Straks efter dommen blev Klaus Riskær Pedersen begæret fængslet, men det har landsretten endnu ikke taget stilling til. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix

Klaus Riskær skal seks år i fængsel i Cybercity-sag

Østre Landsret har stadfæstet Klaus Riskærs dom, men har nedsat dommen til seks års fængsel.

Seks års fængsel til Klaus Riskær Pedersen. Sådan lød dommen i dag i Østre Landsret klokken 10, da landsretten afgav kendelse i ankesagen mod den omstridte finansmand.

Klaus Riskær Pedersen blev sidste år idømt syv års ubetinget fængsel i sagen, der drejer sig om salget af internet-virksomheden Cybercity i 2000.

I forbindelse med salget var Klaus Riskær Pedersen anklaget for mandatsvig og bedrageri, blandt andet fordi han havde kanaliseret pengene fra salget over i en familiefond.

Det var den dom, som Klaus Riskær Pedersen havde anket til Østre Landsret, som i dag stadfæstede dommen, men altså valgte at nedsætte straffen fra syv til seks års fængsel.

Anklager: Direkte i fængsel
Bedrageriet foregik blandt andet gennem selskaber ejet af Flemming Edsberg, der ved sagen i Københavns byret blev idømt tre års fængsel, fik nedsat sin straf til to års ubetinget fængsel.

En tidligere dom til den tidligere direktør i Cybercity på to et halvt års fængsel er også regnet ind i dommen på seks års fængsel.

Efter domsafsigelsen blev Klaus Riskær begæret fængslet omgående, men landsretten har endnu ikke taget stilling til begæringen.

Computerworld følger sagen løbende i dag


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.