Artikel top billede

Kendt it-rigmand bag omfattende spionage

Hackere, prostituerede og påståede forbindelser mellem Hizbollah og regeringen i Belize - antivirus-pioneren John McAfees liv på det seneste lyder nærmest som taget ud af en spionfilm.

Læs også: McAfee eftersøgt for mord efter lang tids nedtur.

Computerworld News Service: John McAfees kontrovers med myndighederne i Belize har taget endnu en drejning.

Stifteren af antivirus-selskabet McAfee skriver på sin blog, at han fornylig har stået bag en omfattende digital spionage-operation mod landet med hjælp fra et hold hackere og prostituerede, der installerede keyloggere på op mod hundrede computere.

I et noget usammenhængende plot, der med stor sikkerhed ville have været ulovligt i USA, hvor han nu opholder sig, beskriver antivirus-pioneren i blogindlægget, hvordan han forærede højtstående offentligt ansatte i Belize 75 netbooks fra Acer, der i det skjulte optog al kommunikation, der foregik på dem.

Herudover betalte han kvinder til at indgå forhold med visse offentligt ansatte for på den måde at skaffe sig adgang til deres private computere, hævder han.

Infiltrere teleselskab

Han forsøgte også at infiltrere landets største teleselskab for at få mulighed for at gennemføre telefonaflytning.

Desuden betalte han assistenter for optage samtaler med specifikke personer.

Som McAfee selv udlægger det, besluttede han sig for at slå igen mod den belizianske stat, efter politiet i april ransagede hans ejendom, konfiskerede flere ting og skød og dræbte en af hans hunde.

"Igennem hele denne proces e-mailede jeg hver uge premierministeren og bad om en undskyldning," skriver McAfee.

"En simpel undskyldning kunne i hvert fald i den første tid have sat en stopper for hele denne affære. Men jeg modtog ikke nogen undskyldning.

Ligesom med mange andre af de redegørelser, som McAfee er kommet med, siden han i december stak af fra politiet, er også denne historie umulig at bekræfte.

Ikke desto mindre er det foruroligende ting McAfee hævder at have opdaget i kraft af sin digitale spionage mod den belizianske stat.

Her er afsløringerne fra spionagen

McAfee hævder, at ledende embedsmænd er involveret i en sammensværgelse om at lukke libanesiske militante medlemmer af Hizbollah ind og ud af Belize med det formål at opbygge træningslejre i Centralamerika i samarbejde med mexicanske narkokarteller.

"Jeg ved dette, fordi jeg satte ressourcer af til at undersøge det og har i de sidste tre måneder haft to personer i Nicaragua, som har været i forbindelse med Hizbollah-lejren, ligesom jeg har haft tre personer i Mexico, som har været i forbindelse med medlemmer på mellemniveau af (narkokartellet, red.) Zeta," skriver han.

McAfee ankom til Miami efter en til tider farceagtig flugt fra det belizianske politi, som ønskede at tale med ham angående drabet 11. november 2012 på hans nabo i Belize, Gregory Viant Faull.

Ligegyldigt hvilken retning denne historie tager herefter, så kan man med rimelighed sige, at ikke mindst denne episode udgør et utroligt særpræget efterspil til hans mere hæderkronede rolle i 1980'erne som stifter af antivirus-firmaet McAfee.

Læs også: McAfee eftersøgt for mord efter lang tids nedtur.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.