Artikel top billede

Straks efter dommen blev Klaus Riskær Pedersen begæret fængslet, men det har landsretten endnu ikke taget stilling til. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix

Klaus Riskær skal seks år i fængsel i Cybercity-sag

Østre Landsret har stadfæstet Klaus Riskærs dom, men har nedsat dommen til seks års fængsel.

Seks års fængsel til Klaus Riskær Pedersen. Sådan lød dommen i dag i Østre Landsret klokken 10, da landsretten afgav kendelse i ankesagen mod den omstridte finansmand.

Klaus Riskær Pedersen blev sidste år idømt syv års ubetinget fængsel i sagen, der drejer sig om salget af internet-virksomheden Cybercity i 2000.

I forbindelse med salget var Klaus Riskær Pedersen anklaget for mandatsvig og bedrageri, blandt andet fordi han havde kanaliseret pengene fra salget over i en familiefond.

Det var den dom, som Klaus Riskær Pedersen havde anket til Østre Landsret, som i dag stadfæstede dommen, men altså valgte at nedsætte straffen fra syv til seks års fængsel.

Anklager: Direkte i fængsel
Bedrageriet foregik blandt andet gennem selskaber ejet af Flemming Edsberg, der ved sagen i Københavns byret blev idømt tre års fængsel, fik nedsat sin straf til to års ubetinget fængsel.

En tidligere dom til den tidligere direktør i Cybercity på to et halvt års fængsel er også regnet ind i dommen på seks års fængsel.

Efter domsafsigelsen blev Klaus Riskær begæret fængslet omgående, men landsretten har endnu ikke taget stilling til begæringen.

Computerworld følger sagen løbende i dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere