BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

It-bruger vred: "Jeg skulle logge på 3.000 gange"

En dansk bruger af et stort it-system hos Energinet.dk kommer med benhård kritik. Hun skulle reelt logge på 3.000 gange for at få de informationer ud af systemet, som hun skulle bruge.

Direktør Hanne Kjærskov fra el-auktionshuset Get Through Power har oplevet en stribe problemer med det nye store it-system, Datahub, der er sat i verden for at skabe mere konkurrence på el-markedet, og som har været mange år undervejs.

Den såkaldte datahub skulle samle el-data fra hele landet.

Læs mere om systemet her og forsinkelsen af systemet her.

Håbløs organisation
Hanne Kjærskov er efter at have brugt Datahub dybt frustreret, rasende og føler sig magtesløs som bruger af systemet.

Hun kan berette om flere forhold, som hun simpelthen finder dybt urimelige.
"De siger, de har travlt - det er snart ferie, og jeg lige må vente lidt."

Samtidig frygter hun for næste etape af projektet, hvor endnu flere data skal bringes i spil.

Håbløs organisation
For det første mener hun, at organisationen bag er håbløs.

Blandt andet kan den, ifølge hende, slet ikke finde mails frem, som hun har sendt til dem.

Det startede allerede i marts, da hun forsøgte at komme i kontakt med folkene bag datahubben.

Hun manglede simpelthen vejledning til at udfylde formularen, kimede ifølge efter udsagn supporten ned, men kunne ikke få ordentlig hjælp.

Kodeordet
Det at anskaffe sig et kodeord skal vise sig meget besværligt.

Efter at have sendt en kontrakt retur ringer hun og hører om muligheden for at få et kodeord, så hun kan logge på.

"De siger, de har travlt - det er snart ferie, og jeg må lige vente lidt," lyder hendes beretning om forløbet.

Hun venter syv dage, hvorefter hun skriver og spørger, hvornår kodeordet kommer.

Men der kommet intet svar, og den mail er der stadig i skrivende stund ikke svaret på. 

Hanne Kjærskov venter og venter.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.