Artikel top billede

Riskær taber millionsag med et brag

Den svindeldømte iværksætters forsøg på at hive millioner ud af en række kendte selskaber er løbet ud i sandet.

Den netop løsladte it-bedrager Klaus Riskær Pedersen har tabt retssagen mod flere selskaber og enkeltpersoner, der var anklaget for at have handlet ansvarspådragende i forbindelse med afviklingen af Cybercity.

Klaus Riskær Pedersen havde ellers krævet 40 millioner kroner i erstatning, men ender i stedet med at skulle betale modparternes sagsomkostninger for i alt fire millioner kroner efter nederlaget her tirsdag formiddag i Sø- og Handelsretten.

Det skriver DR.

Flere kendte på anklagebænken

Blandt de tiltalte stod blandt andre Telenor og kapitalfonden Advent, som ejer KMD.

Derudover havde den snu - lidt for snu ifølge politiet - forretningsmand Klaus Riskær Pedersen valgt at sagsøge et vor tids mest omtalte konkursramte selskaber, Lehmann Brothers Comm. Fund.

De selskaber skal sammen med en række privatpersoner have to millioner kroner fra finansmandens lomme til at dække sagsomkostningerne, mens advokaten og revisoren her skal have dækket sagsomkostninger for én million kroner.

Klaus Riskær Pedersen har i sagen ellers hævdet, at han blev snydt for mindst 40 millioner kroner, da Cybercity-aktierne i 2003 blev overtaget af Telenor.

Dommeren var dog af en anden mening, og nu må Klaus Riskær altså vinke farvel til de 40 millioner kroner, mens han selv skal betale fire millioner kroner i sagsomkostninger.

Du kan læse mere om Klaus Riskær Pedersen og Cybercity her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere