Artikel top billede

Telegigant angriber omstridt TDC-aftale

En af de helt store spillere i telebranchen, der blandt andet står for SINE-nettet, borer nu fingeren dybt ned i en øm TDC-aftale til fire milliarder kroner.

Nu borer telegiganten Motorola fingeren dybt ned i TDCs fire milliarder kroner store, men stærkt omdiskuterede, aftale med kinesiske Huawei.

Motorola er nervøs for sikkerheden.

"Jeg er stødt på en stribe forhold rundt om i verden, og jeg kan bare konstatere, at det er noget, jeg personligt ikke bryder mig om," udtaler Steffen Ring, der er senior director for International Government Affairs hos Motorola Solutions Inc, til Børsen.

Derfor har han rejst sagen internt hos Dansk Beredskabskommunikation A/S, der ejes af Motorala og driver det såkaldte SINE-net, der anvendes af politi, brandvæsen og militær.

Nettet bindes, ifølge Børsen, sammen af TDC's net. Dog ikke det net, som nu skal drives af kineserne.

Men sagen skal rejses alligevel, mener Motorola-direktøren.

Dilling: Der er jo ingen sammenhæng
Hos TDC er administrerende direktør Carsten Dilling på banen.

Alene af den grund, at SINE-nettet ikke drives af kineserne - og SINE-nettet som nævnt ikke forbindes af det net, kineserne skal drive, gør unægteligt et potentielt problem meget svært at se, lyder et lidt firkantet opsat rationale fra topchefen.

Carsten Dilling understregede i forbindelse med indgåelsen af kontrakten, at sågar en enhed under Forsvaret Efterretningstjeneste havde været inde over milliardaftalen.

Ergo skulle der ingen sikkerhedsproblemer være.

I dagens artikel hos Børsen hives en sag frem fra Belgien, hvor beskyldninger imod det kinesiske selskab skulle være fremført.

Beskyldninger som selskabet blankt har afvist. Det samme er tilfældet i tidligere sager, hvor Huawei blev beskyldt for spionage.

I øvrigt anvender flere danske teleselskaber allerede i dag det kinesiske selskab som samarbejdspartner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.