Artikel top billede

Ny funktion i iOS 7 kan gøre iPhone helt ubrugelig

Medarbejdere kan efterlade en iPhone til virksomheden, der er ubrugelig på grund af ny funktion i Apples iOS 7.

Øget sikkerhed på smartphones og tablets er som udgangspunkt noget positivt, kan de fleste nok blive enige om.

En ny sikkerhedsforanstaltning på iPhones risikerer imidlertid at skabe problemer for en del erhvervsbrugere. 

Apple forklarer på sin hjemmeside, at "Find min iPhone i iOS 7 indeholder en ny funktion, der hedder Aktiveringslås, som gør det vanskeligere for andre at bruge eller sælge din iPhone, iPad eller iPod touch, hvis den er blevet væk."

Kan ikke genaktiveres

Aktiveringslåsen begynder at virke i det øjeblik, du slår Find min iPhone til i iOS 7 og fremover skal dit Apple-id og din adgangskode derfor angives, hvis man vil slå Find min iPhone fra, slette enheden eller genaktivere og bruge enheden, forklarer Apple.

Umiddelbart en smart sikkerhedsforanstaltning, hvis man skulle få stjålet sin iPhone, men ikke nødvendigvis hvis man er en virksomhed, der skal lade en tidligere medarbejderes iPhone gå videre til en anden medarbejder.

Aktiveringslåsen forhindrer nemlig andre end ejeren af Apple-ID'et i at genaktivere iPhonen.

Låsen slås ifølge Apple automatisk til, når du slår Find min iPhone til i iOS 7, eller når du opgraderer til iOS 7 fra en ældre version af iOS, hvor Find min iPhone allerede er slået til.

Her kan virksomheden få problemer

Problemet kan opstå, hvis en medarbejder af den ene eller den anden grund forlader virksomheden og efterlader sin iPhone uden at slå låsen fra.

For selvom det er virksomhedens iPhone, er det eks-medarbejderens Apple-ID, der er anvendt til Find My iPhone.

Dermed står it-afdelingen med lidt af et problem, hvis ikke eks-medarbejderen har lyst til at hjælpe med at slå låsen fra igen, for som Apple skriver om den nye sikkerhedsfunktion.

"Det kan være med til at beskytte enheden, hvis den skulle komme i de forkerte hænder, og giver større chancer for at få den tilbage."

"Også hvis du sletter enheden eksternt, fortsætter Aktiveringslås med at forhindre andre i at genaktivere enheden uden din tilladelse. Du skal bare have Find min iPhone slået til og huske dit Apple-id og adgangskoden."

Derfor kan det blive et alvorligt problem

Computerworld erfarer fra en større dansk virksomhed, at den almindelig wipe-funktion, der typisk kan tages i brug, hvis en virksomhedsejet iPhone skal overgå til en ny medarbejder, ikke kan bryde den kryptering, der ligger i aktiveringslåsen i Find My iPhone på iOS 7.

Netop på grund af aktiveringslåsen har amerikanske myndigheder rost Apple for at sætte en effektiv stopper for videresalg af stjålne iPhones.

Med til historien hører så også bare, at låsen kan skabe problemer for virksomheder med iPhones.

Dette er ikke den eneste udfordring, virksomheder potentielt kan få med iPhones med iOS 7.

Computerworld har tidligere fortalt om, at de danske teleselskabers omstillings-apps, der anvendes af en del virksomheder, ikke fungerer med iOS 7.

Få seneste status på den sag her.

Se aktiveringslåsen demonstreret her:

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Sådan løste teleselskaber irriterende problem i iOS 7

Alvorligt problem med iOS 7 for danske teleselskaber

Hvorfor trak Apple tæppet væk under danske tele-apps

Vigtige TDC-apps sendes til tælling af iOS 7
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.