Artikel top billede

Riskær taber millionsag med et brag

Den svindeldømte iværksætters forsøg på at hive millioner ud af en række kendte selskaber er løbet ud i sandet.

Den netop løsladte it-bedrager Klaus Riskær Pedersen har tabt retssagen mod flere selskaber og enkeltpersoner, der var anklaget for at have handlet ansvarspådragende i forbindelse med afviklingen af Cybercity.

Klaus Riskær Pedersen havde ellers krævet 40 millioner kroner i erstatning, men ender i stedet med at skulle betale modparternes sagsomkostninger for i alt fire millioner kroner efter nederlaget her tirsdag formiddag i Sø- og Handelsretten.

Det skriver DR.

Flere kendte på anklagebænken

Blandt de tiltalte stod blandt andre Telenor og kapitalfonden Advent, som ejer KMD.

Derudover havde den snu - lidt for snu ifølge politiet - forretningsmand Klaus Riskær Pedersen valgt at sagsøge et vor tids mest omtalte konkursramte selskaber, Lehmann Brothers Comm. Fund.

De selskaber skal sammen med en række privatpersoner have to millioner kroner fra finansmandens lomme til at dække sagsomkostningerne, mens advokaten og revisoren her skal have dækket sagsomkostninger for én million kroner.

Klaus Riskær Pedersen har i sagen ellers hævdet, at han blev snydt for mindst 40 millioner kroner, da Cybercity-aktierne i 2003 blev overtaget af Telenor.

Dommeren var dog af en anden mening, og nu må Klaus Riskær altså vinke farvel til de 40 millioner kroner, mens han selv skal betale fire millioner kroner i sagsomkostninger.

Du kan læse mere om Klaus Riskær Pedersen og Cybercity her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere