Artikel top billede

McAfee-skaber vil bygge netværks-gadget, der gør dig helt anonym

Sikkerhedsmanden John McAfee arbejder på et projekt med 'mørke' netværk, der kan sikre dig mod spionage fra eksempelvis NSA eller naboen. Der er dog én stor udfordring for projektet.

Der er ingen tvivl om, at NSA-skandalen har provokeret og bekymret tilhængere af privatlivets fred på nettet.

Flere har da også iværksat tiltag, der skal gøre den digitale kommunikation mere privat.

Et eksempel i den mere sprælske ende er skabt af manden bag Megaupload, Kim Dotcom, der har varslet en ny og NSA-sikker tjeneste næste år.

John McAfee, der står bag antivirusprogrammet McAfee, og i øvrigt også har gjort sig bemærket som excentrisk milliardær og som flugtkonge, er heller ikke begejstret for NSA-afsløringerne.

Derfor arbejder han på højtryk med et system, der holder spioner og andre nysgerrige fra netværksdøren.

Det skriver The Verge.

Mørke netværk

Konceptet er blevet døbt D-Central, og det består af en hardware-enhed, der skal skabe små decentrale netværk mellem pc'er og tablets, som udenforstående ikke kan få adgang til.

Brugerne kan benytte disse 'mørke' netværk til at kommunikere eller dele filer, frit og trygt.

Ifølge The Verge bygges netværket op omkring en krypteringsalgoritme, som er lukket for selv NSA.

Master-planen er, at en prototype skal stå klar inden for et halvt år, og at prisen for den sikre netværks-gadget bliver angiveligt omkring 100 dollar, cirka 550 danske kroner.

Der er dog en enkelt hurdle, som John McAfee skal over først.

De amerikanske myndigheder kan nemlig bandlyse projektet med henvisning til, at et lukket netværk kan bruges til ulovlige aktiviteter, skriver The Verge.

Ejer ikke længere McAfee

John McAfee stiftede sikkerhedsselskabet McAfee i 1987, men har de seneste år ikke haft meget at gøre med selskabet, som nu ejes af Intel.

Han flyttede til Belize for nogle få år siden, hvor han stiftede virksomheden Quorum Ex, der fremstiller naturlægemidler.

Nu vil han så også bygge sikre netværk.

Også selv om han tidligere har oplyst, at han har spioneret blandt alt og alle i bedste James Bond-stil.

Læs også:

McAfee eftersøgt for mord efter lang tids nedtur

Kendt it-rigmand bag omfattende spionage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.