Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Telegigant angriber omstridt TDC-aftale

En af de helt store spillere i telebranchen, der blandt andet står for SINE-nettet, borer nu fingeren dybt ned i en øm TDC-aftale til fire milliarder kroner.

Nu borer telegiganten Motorola fingeren dybt ned i TDCs fire milliarder kroner store, men stærkt omdiskuterede, aftale med kinesiske Huawei.

Motorola er nervøs for sikkerheden.

"Jeg er stødt på en stribe forhold rundt om i verden, og jeg kan bare konstatere, at det er noget, jeg personligt ikke bryder mig om," udtaler Steffen Ring, der er senior director for International Government Affairs hos Motorola Solutions Inc, til Børsen.

Derfor har han rejst sagen internt hos Dansk Beredskabskommunikation A/S, der ejes af Motorala og driver det såkaldte SINE-net, der anvendes af politi, brandvæsen og militær.

Nettet bindes, ifølge Børsen, sammen af TDC's net. Dog ikke det net, som nu skal drives af kineserne.

Men sagen skal rejses alligevel, mener Motorola-direktøren.

Dilling: Der er jo ingen sammenhæng
Hos TDC er administrerende direktør Carsten Dilling på banen.

Alene af den grund, at SINE-nettet ikke drives af kineserne - og SINE-nettet som nævnt ikke forbindes af det net, kineserne skal drive, gør unægteligt et potentielt problem meget svært at se, lyder et lidt firkantet opsat rationale fra topchefen.

Carsten Dilling understregede i forbindelse med indgåelsen af kontrakten, at sågar en enhed under Forsvaret Efterretningstjeneste havde været inde over milliardaftalen.

Ergo skulle der ingen sikkerhedsproblemer være.

I dagens artikel hos Børsen hives en sag frem fra Belgien, hvor beskyldninger imod det kinesiske selskab skulle være fremført.

Beskyldninger som selskabet blankt har afvist. Det samme er tilfældet i tidligere sager, hvor Huawei blev beskyldt for spionage.

I øvrigt anvender flere danske teleselskaber allerede i dag det kinesiske selskab som samarbejdspartner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere