Måtte logge på 3.000 gange: Frygter mere it-bøvl

En vred bruger forklarede, hvordan hun reelt skulle logge på 3.000 gange for at få data ud. Nu ser det ud til, at næste etape af systemet udskydes.

Frygten for it-bøvl får nu Dansk Energi til at kræve, at man hamrer bremserne i næste etape af kæmpe it-projekt.

Projektet, hvori næste etape kaldes engrosmodellen, er it-systemer, der skal understøtte et liberalt el-marked.

Allerede nu er man i luften med Datahuben, hvor aktører på markedet kan logge ind og bruge systemet.

Imidlertid har kritikken af systemet været hård. Blandt andet har en bruger fortalt, at hun skulle logge ind 3.000 gange for at få de rette data ud.

Hun frygtede rent kaos, når engrosmodellen skulle søsættes i oktober 2014.

Og nu får hun så opbakning fra Dansk Energi, der i en pressemeddelelse oplyser, at man ønsker systemet udskudt.

Frygter it-bøvl
Frygter I it-bøvl, såfremt man følger den nuværende tidsplan med engrosmodellen? 

"Ja," lyder det kortfattet, men kontant fra administrerende direktør Lars Aagaard fra Dansk Energi til Computerworld. 

Faktisk er der ikke kun tale om en praktisk tidsmæssig udskydning af it-systemet, for det vil simpelthen kræve en lovændring, såfremt it-systemet går i luften senere end planlagt, oplyser Dansk Energi.

Du kan læse beskeden fra Dansk Energi her.

Er I tilfreds med den måde, det nuværende it-system Datahub fungerer på? 

"Datahub er endnu ikke i problemløs drift. Der er børnesygdomme, de løses gradvist, og der er fremdrift."

Den kræver fortsat mange ressourcer i sektoren, forklarer han videre. 

"Vi er først tilfredse, når det spiller, og der er vi ikke endnu," lyder det.

Sådan er it-projekter bare?
Faktisk er der tale om systemer med stor indvirkning på samtlige danske el-kunder.

Direktøren oplyser i øvrigt, at systemet har kostet mange flere ressourcer end forventet, men spørger om det ikke altid sker i den her slags projekter?

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.