Artikel top billede

Ny funktion i iOS 7 kan gøre iPhone helt ubrugelig

Medarbejdere kan efterlade en iPhone til virksomheden, der er ubrugelig på grund af ny funktion i Apples iOS 7.

Øget sikkerhed på smartphones og tablets er som udgangspunkt noget positivt, kan de fleste nok blive enige om.

En ny sikkerhedsforanstaltning på iPhones risikerer imidlertid at skabe problemer for en del erhvervsbrugere. 

Apple forklarer på sin hjemmeside, at "Find min iPhone i iOS 7 indeholder en ny funktion, der hedder Aktiveringslås, som gør det vanskeligere for andre at bruge eller sælge din iPhone, iPad eller iPod touch, hvis den er blevet væk."

Kan ikke genaktiveres

Aktiveringslåsen begynder at virke i det øjeblik, du slår Find min iPhone til i iOS 7 og fremover skal dit Apple-id og din adgangskode derfor angives, hvis man vil slå Find min iPhone fra, slette enheden eller genaktivere og bruge enheden, forklarer Apple.

Umiddelbart en smart sikkerhedsforanstaltning, hvis man skulle få stjålet sin iPhone, men ikke nødvendigvis hvis man er en virksomhed, der skal lade en tidligere medarbejderes iPhone gå videre til en anden medarbejder.

Aktiveringslåsen forhindrer nemlig andre end ejeren af Apple-ID'et i at genaktivere iPhonen.

Låsen slås ifølge Apple automatisk til, når du slår Find min iPhone til i iOS 7, eller når du opgraderer til iOS 7 fra en ældre version af iOS, hvor Find min iPhone allerede er slået til.

Her kan virksomheden få problemer

Problemet kan opstå, hvis en medarbejder af den ene eller den anden grund forlader virksomheden og efterlader sin iPhone uden at slå låsen fra.

For selvom det er virksomhedens iPhone, er det eks-medarbejderens Apple-ID, der er anvendt til Find My iPhone.

Dermed står it-afdelingen med lidt af et problem, hvis ikke eks-medarbejderen har lyst til at hjælpe med at slå låsen fra igen, for som Apple skriver om den nye sikkerhedsfunktion.

"Det kan være med til at beskytte enheden, hvis den skulle komme i de forkerte hænder, og giver større chancer for at få den tilbage."

"Også hvis du sletter enheden eksternt, fortsætter Aktiveringslås med at forhindre andre i at genaktivere enheden uden din tilladelse. Du skal bare have Find min iPhone slået til og huske dit Apple-id og adgangskoden."

Derfor kan det blive et alvorligt problem

Computerworld erfarer fra en større dansk virksomhed, at den almindelig wipe-funktion, der typisk kan tages i brug, hvis en virksomhedsejet iPhone skal overgå til en ny medarbejder, ikke kan bryde den kryptering, der ligger i aktiveringslåsen i Find My iPhone på iOS 7.

Netop på grund af aktiveringslåsen har amerikanske myndigheder rost Apple for at sætte en effektiv stopper for videresalg af stjålne iPhones.

Med til historien hører så også bare, at låsen kan skabe problemer for virksomheder med iPhones.

Dette er ikke den eneste udfordring, virksomheder potentielt kan få med iPhones med iOS 7.

Computerworld har tidligere fortalt om, at de danske teleselskabers omstillings-apps, der anvendes af en del virksomheder, ikke fungerer med iOS 7.

Få seneste status på den sag her.

Se aktiveringslåsen demonstreret her:

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Sådan løste teleselskaber irriterende problem i iOS 7

Alvorligt problem med iOS 7 for danske teleselskaber

Hvorfor trak Apple tæppet væk under danske tele-apps

Vigtige TDC-apps sendes til tælling af iOS 7




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere