Artikel top billede

Kendt it-rigmand bag omfattende spionage

Hackere, prostituerede og påståede forbindelser mellem Hizbollah og regeringen i Belize - antivirus-pioneren John McAfees liv på det seneste lyder nærmest som taget ud af en spionfilm.

Læs også: McAfee eftersøgt for mord efter lang tids nedtur.

Computerworld News Service: John McAfees kontrovers med myndighederne i Belize har taget endnu en drejning.

Stifteren af antivirus-selskabet McAfee skriver på sin blog, at han fornylig har stået bag en omfattende digital spionage-operation mod landet med hjælp fra et hold hackere og prostituerede, der installerede keyloggere på op mod hundrede computere.

I et noget usammenhængende plot, der med stor sikkerhed ville have været ulovligt i USA, hvor han nu opholder sig, beskriver antivirus-pioneren i blogindlægget, hvordan han forærede højtstående offentligt ansatte i Belize 75 netbooks fra Acer, der i det skjulte optog al kommunikation, der foregik på dem.

Herudover betalte han kvinder til at indgå forhold med visse offentligt ansatte for på den måde at skaffe sig adgang til deres private computere, hævder han.

Infiltrere teleselskab

Han forsøgte også at infiltrere landets største teleselskab for at få mulighed for at gennemføre telefonaflytning.

Desuden betalte han assistenter for optage samtaler med specifikke personer.

Som McAfee selv udlægger det, besluttede han sig for at slå igen mod den belizianske stat, efter politiet i april ransagede hans ejendom, konfiskerede flere ting og skød og dræbte en af hans hunde.

"Igennem hele denne proces e-mailede jeg hver uge premierministeren og bad om en undskyldning," skriver McAfee.

"En simpel undskyldning kunne i hvert fald i den første tid have sat en stopper for hele denne affære. Men jeg modtog ikke nogen undskyldning.

Ligesom med mange andre af de redegørelser, som McAfee er kommet med, siden han i december stak af fra politiet, er også denne historie umulig at bekræfte.

Ikke desto mindre er det foruroligende ting McAfee hævder at have opdaget i kraft af sin digitale spionage mod den belizianske stat.

Her er afsløringerne fra spionagen

McAfee hævder, at ledende embedsmænd er involveret i en sammensværgelse om at lukke libanesiske militante medlemmer af Hizbollah ind og ud af Belize med det formål at opbygge træningslejre i Centralamerika i samarbejde med mexicanske narkokarteller.

"Jeg ved dette, fordi jeg satte ressourcer af til at undersøge det og har i de sidste tre måneder haft to personer i Nicaragua, som har været i forbindelse med Hizbollah-lejren, ligesom jeg har haft tre personer i Mexico, som har været i forbindelse med medlemmer på mellemniveau af (narkokartellet, red.) Zeta," skriver han.

McAfee ankom til Miami efter en til tider farceagtig flugt fra det belizianske politi, som ønskede at tale med ham angående drabet 11. november 2012 på hans nabo i Belize, Gregory Viant Faull.

Ligegyldigt hvilken retning denne historie tager herefter, så kan man med rimelighed sige, at ikke mindst denne episode udgør et utroligt særpræget efterspil til hans mere hæderkronede rolle i 1980'erne som stifter af antivirus-firmaet McAfee.

Læs også: McAfee eftersøgt for mord efter lang tids nedtur.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere