømmen om at bo og arbejde i it-industriens allerhotteste region.

"Jeg skal over og søge et spændende job, da jeg har en særlig passion for digitale medier og internet-tv. Med bopæl i Silicon Valley kommer jeg til hjertet af opstartsvirksomheder, så jeg er i den grad klar til et nyt eventyr," siger Anders Christjansen til Computerworld.

Han forklarer, at interessante it-giganter som Google, Facebook og Netflix ligger inden for kort køreafstand, men at han er meget åben for fremtidige muligheder.

Rejser uden plan B

Anders Christjansen fortæller, at han er meget fortrøstningsfuld omkring sin jobsituation, selv om han ikke har et konkret job på hånden, inden han flyver til Californien.

"Vi rejser uden plan B, for dette skridt kræver så meget af mig, at jeg er fuldt fokuseret på at gøre det ordentligt, at det bliver for uoverskueligt at tænke over, hvad der skulle ske, hvis det ikke lykkes," siger Anders Christjansen.

Waoo-direktøren beretter, at dette er tredje gang, at han rykker teltpælene op og vinker farvel til sikker grund under fødderne.

Første gang var, da han forlod USA og tog til Frankrig for at tage en MBA på Insead-business school, og anden gang var beslutningen om at forlade et vicedirektør-job hos TDC til fordel for fiberbranchen for tre et halvt års tid siden.

"Vi er i Waoo på tre år gået fra at være totalt ukendte til at være synonym med fiberbranchen, og jeg er meget stolt over, at vi på tre år har nået alle vores mål. Derfor er jeg også meget fortrøstningsfuld med min kommende rejse til USA," siger Anders Christjansen.

Sådan har Anders Christjansen forberedt sig på turen

Tidligere har Anders Christjansen ud over USA og Frankrig også boet i Schweiz.

'Rejsen er en familiebeslutning'

Den snart tidligere Waoo-direktør fortæller også, at han har sparet sammen til turen vestover.

"Det kræver en opsparing til green card, men jeg skal jo også være indstillet på, at der kan gå lidt tid, før jeg finder det helt rigtige job, så det er rart med en buffer."

Hvis han savner familiens skød mit i jobsøgningen, er den mexicanske del af familien kun to timer væk med flyveren.

Denne nærhed har været en af hovedårsagerne til, at han vælger at tage til netop den store amerikanske stat, der ligger lige op ad grænsen til Mexico.

"Rejsen er en familiebeslutning, og det føles helt rigtigt med et stort sus i maven, der giver en masse energi. Mine to børn glæder sig også helt vildt til at komme derover, og jeg må sige, at enhver bør prøve at udleve den drøm," lyder det fra Anders Christjansen.

Og selv om han er omme på den anden side af jordkloden, understreger han, at han har tænkt sig at følge med i den danske infrastruktur-udvikling, 'når fiber bliver endnu større i Danmark'.

Anders Christjansen har endnu ikke sat nogen deadline for, hvornår han eventuelt vil vende tilbage til fædrelandet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.