Artikel top billede

Ny funktion i iOS 7 kan gøre iPhone helt ubrugelig

Medarbejdere kan efterlade en iPhone til virksomheden, der er ubrugelig på grund af ny funktion i Apples iOS 7.

Øget sikkerhed på smartphones og tablets er som udgangspunkt noget positivt, kan de fleste nok blive enige om.

En ny sikkerhedsforanstaltning på iPhones risikerer imidlertid at skabe problemer for en del erhvervsbrugere. 

Apple forklarer på sin hjemmeside, at "Find min iPhone i iOS 7 indeholder en ny funktion, der hedder Aktiveringslås, som gør det vanskeligere for andre at bruge eller sælge din iPhone, iPad eller iPod touch, hvis den er blevet væk."

Kan ikke genaktiveres

Aktiveringslåsen begynder at virke i det øjeblik, du slår Find min iPhone til i iOS 7 og fremover skal dit Apple-id og din adgangskode derfor angives, hvis man vil slå Find min iPhone fra, slette enheden eller genaktivere og bruge enheden, forklarer Apple.

Umiddelbart en smart sikkerhedsforanstaltning, hvis man skulle få stjålet sin iPhone, men ikke nødvendigvis hvis man er en virksomhed, der skal lade en tidligere medarbejderes iPhone gå videre til en anden medarbejder.

Aktiveringslåsen forhindrer nemlig andre end ejeren af Apple-ID'et i at genaktivere iPhonen.

Låsen slås ifølge Apple automatisk til, når du slår Find min iPhone til i iOS 7, eller når du opgraderer til iOS 7 fra en ældre version af iOS, hvor Find min iPhone allerede er slået til.

Her kan virksomheden få problemer

Problemet kan opstå, hvis en medarbejder af den ene eller den anden grund forlader virksomheden og efterlader sin iPhone uden at slå låsen fra.

For selvom det er virksomhedens iPhone, er det eks-medarbejderens Apple-ID, der er anvendt til Find My iPhone.

Dermed står it-afdelingen med lidt af et problem, hvis ikke eks-medarbejderen har lyst til at hjælpe med at slå låsen fra igen, for som Apple skriver om den nye sikkerhedsfunktion.

"Det kan være med til at beskytte enheden, hvis den skulle komme i de forkerte hænder, og giver større chancer for at få den tilbage."

"Også hvis du sletter enheden eksternt, fortsætter Aktiveringslås med at forhindre andre i at genaktivere enheden uden din tilladelse. Du skal bare have Find min iPhone slået til og huske dit Apple-id og adgangskoden."

Derfor kan det blive et alvorligt problem

Computerworld erfarer fra en større dansk virksomhed, at den almindelig wipe-funktion, der typisk kan tages i brug, hvis en virksomhedsejet iPhone skal overgå til en ny medarbejder, ikke kan bryde den kryptering, der ligger i aktiveringslåsen i Find My iPhone på iOS 7.

Netop på grund af aktiveringslåsen har amerikanske myndigheder rost Apple for at sætte en effektiv stopper for videresalg af stjålne iPhones.

Med til historien hører så også bare, at låsen kan skabe problemer for virksomheder med iPhones.

Dette er ikke den eneste udfordring, virksomheder potentielt kan få med iPhones med iOS 7.

Computerworld har tidligere fortalt om, at de danske teleselskabers omstillings-apps, der anvendes af en del virksomheder, ikke fungerer med iOS 7.

Få seneste status på den sag her.

Se aktiveringslåsen demonstreret her:

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Sådan løste teleselskaber irriterende problem i iOS 7

Alvorligt problem med iOS 7 for danske teleselskaber

Hvorfor trak Apple tæppet væk under danske tele-apps

Vigtige TDC-apps sendes til tælling af iOS 7
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere